Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, banyo, biliyor, musun, yaptıracağını

Beni Nasıl Banyo Yaptıracağını Biliyor musun Anne

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

çocuğa banyo yaptırmak - cocuğa banyoyu sevdirmek - çocuklarda banyo korkusu

Sevgili anneciğim ve babacığım

Bu sefer de banyo saatlerim hakkında konuşmak istiyorum biraz

Aslında banyo yapmak benim en sevdiğim işler arasinda, sağlıklı gelişimimin önemli bir parçası banyo yapmak Ama bazen ortam öyle olumsuz oluyor ki inanın hiç banyoya giresim gelmiyor Mesela ben tam da en çok sevdiğim işleri yaparken "hadi banyoyaaa“ diye bir ses duyuyorum sizden Legolarımla yaptığım kuleyi tamamlamadan , resim faaliyetim bitmeden , çok uykum geldiğinde, çok acıktığımda ya da yemekten yeni kalkmışsam banyoya girmeme hakkımı kullanmayı tercih ediyorum

Oysa şöyle yapabiliriz sevgili ailem:

Mesela benim şişme havuzumu küvete koysak –biliyorsunuz ördekli yüzme havuzumda oynamayi çok seviyorum- ben onun içinde yıkansam , plastik oyuncaklarımı da yanıma alsak , havuzumda ben onlarla oynarken sizde beni kolayca yıkasaniz Böylece ben eğlenirken, oyuna dalmışken, saç ve vücut temizliğim sorunsuzca tamamlanmış olur

Tabi bu esnada o güzel sesinizle sevdiğim şarkıları söyleyerek bana eşlik etmeyi unutmayın olur mu anneciğim

Bu eğlencede bana göz yakmayan şampuanımla köpük yapma fırsatı verebilirsiniz Hatta oyuncak bebeğimi de banyoya alsak siz beni yıkarken ben de onu yıkasam ne dersiniz?

Bundan başka, banyoya koyacağınız kırılmayan bir aynada kendimi izleme imkanım olsa, mesela saçlarımı, sırtımı nasıl yıkadığınıza bakabilsem , tedirginliğim azalacak ve daha mutlu banyo saatleri geçirebiliceğiz belki de

Ya da keşke mümkün olsa da sizde benimle banyoya girseniz mayolarınızı giyip Ne güzel eğlenirdik benim gemimi yüzdürüp bebeğimi birlikte yıkarken

Bir de banyo ortamıyla ilgili birkaç mesele var ki hatırlatmak isterim:

Banyonun ve banyo suyumun ısısı sizinkinden biraz farklı Sizin kadar sıcağa veya soğuğa dayanıklı değilim Bileğinizin iç tarafının dayandığı sıcaklık benim için ideal banyo suyu sıcaklığıdır(ortalama 37 c derece) Banyonun sıcaklığıda 23 cdereceyse benim için yeterli olacaktır

Küvetin ya da duşun zemini kaygansa bana düşmemi engelleyici terlik giydirebilirsinizYa da en iyisi tabana kaymayı engelleyici petlerden yerleştirip banyo yapmak için daha güvenilir bir ortam oluşturmak olabilir

Bir de sakın banyoda beni yalnız bırakmayın olur mu canım ailem Henüz tehlikeli/tehlikesiz ayırımını tam yapamadığımdan tek başıma bazı kazalara sebebiyet verebilirim

Banyo çıkışına gelirsek , tahmin edersiniz ki bu kadar eğlenceye alışmışsam banyodan çıkmak pek hoşuma gitmeyecektir Ta ki dışarıda daha cazip şeyler olduğunu duyana kadar

Neler mi?

En sevdiğim elbiselerimi giymek , en sevdiğim çizgi filmi seyretmek , babama yeni saç tokalarım veya çoraplarımla sürpriz yapmak veya bir çikolata yemek ihtimali gibi Galiba siz buna ödül diyorsunuz Ee bazı şeyleri sevmeyi öğrenene dek o kadar olacak artık

Bütün bu alternatiflere rağmen bu işi sevmediysem annecigim ve babacığım, ya banyoyla ilgili kötü bir tecrübem vardır (düşmek ,üşümek ,gözlerimin yanması gibi) -ki bunlari unutmak için biraz zamana ihtiyacım olabilir-,ya da 2,5 ve 5 yaş civarında gelişimimin bir parçası olarak inatlaşmalarım, reddetmelerim olabilir Her iki durumda da sabırla bu alternatifleri uygulamaya devam edin ,sakın zorlama yoluna gitmeyin olur mu canlarım

Biliyorum çocuk eğitimi zor iş ama aramızdaki sevgiye değmez mi?

Sizi kocaman öpüyorum

Miss gibi kokan çocuğunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com