|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
evler, evleroyulmuş, mağara, taş |
![]() |
Mağara Evler -Taş Evler-Oyulmuş Mağara Evler-Oyulmuş Evler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mağara Evler -Taş Evler-Oyulmuş Mağara Evler-Oyulmuş EvlerMağara Evler Serençay'da Mağara Evler taş Evler Her ne kadar, neden şimdiye dek görmedim diye hayıflanıyorsam da, aslında burada böylesi harika eserlerin varlığından tam olarak haberdar da değildim ![]() ![]() ![]() Fakat gördüklerimden sonra Teke sarayı adlandırmasının ne denli yanlış bir adlandırma olduğunu fark ettim ![]() ![]() Çünkü buradaki kalıntılar Tekelioğullarından neredeyse bin yıl önceye uzanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanım amacı ve zamanı Peki bu mağara evler ne zaman ve hangi amaçla kullanılmıştır derseniz, tabii ki bunun net bir yanıtı yok ![]() ![]() Bilindiği gibi başlangıçta Hıristiyanlar da, inançları Roma tarafından kabul görmediği için, Kapadokya’daki yeraltı şehirlerinde yaşamışlardı ![]() ![]() ![]() O zaman bunların, Hıristiyanlardan saklanan paganlar olması çok daha güçlü bir olasılıktır diye düşünüyorum ![]() ![]() ![]() Mağara evler ![]() Hıristiyan konsillerinin vahşet derecesinde insafsız kararları doğrultusunda ve özellikle de Pisidya’da eski inançlarından dönmeyenlerle, bunlara yardım edenlere çok ağır cezalar uygulanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vadide karşılıklı mağara evler ve arkada Malgastara tarafları ![]() İşte bu zulüme maruz kalan insanların, genellikle tüm dinlerde olduğu gibi inançlarını terk etmeleri kolay bir olay değildi ![]() ![]() Serençay kanyonundaki yumuşak kayaları oyarak oluşturdukları mağara evlere yerleştiler ![]() ![]() Kenthaber ![]() |
![]() |
![]() |
|