Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuğum, lider, olacak

Benim Çocuğum 'Lider' Olacak

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Benim Çocuğum 'Lider' Olacak

Her anne-baba, çocuğunun sevilen, sayılan, güvenilir ve öncü olmasını ister
Ama ebeveynlerin yaptığı bazı yanlışlar çocukların karakterlerinde derin yaralar açabilir Çocuğunuzun ezik ve bastırılmış bir kişiliğinin olmamasını istiyorsanız biraz daha dikkatli olmak durumundasınız
Birçok anne-baba, atılgan, kendine güvenen, kendini rahatça ifade edebilen, herkes tarafından sevilen, arkadaşları arasında vazgeçilmez olan çocuğa sahip olmak ister
Lider bir çocuk, bu saydığımız özelliklerin hepsini taşır Yöneten, emir vermeyi seven çocuk, lider çocuk değildir Arkadaşları tarafından kabullenilmiş, sosyal ilişkilerde arabulucu, uyumlu, olmazsa olmaz bir insan haline gelmiş bir çocuk liderdir Çocukta lider olma özelliği anne-babanın daha küçük yaşta ona gösterdiği davranışlarla şekillenir Fikirlerine değer verilen, önemsenen, ciddiye alınan çocuklarda liderlik özelliklerinde artma görülürken; sindirilmiş, baskı altına alınmış, konuşmasına fırsat verilmeyen çocuklar ezik bir kişiliğe sahip olurlar
Çocukta liderlik özelliğini hangi davranışlar köreltir:
Büyüklerin yanında konuşulmaz sus bakalım, büyükler senden daha iyi bilir, şeklinde sürekli yapılan uyarılar
Çocuğun yaptığı hatalar sürekli büyütülüyor, kolay kolay bağışlanmıyorsa
Zorluklarla gözü korkutulan çocuklar
Kolaycılığa alıştırılan çocuklar
Fikirleri önemsenmeyen, yaptığı işleri basitmiş gibi görülen çocuklar
'Nasıl, niçin' sorusu cevaplanmayan
Her zaman kendisi dışında kurtarıcı beklemesi sağlanan
Risk almaya teşvik edilmeyen "Bardağı kırar" diye su istenmeyen çocuklarda liderlik özellikleri gelişmez varsa da körelir
'Çocuklarımız lider olsun' diyorsak
Başladığı işleri bitiremez diye onun yerine yapmayın, işin sonucuna ulaşması için fırsat tanıyın
Verdiği kararları destekleyin, sürekli eleştirmeyin
Ondan yardım isteyin, yardımlarını geri çevirmeyin
Liderleri örnek gösterin Çocuğun hayatında örnek alacağı kahraman mutlaka olmalı
Girişimlerini ve fikirlerini destekleyin Becerileri basit gibi görünse de onu övün
Okulda önderlik yapacağı alanlara yönlendirin Mesela kavga eden, küs olan arkadaşlarının arasını bulabileceği konusunda destekleyin
Okul dışı aktivitelere yönlendirin
Evde yapabileceği yardım gereken işleri ona devredin, yapmasını sağlayın
Onu överken mükemmellik beklentiniz olmadığını açıkça vurgulayın
İnsanlarla iyi geçinme, anlaşmanın yollarını anlatın Bu konuda örnek olun
Grup aktivitelerine katılmasını sağlayın
Arkadaşlarının doğum günlerini kutlaması için teşvik edin
Hasta arkadaşlarını ziyaret etmesi, bu konuda öncülük etmesi için cesaretlendirin
Yardım kampanyalarını organize etmesinin ne kadar yararlı olacağı konusunda bilgi verin
Gerekli olmadıkça işlerine karışmayın *Fatsa Özel Dolunay İlköğretim Okulu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com