Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdülmec, anlatım, han, iselim, resimli, selim, sultan, türbesi, yavuz

Yavuz Sultan Selim Türbesi -Yavuz Sultan Selim Han Resimli Anlatım -I.Selim, Abdülmec

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yavuz Sultan Selim Türbesi -Yavuz Sultan Selim Han Resimli Anlatım -I.Selim, Abdülmec

Yavuz Sultan Selim HaN

Fatih Sultan Mehmed’in torunu, Kanunî Sultan Süleyman’ın babası ve Osmanlı padişahlarının dokuzuncusudur Babası Sultan İkinci Bayezid’in tahttan çekilmesi üzerine 1512’de

42 yaşında padişah oldu 8 yıldan biraz fazla süren saltanatı süresince, Doğu Anadolu, Kuzey Irak, Lübnan, Suriye,

Filistin, Mısır ve Hicaz’ı Osmanlı topraklarına katarak devleti iki kat büyüttü Mısır’daki son Abbasî halîfesinden emanetleri alarak hilâfeti Osmanlı padişahlarına bağladı

1516’da İstanbul’da ilk tersaneyi kurdu Burada gemiler inşa edilerek büyük bir donanma yaptı 1520’de son seferine çıkarken Çorlu ovasında hastalanarak vefat etti

Türbesi, Sultan Selim Camii’nin kıble duvarının önünde, Haliç’e nâzır bir tepededir Bu alandaki dört türbeden kıbleye göre en sağda olanıdır Mimar Acem Ali yapısı, dört

sütunlu giriş revakı olan, sekizgen plânlı bir yapıdır Kubbesi yivlidir Sedef kakma kapısı ve yine sedef kakma abanoz pencere kapakları, sedef işleme sanatının en

güzellerindendir Türbede sadece, mermer bir kaide üzerindeki, sedef kakmalı bir parmaklığın içinde bulunan Yavuz Sultan Selim’in sandukası vardır Sandukasının başucunda, daha sonra, oğlu Kanunî zamanında 9’uncu

Osmanlı Şeyhülislamı olan, büyük âlim İbni Kemal’in atının ayağından sıçrayan çamurla kirlenen (şereflenen) kaftanı asılıd

Türbelerin bulunduğu avludaki Çeşme

sUNUM ALMİRA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com