![]() |
Tiyatro Eğitimi Çocuğa Başarı Getiriyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tiyatro Eğitimi Çocuğa Başarı GetiriyorÖzel okullarda artan drama eğitimleri ile tiyatronun çocuklar üzerindeki etkisi masaya yatırıldı ![]() ![]() ![]() Tiyatroyu tanımlayalım mı önce? Neden var tiyatro? İnsanın temel gereksinimlerinden biri oynamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiyatro da temelinde oyun olan bir sanat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiyatroyu sevmeyenler de var ![]() Aynen öyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizde resmi olarak 1915 yıllarında İsmail Baltacıoğlu tarafından kullanılabilmiş eğitimde ama 1981 yılında İnci San ve Tamer Levent�in resmi olarak müfredata eklediği biliniyor ![]() ![]() Eğitim hayatı boyunca kuklalaştırılan çocuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiyatro eğitimi almaya gelen yetişkinlerde çok net görüyoruz bunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle drama eğitimi için soruyorum ![]() Öncelikle drama ve tiyatro birbirinden ayrı unsurlar ![]() ![]() Tüm çocuklar zaten drama eğitimiyle normal eğitim süreçlerine girmeli bence ve böyle devam etmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğun akademik eğitimine devam ederken bir yandan da tiyatro eğitimi alması derslerinin önüne geçer mi? Ülkemizde koşullar nedeniyle maalesef ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizde ise bilinen yoldan gidildiği için birçok çocuk ilerideki hayatında patlama yaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiyatro ile birlikte daha başarılı olan ![]() Ben! 14 yaşına kadar kendini bir sosyal ortama sokamayan ![]() 14 yaşımda tiyatroyla tanıştığımda artık bir şeyleri sorgulamaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyeceğim şu ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiyatro ile tanışan herkes sizin gibi oyuncu olmuyor tabii ![]() Çocuğun bunu gerçekten istediğinden emin olsunlar önce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak ![]() Asla! Eğitim alınması şart ama konservatuar için aynı şeyi söyleyemem ![]() ![]() ![]() Kişinin kendini iyi eğitmesi lazım önce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Röportaj: Hanife Yaşar |
![]() |
![]() |
|