|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anne, banyo, biliyor, musun, yaptıracağını |
![]() |
Beni Nasıl Banyo Yaptıracağını Biliyor musun Anne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni Nasıl Banyo Yaptıracağını Biliyor musun AnneBeni Nasıl Banyo Yaptıracağını Biliyor musun Anne çocuğa banyo yaptırmak - cocuğa banyoyu sevdirmek - çocuklarda banyo korkusu Sevgili anneciğim ve babacığım ![]() Bu sefer de banyo saatlerim hakkında konuşmak istiyorum biraz ![]() ![]() Aslında banyo yapmak benim en sevdiğim işler arasinda, sağlıklı gelişimimin önemli bir parçası banyo yapmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa şöyle yapabiliriz sevgili ailem: Mesela benim şişme havuzumu küvete koysak –biliyorsunuz ördekli yüzme havuzumda oynamayi çok seviyorum- ben onun içinde yıkansam , plastik oyuncaklarımı da yanıma alsak , havuzumda ben onlarla oynarken sizde beni kolayca yıkasaniz ![]() ![]() Tabi bu esnada o güzel sesinizle sevdiğim şarkıları söyleyerek bana eşlik etmeyi unutmayın olur mu anneciğim ![]() Bu eğlencede bana göz yakmayan şampuanımla köpük yapma fırsatı verebilirsiniz ![]() Bundan başka, banyoya koyacağınız kırılmayan bir aynada kendimi izleme imkanım olsa, mesela saçlarımı, sırtımı nasıl yıkadığınıza bakabilsem , tedirginliğim azalacak ve daha mutlu banyo saatleri geçirebiliceğiz belki de ![]() ![]() ![]() Ya da keşke mümkün olsa da sizde benimle banyoya girseniz mayolarınızı giyip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de banyo ortamıyla ilgili birkaç mesele var ki hatırlatmak isterim: Banyonun ve banyo suyumun ısısı sizinkinden biraz farklı ![]() ![]() ![]() ![]() Küvetin ya da duşun zemini kaygansa bana düşmemi engelleyici terlik giydirebilirsiniz ![]() ![]() Bir de sakın banyoda beni yalnız bırakmayın olur mu canım ailem ![]() ![]() Banyo çıkışına gelirsek , tahmin edersiniz ki bu kadar eğlenceye alışmışsam banyodan çıkmak pek hoşuma gitmeyecektir ![]() ![]() Neler mi? En sevdiğim elbiselerimi giymek , en sevdiğim çizgi filmi seyretmek , babama yeni saç tokalarım veya çoraplarımla sürpriz yapmak veya bir çikolata yemek ihtimali gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bu alternatiflere rağmen bu işi sevmediysem annecigim ve babacığım, ya banyoyla ilgili kötü bir tecrübem vardır (düşmek ,üşümek ,gözlerimin yanması gibi) -ki bunlari unutmak için biraz zamana ihtiyacım olabilir-,ya da 2,5 ve 5 yaş civarında gelişimimin bir parçası olarak inatlaşmalarım, reddetmelerim olabilir ![]() ![]() Biliyorum çocuk eğitimi zor iş ama aramızdaki sevgiye değmez mi? Sizi kocaman öpüyorum ![]() ![]() Miss gibi kokan çocuğunuz ![]() |
![]() |
![]() |
|