|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
afyonkarahisar, resimleriafyonkarahisar, tarihcesi, tarihi, turistik, yerleriafyon |
![]() |
Afyonkarahisar Turistik ve Tarihi Yerleri-Afyon Resimleri-Afyonkarahisar Tarihcesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyonkarahisar Turistik ve Tarihi Yerleri-Afyon Resimleri-Afyonkarahisar TarihcesiKaplıcalar Önemli Kaplıcaları Hüdai Termal Turizm Merkezi, Gazlıgöl Termal Turizm Merkezi ve Ömer ve Gecek Termal Turizm Merkezi’dir ![]() Korunan Alanlar Başkomutanlık Milli Parkı Dandinidere Tabiatı Koruma Alanı Kuş Gözlem Alanı Akdağ Acıgöl Akşehir ve Eber Gölü COĞRAFYA Afyon, Anadolu’nun batı yarısında bir kavşak noktası olup, doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan doğal bir kapı konumundadır ![]() ![]() TARİHÇE Afyonkarahisar ili adını şehrin güneyinde bulunan kaleden ve afyon bitkisinden almıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NE YENİR? ![]() Afyon ili, zengin bir mutfağa sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afyon’dan yemek tarifleri Sakala Çarpan Çorbası Malzemeler: 1/2 su bardağı yeşil mercimek 6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir) 2 adet küçük kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 3 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı kuru nane Hazırlanışı: Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır, kalan su eklenip 25-30 dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özbek Pilavı Malzemeler: 3 su bardağı pirinç 1 kg ![]() 6 su bardağı un 2 adet kuru soğan 4 adet havuç Ayçiçek yağı Hazırlanışı: Pirinç ve soğan yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağzı Açık Malzemeler: Hamuru için; 2kg ![]() 125 gr ![]() 1/2 kg ![]() 1 fincan sirke 1 yemek kaşığı yoğurt Tuz ve su İç için; 500 gr ![]() 8 adet yumurta 1 adet maydanoz tuz, karabiber Hazırlanışı: Un , tuz sirke yoğurt ve su karışımı kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katlanan bezeler küçük kare parçalar halinde kesilir ![]() ![]() Diğer tarafta iç malzemeleri karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırma Baklavası Malzemeler: 4 su bardağı un 250 gr ![]() 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 fincan süt 1 çay bardağı ceviz Şurubu için; 4 su bardağı şeker 3 ![]() Hazırlanışı: Tavada çiçek yağı kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() NE ALINIR? Geleneksel motiflerle yapılan el sanatları çok gelişmiştir ![]() ![]() LİNKLER Afyon Valiliği http://www ![]() ![]() ![]() Afyon Belediyesi Afyonkarahisar Belediyesi YAPMADAN DÖNME Afyon Kaplıcalarının şifalı sularına girmeden, İhsaniye-Ayazin (Metropolis) bölgesi, Sandıklı Akdağ -Tokalı Kanyonu, İscehisar’daki Peri Bacalarını görmeden, Afyon Arkeoloji Müzesi, Ulu Cami, İmaret Cami, Afyon Kalesini gezmeden, Kaymaklı ekmek kadayıfı yemeden, Bayat’ın kök boyalı kilimleri ve Dazkırı’nın ipek halısından almadan …Dönmeyin ![]() [/QUOTE] |
![]() |
![]() |
![]() |
Afyonkarahisar Turistik ve Tarihi Yerleri-Afyon Resimleri-Afyonkarahisar Tarihcesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyonkarahisar Turistik ve Tarihi Yerleri-Afyon Resimleri-Afyonkarahisar Tarihcesi[QUOTE=Almira;90907]MağaralaR ![]() Kurtini Mağarası: Sandıklı ilçesinden 34 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tahmin edilen mağaranın tavanının göçmesiyle ikinci bölüme girilememiştir ![]() ![]() ![]() Buzluk Mağarası: 2500 m’yi bulan Sultandağları’nın zirvesindeki mağara, yüzyıllardan beri sadece yaz sıcağında buz eritebilmektedir ![]() ![]() güneyinde Sultandağları’nın 2519 m ![]() ![]() ![]() İnsuyu Mağarası: Bolvadin’e 7 km ![]() ![]() yöresindedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Afyonkarahisar Turistik ve Tarihi Yerleri-Afyon Resimleri-Afyonkarahisar Tarihcesi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyonkarahisar Turistik ve Tarihi Yerleri-Afyon Resimleri-Afyonkarahisar TarihcesiAfyonkarahisar Resimleri-Afyonkarahisar Tarihcesi Bu madde Afyonkarahisar il sınırları içindeki tüm bölgeyi kapsamaktadır ![]() ![]() Afyonkarahisar ili ![]() - Vali:Haluk İmgaİstatistiklerNüfus697 ![]() Yüzölçümü14 ![]() ![]() ![]() Afyonkarahisar, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde İç Batı Anadolu Bölümü'nde yer alan bir ildir ![]() ![]() Mercimekli Bükme Emirdağ yöresi ![]() Pişi ![]() Kaymaklı ekmek kadayıfı Afyonkarahisar Bilindiği kadarıyla ilk olarak Hitit egemenliğinde olan Afyonkarahisar toprakları, sonra sırası ile Frigya ve Lidya egemenliğine geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yazılar Vikipedi, özgür ansiklopedi alıntı sunum ALMİRA |
![]() |
![]() |
|