Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gücünüzü, hayal, inatlaşırsa, kullanın

İnatlaşırsa hayal gücünüzü kullanın

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklarının inatlaşmasının üstesinden gelmek yerine, 0-4 yaş arasında hayal gücünüzü kullanın, 4-5 yaşından daha büyük çocuklarda ise ayakları yere basan ikna yöntemleri bulun

Zaman ne çabuk geçiyor, sanki dün gibi Didim’in o güzel yaz akşamlarından birini yaşıyoruz Nehir henüz 2,5 yaşında Balkonda denizdeki yakamozların takibindeyiz Ama içimde bir huzursuzluk ‘Sessizliğin bozulacağını biliyorum’ demeye kalmadan Nehir ağlamaya başlıyor Ben, ‘Çocuğum neden ağlıyorsun?’ derken o, ağlamasının dozajını arttırıyor Ayın önüne bulutlar girmiş, bulutlar hemen ‘aydedesinin’ önünden çekilsinmiş ‘Kızım bulutlar birazdan gider’ demem fayda etmiyor, beni duymuyor, çünkü dinlemiyor Hemen kafamda bir şimşek çakıyor ‘Tamam, bulutların merkezine telefon edelim, aydedenin önünden çekilsinler’ diyorum

Bizimki ağlamasını anında kesiyor Cep telefonumu alıyorum, evin telefonunu çeviriyorum Nasıl olsa kimse açmayacak Başlıyorum, kızımın ricasını bulut merkezine iletmeye; ‘İyi akşamlar efendim, sizi rahatsız ediyorum Ancak balkonumuzun üstündeki bulutlar aydedeyi kapatıyor Lütfen bulutlarınızı çeker misiniz? Nehir bu durumdan çok rahatsız Ne, 5 dakikaya kadar gidecekler mi? İlginize teşekkür ederim

Bu konuşmayı çok ciddi yapıyorum Çünkü kucağımda çocuk değil, bir canavar var Neyse ki doğa bana yardımcı oluyor Telefondan birkaç dakika sonra bulutlar hareketleniyor ve nihayet parlak gökyüzünde, aydedemizle baş başa kalıyoruz

Bunun gibi absürd isteklerle karşılaşan çok sayıda anne baba vardır Tecrübeyle sabittir, eğer çocuğunuz 0-4 yaş arasındaysa hayal gücünüzü kullanarak onları ikna edebilirsiniz 4-5 yaşından sonra daha ayakları yere basan ikna yöntemleri bulmanızı tavsiye ederim

Arkadaşlarınızla işbirliği

Mesela geceyarısı pizza diye tutturuyorsa ve siz o saatte pizzacıların kapandığını anlatmakta zorlanıyorsanız, hemen uygulamalı bir ikna turu yapın Bu tür durumlarda en büyük yardımcınızın telefon olduğunu unutmayın Ama bu kez telefon konuşmanıza tanıklık etmek, hatta kendisi gelen yanıtı duymak isteyebilir Yalancı durumuna düşmemek için, o saatte aradığınız için küfretmeyecek yakın bir arkadaşınızın telefonunu çevirin

Karşı taraf açar açmaz, ‘Bu saatte rahatsız ettiğim için özür dilerim Ama kızımın canı pizza istiyor Hemen gelip alabilirim, açık mısınız?’ diye sorun Karşı taraf önce küçük bir şaşkınlık geçirir ama durumu hemen toparlar Arayacağınız arkadaşı seçerken bu ayrıntıya da dikkat etmelisiniz Pizzacının kapalı olduğunu size değil, çocuğunuza söylemesini rica edip, gözlerinizi size diken canavara uzatırsınız Emin olun, pizzacının! ‘Üzgünüm, kapalıyız ama yarın öğlen açığız, sizi bekliyoruz’ sözleri çocuğunuzu süt dökmüş kediye çevirecektir

Ama siz siz olun, 5 yaşından sonra bu tür numaralara güvenmeyin Çünkü yemiyorlar Hem siz aptal durumuna düşüyorsunuz hem de size olan güveni sarsılıyor Onlardan bir kez ‘oyunbaz’ etiketi yedirseniz, vallahi yalancı çobana dönersiniz

Belirli bir yaştan sonra ikna yöntemine başvurmakta yarar var Düşünün, bir çocuk neden inatlaşır? Neden sizin istemediğiniz bir davranışı tekrar etmekte ısrar eder? Amacı sizi kızdırmak ve çileden çıkarmak değildir Asıl hedefi koymuş olduğunuz kuraların veya istemediğiniz davranışın ne kadar önemli olduğunu test etmektir Siz onun olumsuz davranışına aynı tepkiyi gösterdikçe ve bundan taviz vermedikçe gerçeği kabullenip sınırları zorlamaz

Ben merkezci

Çocuklarla inatlaşmanın her iki tarafa da faydası yoktur İnatlaşma bir tarafın mağlubiyeti, diğerinin galibiyetiyle sonuçlanır Galibiyeti tadan taraf siz olsanız da küçük bebeğinizin üzülmesi sizi de üzecektir Çocukların ben merkezci bir kişiliğe sahip olduğunu unutmamakta yarar var Herkesin kendisine hizmet etmesini ve her isteğinin yerine getirilmesini isterler Yoktan anlamaz, isteğinin geri çevrilmesinden veya ertelenmesinden hoşlanmazlar Eğer istekleri gerçekte ihtiyacı olan bir şeyse ve temini de mümkün ise çocuğu fazla üzmemek yerinde olur

Ama gecenin bir yarısı abuk sabuk bir şey tutturuyorsa, yaşı da küçükse hayal gücünüzü kullanın O an yaşadığınız fırtınayı dindirirsiniz Sizi anlayabilecek bir yaştaysa, sağlam ve inandığınız gerekçelerle çocuğunuzun inatçılığıyla savaşabilirsiniz İnatçılık mücadelesinde gazanız mübarek olsun!

İnatlaşmak işe yaramıyor

Bazen çocuğunuz sevginizi, sabrınızı, kendisine ne kadar katlanabildiğinizi denemek için inatlaşabilir İsteklerini olumlu bir dille ifade etmesini hatırlatın ve onu dinleyin

İnatçılıkla mücadele etme yolları

İstediğiniz bir konuda ‘hayır’ diyen çocukla alay etmeyin, ceza ile korkutmayın, kimin güçlü olduğunu ispatlamak için zor kullanmayın

Bazen çocuğunuz sevginizi, sabrınızı, kendisine ne kadar katlanabildiğinizi denemek için ‘hayır’ diyerek inatlaşabilir

Sinirlenir, bağırıp çağırır ve hele ceza verirseniz ‘Haklıymışım, beni sevmiyorlar’ diye düşünebilir

İnatçılık yaptığında neden böyle davrandığını sorun

Gösterdiği sebep ne kadar saçma ve yersiz olursa olsun, sabırla dinleyin

Kendinizi çocuğun yerine koyun Şüphelerini, kaygılarını ve korkularını anlamaya çalışın

Kızmadan, sabırla dinlediğinizi gördüğü zaman duygularını ifade etmeyi ve gerektiğinde kontrol etmeyi öğrenecektir

Haklı istekleri yerine getirilmeyen bir çocuk inatçılık yaparak isteklerine kavuşmayı deneyebilir

İsteklerini olumlu bir dille ifade etmesini hatırlatın, haklı isteklerini yerine getirin

Yerine getirilmeyen haksız ve zamansız isteklerin sebeplerini açıklayın

İsteklerinden bazılarına kavuşmak için hak etmesi, beklemesi ve sabretmesi gerektiğini öğretin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com