Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakma, bebek, calışanlara, klavuzu

çalışanlara bebek bakma klavuzu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

çalışanlara bebek bakma klavuzu

Çalışan Anneler İçin Bebek Bakma Klavuzu

Çalışan anneler için, bebek bakma klavuzu Uzmanımız Serap Buharalı yazdı:

Daha önceki yazılarımda çalışan annelerle ilgili bir yazı hazırlayacağımın haberini verimiştimama radyoda sipariş yazılar olunca bu köşe için bu konuya değinme saati işte bu vakit oldu
"Çalışan anne mantıklı olmalıdır,kafası karışmamalıdır,ve olmaması gereken hali evladından ayrı saatler geçirdiği için duygusal davranmasıdır Gün gelecek yavrusu kariyer sahibi annesiyle onurlanacak Olsa olsa kendinizi kötü hissettiğinizde,evladınızı özlediğnizde çalıştığıınz yere çocuğunuzun fotoğraflarını çerçevelettirip koyarsınız masaya dolaba,doya doya bakarsınız"
Ve hatta vicdan azabı duyma gibi bir zafiyete kapılmamak gerekir çünkü o emin ellerde Annenizin yanında değil mi veya çokça araştırıp bakıcı olarak işe aldığınız bir yakınınızın tanıdığı Veya o çevrenin en bilinen kreşinde
Tırnak içindeki sözler hariç diğerleri şahsıma ait cümleler Tırnak içindeki paragraf ise bir anne-bebek dergisinde soru-cevap bölümünde doğum izninden sonra bebeğini annesine bırakıp işe başlayan ama bir türlü kendini işe motive edemeyen bebeğinin yanında olmak isteyen bir çalışan anneye uzman kişinin cevabı
Merak etmekteyim o anneyi ,bu cevap içini rahatlatmış mıdır Resimlere bakmak, çocuğunu koklamak gibi oluyormuymuş???
Ne olursa olsun benim fikrim bir anne doğum yaptığında ilk anları, ilk günleri güzel bir tanışma ile geçirmişse …
De peki nedir bu tanışma????
Ben lohusalık dönemini tamir ve tanışma dönemi diye adlandırıyorum Ki gebelik bir rahatsızlık,hastalık hali değildir Anormal durumlar hariç hayat normal seyrinde devam eder karnınızdaki bebişle 8 aylıkken sabah İzmir Çeşmenin güzel denizinde yüzüp ardından Efes’i bir baştan bir başa dolaşan ben söylüyorum bunları Temmuz sıcağında bütün günü yalnızca ayak şişmesiyle tamamladık ama doğum bir olaydır ister vajınal ister sezeryan veya epidural olsun Lohusalık ve emziklilk hali biraz dinlemeyi,biraz iyi bir bakımı gerektiriyor Buradan mesaj anne adaylarına,akıllıysanız eğer annenizle,kayınvalidenizle çok güzel geçinin,lohusalıkta bir büyüğün yanınızda olmasının ne çok önemli olduğunu tecrübe edeceksiniz
Bu sebeple tamir dönemi ve ömür boyu her ikinizde hayatta olduğunuz sürece güzel bir birliktelik başlıyor birinin anne olduğu birinin evlat olduğu kaliteli geçen gebelik,huzurlu ve dinlenerek geçen lohusalık yani tamir dönemini de tanışmayı da güzelleştiriyor
Biri ile tanıştırılacaksanız veya o gün bir yere davet edildiniz ne yaparsınız kendinizi en iyi şekilde takdim etmeye ve kendiniz için olumlu fikir bırakacak tavırlarda bulunursunuz Ki evladınız en güzel tanıştırılmayı hak ediyor Bu ilk dönemde anne bebeği bebek anneyi keşfe çıkıyor
Anne, yavrusu hep yanında olsun,istediği zaman koklayabilsin,doya doya emzirsin istiyor bu durum lüks denilebilecek bir durum hissi veriyor çalışan anneye
Devam edecek…
Sevgilerle…
Serap BUHARALI

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com