![]() |
Ben ve Sen Dili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben ve Sen DiliÇocuk sahibi olmak ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğun sağlıklı gelişebilmesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılan en büyük hatalardan biri ![]() ![]() ![]() Çocuğun dünyaya gelmesiyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebeveynlerin çocuklarıyla konuşurken kullandıkları dil çok önemlidir ![]() ![]() ![]() İletişim ![]() ![]() Çocuğuyla güçlü iletişim kurmanın birinci basamağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pasif (edilgin) dinleme herhangi bir yorum katılmadan ![]() ![]() Etkin dinleme (katılımlı) ![]() ![]() Kapı aralayıcı mesajlar "Ben sen dili" ne demektir? Ben dili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sen" dili suçlama içerir ve karşımızdaki kişi doğal bir savunmaya geçer ![]() ![]() ![]() ![]() Sen dili: Ör ![]() Ben dili: Ör ![]() ![]() Şeklinde ifade edilebilir Çocuklarımızla iletişimi engelleyici etmenler nelerdir? Öğüt vermek ![]() ![]() ![]() Yargılamak ![]() ![]() ![]() Sürekli sorular sormak ![]() ![]() Teselli vermek veya çocuğunuzun anlatmaya çalıştığı konuyu değiştirmek ![]() Etiketlemek ![]() ![]() Çocuğunuzla başarılı iletişim kurmak için neler yapmalısın? Çocuğunuzun duygu ve düşüncelerini anlayın (empati) Çocuğunuza saygı duyun ![]() Gerçekçi ve doğal davranın ![]() Onu dinleyin ![]() Onunla göz teması kurun ![]() Dokunsal teması artırın ![]() Nerede ![]() ![]() ![]() ![]() Akıcı ![]() ![]() Size güvenebileceğini hissettirin ![]() |
![]() |
![]() |
|