Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karadeniz, mutfağı, yemekleri, yemekleriyöresel

Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri-Yöresel Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri-Yöresel Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri




Karadeniz Mutfağı


Karadeniz Mutfağı, yemekleri ana sayfasına dönmek için tıklayın:
Karadeniz mutfağı, Karadeniz yemekleri
Coğrafya ve iklimsel özellikler dünyadaki mutfak kültürlerini şekillendiren en önemli etkenlerin başında gelir İnsanların birbirinden habersiz yaşadıkları çağlarda dünyanın farklı yerlerinde farklı beslenme sistemleri ortaya çıkmıştı Günümüzde binlerce yılda oluşturulmuş bu mutfak kültürleri artık karşılıklı etkileşim içinde ve dünya artık iç içe geçmiş bir mutfak kültürü boyutuna geçiyor Karadeniz Mutfağı ise hâlâ kendine özgü yapısını koruyan ender mutfaklardan biri Çünkü burada, hemen hemen hiçbir mutfak kültüründen etkilenmeden, kendine özgü bir beslenme sistemi oluşmuş ve sofralar her gün geleneksel tatlar eksik olmadan kurulmaya devam ediyor

KARADENİZ COĞRAFYA VE MUTFAK KÜLTÜRÜ

Karadeniz Bölgesi'nde kıyı şeridi ile dağların diğer tarafında kalan karasal coğrafya mutfağı farklılık gösterir Akdeniz kıyıları da Toros dağları ile kordon şeklinde kuşatılmıştır ama dağlar ile deniz arasında tarıma elverişli geniş araziler bulunur Karadeniz'de tarım için elverişli düzlük alanlar yoktur Dolayısıyla bölgede yerleşim ve hayat oldukça zor şartlar altında gerçekleşir Öncelikle iklim, Akdeniz'deki gibi cömert değildir Böyle zor şartlar altında yaşayan Karadeniz insanı zaman içinde diğer kıyı coğrafyaları ile kıyaslanamayacak bir mutfak kültürü yaratır

EN LEZZETLİ BALIKLARIN DENİZİ
Karadeniz dünyanın en lezzetli balıklarına sahip Birçok nehrin buraya dökülmesi sayesinde balıkların beslenmesine imkân veren plankton zenginliği oldukça yüksek Deyim yerindeyse Karadeniz balıklar için bir vaha gibi Balıkçılık kıyı şeridinde en önemli geçim kaynağı ve balık beslenmede önemli yer tutuyor

KARALAHANA VE SEBZE TURŞULARI
Karadeniz Mutfağı'nın simgelerinden biri de karalahana Karalahana, lahana ailesinin 450 çeşidinden biri Çorbasından kavurmasına ve dolmasına, Karadeniz Mutfağı'nda yoğun olarak kullanılan bir vazgeçilmez

Bölge mutfağını diğerlerinden farklı kılan başka bir özellik ise sebze turşularından yapılan yemekler Özellikle fasulye turşusunun tuzu alındıktan sonra kavurması ve diplesi çok yoğun olarak pişirilir Burada turşu bir anlamda sebzeyi muhafaza etmek için de kullanılır

MISIR MUTFAĞIN BAŞ KÖŞESİNDE
Karadeniz halkı asırlar boyu yeniliklere açık kalmış, bölgeye getirilen her yeni ürünü kısa zamanda geleneksel hayata uydurmuştur Özellikle mısır adeta bölgeyle özdeşleşmiştir Güney Amerika kökenli bitki 17 yüzyıldan sonra Karadeniz'e gelmiş ve bölgenin mutfağında neredeyse baş köşeye oturmuştur Mısır, Karadeniz Mutfağı'nda pek çok şekilde kullanılır Tarıma elverişli olmayan tepeliklerde yaşayan halk, mısırı bahçelerinde yetiştirerek taze, kurutulmuş, haşlanmış veya öğütülmüş olarak değerlendirir, dönüştürür
Karadenizliler tereyağ, peynir çeşitleri ve kavurma da üretir Özellikle muhlama ve kuymak denilen peynir eritmesi, yöre halkının yaratıcılığını sergiler Muhlama dünya mutfaklarında en az fondue kadar ilgi uyandıracak bir lezzettir

KARADENİZ’İN RAMAZAN LEZZETLERİ
Özellikle Ramazan ayında hamur işleri, sahur ve iftar sofralarını donatır Karadeniz Mutfağı'nın meşhur pideleri Ramazan ayı boyunca Türkiye'nin her tarafında kendini gösterir Pide ülkemizin her tarafında yapılır fakat en iyisi Karadeniz'in kavurması, peyniri ve tereyağı ile yapılandır Burada ilginç olan buğday tarımının yaygın olmadığı bölgede fırıncılık mesleğinin de çok gelişmiş olmasıdır Hamsinin mutfaktaki tartışılmaz hakimiyeti Karadeniz Mutfağı'nın diğer lezzetlerinin üzerine biraz gölge düşürse de Karadeniz pidesi de gelecek yıllarda İtalyan pizzası gibi dünya mutfaklarındaki yerini bulacaktır

Muhlamasından mısır ekmeğine, karalahana çorbasından Laz böreğine her damağa hitap edebilecek tatlara sahip Karadeniz Mutfağı tüm dünya tarafından keşfedilmeyi hak ediyor ve belli ki bir gün keşfedilecek


Karadeniz yemekleri tarifleri


Muhlama
Malzemesi:
1,5 su bardağı rende kaşar peynir
1,5 su bardağı dil peyniri
1 tatlı kaşığı tulum peyniri
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su

Hazırlanışı:
Önce tencerede mısır ununu 1/2 tereyağında kavurun Dil peyniri ve kaşar peyniri ekleyin Hazırladığınız karışıma bir bardak su ilave edin ve karıştırmaya devam edin Kalan tereyağını bir tavada eritin Hazırladığınız peynir karışımı macun haline geldikten sonra karışımı tavada erittiğiniz tereyağının üzerine dökün
Sıcak olarak servis edin

Pazı kavurma
Malzemesi:
5 bağ taze pazı
6 soğan
1 çay bardağı haşlanmış barbunya
tuz
Hazırlanışı:
Pazıları ince ince doğrayın Sonra haşlayıp, suyunu sıkın Soğanları tereyağında kavurun Soğana pazıları ilave ederek kavurmaya devam edin Pazılar iyice kavrulduktan sonra karışıma barbunyaları ilave edin Bir dakika daha kavurduktan sonra sıcak olarak servis yapın

Hamsili ekmek
Malzemesi:
1 bağ pazı
2 bağ taze soğan
1 bağ taze nane
1 kg hamsi
8 su bardağı mısır unu
Yeterince tuz

Hazırlanışı:
Önce hamsilerin kılçıklarını temizleyin Pazı, taze soğan ve naneleri ince ince doğrayın Doğradığınız malzemeleri mısır ununun üzerine boşaltın Çok sıcak su ilave ederek hamsilerle diğer malzemeleri karıştıracak şekilde yoğurun Hazırlanan karışımı tepsiye koyarak 60 dakika fırında pişirin

Laz böreği
Malzemesi:
10 yaprak yufka
4 yumurta
8 su bardağı süt
2 paket vanilya
3 su bardağı kıyılmış fındık içi
5 su bardağı tozşeker
2 paket buğday nişastası
5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı su
Şerbeti için:
10 su bardağı su
10 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu

Hazırlanışı:
Sekiz su bardağı süte şeker ekleyerek kaynatın Başka bir kapta buğday nişastası, yumurta, vanilya ve biraz suyu karıştırın Hazırladığınız malzemeyi kaynayan sütün üzerine dökerek muhallebi haline gelinceye dek karıştırın Bir tepsinin altını yağlayın Yufkaların üstlerini yağlayarak beş kat halinde tepsiye dizin Dizdiğiniz beş kat yufkanın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün Yufkaların üzerindeki muhallebiye, dövülmüş fındıkları yayın Kalan beş kat yufkayı üstlerini yağlayarak muhallebili yufkaların üzerine dizin Şerbet malzemelerini karıştırarak pişirdikten sonra soğumaya bırakın Hazırladığınız böreği dilim dilim keserek fırında pişirin Börek soğuduktan sonra soğumuş tatlı şerbetini ekleyin

Laz helvası
Malzemesi:
3 kg süt
1 kg şeker
3 paket vanilya
3 yumurta sarısı
300 gr beyaz un
200 gr irmik unu

Hazırlanışı:
Bütün malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin Bir taşım kaynatın ve tepsiye boşaltın Soğuyunca arzuya göre dondurma ile servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla

Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri-Yöresel Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri

Eski 06-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri-Yöresel Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri





Çorum Mutfağı, Çorum yemekleri

Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından oldukça zengindir İlin özgün yemekleri arasında Mayalı , (Saç Mayalısı, Tava Mayalısı) , Yanıç , Cızlak , Kömbe, Oğmaç, Hingal, Haşhaşlı Çörek, Borhani (Hamurlu, Yumurtalı, Mantarlı) Helise, Çullama, Madımak, Tirit , İskilip Dolması , Keşkek, Kara Çuval Helvası, Hedik, Teltel, Has Baklava sayılabilir Katipler Konağı ve Veli Paşa Konağında yöresel yemekleri tatmak mümkündür
ÇORUM’DAN YEMEK TARİFLERİ
KEŞKEK
Malzemeler:
(6 kişilik )
500 gr yarma (gendirme)
500 gr koyun eti
2-adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
11 su bardağı su
Hazırlanışı : Yarmalar akşamdan ıslatılır Güveç tencereye (Toprak tencere) 2 kaşık yağ konulur Soğanlar ince ince kıyılır Et, biber, salça, tuz 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek 15 dakika kaynatılır Yarma yıkandıktan sonra 10 su bardağı sıcak ile birlikte tencereye ilave edilir
Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır, buhar çıkması için kısık ateşte 2 saat pişirilir
Not: Geleneksel bir çorum yemeğidir İl merkezinde ve ilçelerde de yapılmaktadır Genellikle ramazan aylarında sabah erken saatlerde güveç tencerede hazırlanıp fırına verilir Turşu ve salata ile birlikte servis yapılır
İSKİLİP DOLMASI
Malzemeler : ( 8 kişilik )
2 kg pirinç
1,5 kg et
500 gr tereyağı
5 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
15 su bardağı su
5 adet kuru soğan
Hazırlanışı :Pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp süzülür, Tencereye 300 gr tereyağı konulur 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle birlikte pirinçler ilave edilir Tencerede 5 dakika kavrulur Üzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır (30 dk) Et yağ ile kızartılır Soğanlar ince kıyılarak tencereye atılır Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir Kalan sıcak su ilave edilir Et kaynamaya başladıktan sonra üzerine sacıyak yerleştirilir Üstüne temiz bir tepsi yerleştirilir Pirinçler temiz bir bez torbaya konularak tepsinin üstüne yerleştirilir Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır (Buhar çıkması için) kısık ateşte 4 saat pişirilir Sıcak servis yapılır Yanında turşu, ayran, komposto, salata ile servis yapılabilir
Not: Çorum’un İskilip ilçesinde yapılmaktadır Düğünlerde dolmacı adı verilen aşçılar tarafından hazırlanır Halen bu gelenek devam etmektedir
MANTI :
Malzeme (4 kişilik )
1 kg un
1 kg kıyma
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça veya varsa domates
150 gr margarin
2 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
4 diş sarmısak
1 adet kuru soğan


Hazırlanışı :

Mantı 2 çeşittir 1-Kuru Mantı
2-Sulu Mantı

Kuru Mantı :
Un, tuz, yumurta, su ile beraber kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır Üzerine ıslak bez örtülerek yarım saat dinlendirilir 2 yumak yapılır Yufkadan kalın olacak şekilde hamur açılır Kıymanın içine soğan rendelenir Tuz karabiber, maydanoz karıştırılır Yufka bardak ağzıyla kesilir İçine kıyma konulup, 6 kulaklı olacak şekilde bükülür Yağlanmış tepsiye dizilip kızartılır
Margarin, tuz, salça, kırmızı biber, karabiberle birlikte 2 su bardağı su ilave edilerek sos hazırlanır Tepsinin üzerine dökülüp 10 dakika pişirilir Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır
Sulu Mantı ise; Hamur aynı ölçülerde hazırlanır Hamur kare şeklinde kesilir 4 kulaklı olacak şekilde bükülüp kızartılır İçine kıyma konulmaz Kaynamakta olan suya atılarak sulu olacak şekilde pişirilir (15 su bardağı kadar su kaynatılır İçine 1 yemek kaşığı tuz atılır) Tencereye margarin konulur Eridikten sonra kıyma ilave edilir Suyunu çekinceye kadar kavrulur Soğan rendelenir Tuz, karabiber, kırmızı biber, salça ilave edilerek 5 dakika kavrulup pişen mantıların üzerine dökülür Sarımsaklı yoğurt hazırlanır Tabakların üzerine dökülür
Not: Geleneksel Çorum yemeklerindendir Özellikle ramazan ayları gelmeden önce çok miktarda mantı kızartılıp hazırlanır Özel günlerde ve isteğe göre her zaman yapılabilir Hazırlanıp servise sunulması 1 saat kadar sürebilir
ÇATAL AŞI :
Malzemeler ( 6 kişilik )
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı yarma (kırık)
1 adet soğan (kuru)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı biber (tkırmızı toz)
1 çay kaşığı nane
6 su bardağı su
Hazırlanışı :

Tencereye yağ konulur Soğanlar ince ince kıyılır Pempeleşinceye kadar kavrulur Nane, biber ilave edilir 3 su bardağı su konulup, kaynamaya başlayınca mercimek ilave edilir 20 dakika kaynayınca 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tuzu eklenir Ateşi kısılır 10 dakika kadar kaynadıktan sonra servise hazırdır
Not: Geleneksel Çorum yemeğidir Çorum ve çevre ilçelerde de yapılırYanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır
ÇORUM BAKLAVASI (GÜL BURMA)
Malzemeler ( 6 kişilik )
500 gr birinci kalite un
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
150 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
200 gr ceviziçi
200 gr nişasta
500 gr şeker


Hazırlanışı :
Büyükçe bir leğene 2 yumurta kırılır İçine yarım çay bardağı zeytinyağı, sirke, yoğurt, bir çay bardağı su, yarım çay bardağı tuz eklenerek hamur yoğrulur Üzerine ıslak bez örtülüp, yarım saat dinlendirilir Hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, yumak yapılır Üzerine nişasta serpilerek yufka şeklinde açılır Açılan yufkalar temiz bez üzerine serilerek hafif kurumaya bırakılır Açılan yufka 10 cm eninde paralel olarak kesilir İçine ceviz konularak gül şeklini alacak şekilde burularak yağlanmış tepsiye dizilir Bu şekilde kuruması için bir gün bekletilir Üzerine kızartılmış yağ dökülerek fırında kızartılır Yarım kg şekere yarım kg su eklenir, yarım limon suyu eklenir Şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatılır Şerbet sıcak olarak baklavanın üzerine dökülürSoğuduktan sonra servis yapılır
Bu baklava değişik şekilde de yapılabilir
Hamurlar açılıp kurumaya bırakıldıktan sonra bir tane yufka iki tane oklava yan yana getirilip, yufka sarıldıktan sonra oklavanın iki tarafından elle büzdürülerek getirilir Buna da burma baklava denir Tek farkı ilkinde yufka tek şerit halinde kesilip içine ceviz konulup gül şeklinde sarılıp dizilmesi diğerinde ise tek yufka içine ceviz konulup oklava yardımıyla bükülerek boyunun kısaltılarak burma şeklini almasıdır Aynı şekilde bir gün kurumaya bırakılır Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülüp fırında kızartılır Şerbet dökülür servis yapılır
Not: Çorum’un yöresel tatlılarındandır Genellikle düğünlerde, bayram hazırlıklarında yapılır Çorum geneli ve ilçelerinde de eskiden beri yapılmaktadır

LEBLEBİ :


Çorum’un meşhur sarı leblebisi kuru nohuttan yapılırNohutun leblebiye dönüşmesi bir buçuk aylık bir emeğin ürünüdürTarihi dükkanlarda , tek kavrumluk leblebiler çuvallardan tenekelere , oradan leğenlere doldurulur Odun ateşi ile yeterli sıcaklığa ulaşan fırına aktarılan leblebiler son kavurmadan sonra tekrar çuvallara doldurularak dumanı üstünde satışa sunulur İlimizde her köşe başında bir leblebici dükkanı bulmanız mümkündür Öteden beri yöremizde yetişen nohutun iriliği ve leblebiye dönüşümü haklı bir üne kavuşmuştur Ancak altmışlı yıllardan sonra artık bölgede yetiştirilen nohut , leblebi üretimine yetmemeye başlamış ve başka bölgelerden nohut getirilmiştir Buna rağmen Çorum leblebisi ününden hiçbir şey kaybetmemiştir Bunda , kuşaktan kuşağa aktarılarak bugüne ulaşan kavurma işlemlerindeki beceri önemli rol oynamaktadır Nohuta ayrı bir lezzet ve altın sarısı rengini kazandıran geleneksel leblebi üretimi bir yandan devam ederken , tüp gazın kullanıldığı modern yöntemler de uygulanmaya başlanmıştır Leblebi yapmak için öncelikle ateş tuğlası , kerpiç , tava ve karıştırıcıdan oluşan bir kavurma ocağı gerekir Kullanılacak odunların iz yapmayan cinsten olması önemlidirEleme işleminden geçirilen nohutlar önce boylarına göre ayrılırBirinci kavurma işleminden sonra sıcak olarak çuvallara doldurulup iki gün dinlendirilirİkinci kavurmadan sonra da iki gün dinlendirilen nohutlar kuru bir yere serilerek 15-20 gün bekletilirNohutlar üçüncü kavurmadan önce nemlendirilip bir kez daha bir gün süreyle çuvallarda bırakılırÜçüncü kavurmada nohutların kabukları ayrılır Leblebinin acılı , tuzlu , karanfilli ve diğer çeşitlere dönüşmesi bu son kavurma işleminden sonra gerçekleşir İmalat sürecinden de anlaşılacağı gibi , bu kadar çaba , zahmet ve eşsiz lezzet , Çorum Leblebisinin ününün yıllar öncesinden bugünlere taşınmasındaki en önemli nedendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri-Yöresel Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri

Eski 06-26-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri-Yöresel Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri



Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri-Karadeniz Mutfağ- Karadeniz Yemekleri

Karadeniz Mutfağı, Karadeniz Yemekleri


Karadeniz Bölgesi'nde kıyı şeridi ile dağların diğer tarafında kalan karasal coğrafya mutfağı farklılık gösterir Akdeniz kıyıları da Toros dağları ile kordon şeklinde kuşatılmıştır ama dağlar ile deniz arasında tarıma elverişli geniş araziler bulunur Karadeniz'de tarım için elverişli düzlük alanlar yoktur Dolayısıyla bölgede yerleşim ve hayat oldukça zor şartlar altında gerçekleşir Öncelikle iklim, Akdeniz'deki gibi cömert değildir Böyle zor şartlar altında yaşayan Karadeniz insanı zaman içinde diğer kıyı coğrafyaları ile kıyaslanamayacak bir mutfak kültürü yaratır


Hamsi, mısır unu ve karalahana diğer Karadeniz illerinde olduğu gibi Trabzon'da da beslenmenin temelini oluşturur Minzi denilen çökelek benzeripeynir, hemen her öğün yenir Daha çok Vakfıkebir ilçesinde üretilen Trabzon yağı yurt çapında ünlüdür Mısır ekmeği, peynirli,minzili, yumurtalı, kabaklı, yağlı pide, hamsiliekmek, cumur denilen pide, en ünlü yöresel yemeklerdendir Sabah kahvaltıları kimi yörelerde trima denilen un çorbası ve yağda kızartılan ekmek parçalarıyla yapılır Genellikle öğleyin yenilen kuymak yörenin en sevilen yemekleri arasındadır Kuymak yapmak için mısır ununa su katılır ve bulamaç kıvamına gelinceye değin kaynatılır İçine isteğe göre dilimlenmiş peynir, minzi, süt, haşlanmış ısırgan otu konularak pişirilir Kuskusu andıran çimdik makarnası da oldukça yaygın bir yemektir Mısır, sütlü kabak, karalahana, balık çorbası da akşam yemekleri arasındadır Karalahana yığması da yörenin ilginç yemeklerindendir: İnce ince doğranan lahana tuzlanarak 15-20 dakika suda haşlanır, sonra süzülür Ayrı birkapta soğan, salça ve kıyma kavrulur Önceden pişirilen kuru fasülye ve lahananın içine bir çay bardağı pirinç eklenerek bir arada pişirilir Hamsidenyapılan buğulama, pilav, dolma,haşlama, tava yöre mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir Hamsi kayganası, hamsi kuşu denen köfte, turşu, turşu kavurması özellikle kış aylarında tercih edilir Yörede tomara denen yabani bir bitkiden salata ve turşu yapılır Sıkılarak suyu süzülen turşular, suda haşlanır, tereyağında kavrulur Üstüne minzi eklenir Huliya'nı yapılışı da buna benzer Yabanibitkilerden hamuçera (dağ çileği), lifor (böğürtlen), mora (ahududu), ahlat (yabanarmudu), karayemiş(kirazı andırır, daha az tatlıdır), çakal eriği (ekşi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.