![]() |
Başarılı bir tüp bebek merkezi nasıl seçilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başarılı bir tüp bebek merkezi nasıl seçilir?İnternet'ten yaptığım araştırmalar sonucu izmir'de en iyi tüp bebek merkezinin irenbe olduğunu düşünerek irenbe de Dilek hanım'a gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendimizi biraz topladıktan sonra ikinci deneme için tekrar irenbenin yolunu tuttuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muayene ye gittiğimde benden tüp bebek için 3 bin lira isteyip ve ilaçlar kulanacağımı söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu andan sonra iyi niyetlerinden şüphe duydum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bunları sizlerle paylaşıyorum çünkü benim yaşadığım maddi ve manevi yıkım ı kimse yaşasın istemem ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Başarılı bir tüp bebek merkezi nasıl seçilir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başarılı bir tüp bebek merkezi nasıl seçilir?* Merkez ne kadar zamandır faaliyette? * Bugüne kadar kaç uygulama yapılmış ve ne kadar başarılı olunmuş? * Başarının ölçütlerini nasıl araştırabilirsiniz? Sormanız gerekenler: 1- 35 yaşın altında ve üstünde kaç embryo transfer ediyorsunuz? 2- Transfer ettiğiniz embryo başına gebelik oranınız nedir? 3- Embryo dondurma programınız varmı? 4- Hastalarınızın yüzde kaçında embryo dondurabiliyorsunuz? 5- Dondurulmuş ve çözülmüş embryolar ile başarınız nedir? 6- Canlı doğum ve düşük oranlarınız nedir? 7- Merkezinizin veya laboratuarınızın ISO veya yurt dışından akreditasyon belgesi var mı? 8- Tüp Bebek merkezi ile beraber çalışan bir genetik laboratuarı var mı? * Tüp bebek hakkıyla yapıldığında maliyeti oldukça yüksek olan bir uygulamadır ![]() ![]() * Başarılı bir dondurma programı olan merkezlerde bir uygulama sonrasında birden fazla embryo transfer hakkınız doğabilir ![]() ![]() * Doktorunuzun tavsiye ettiği merkeze sorgusuz gitmeyin ![]() * Mutlaka araştırın! İnternetten araştırın ancak her okuduğunuza inanmayın! * Merkezlerin web siteleri genelde bilgilenme dışında o merkezin reklamı amaçlı kullanıldığından dolayı söylenen her şey doğru veya bilimsel olarak kanıtlanmış olmayabilir ![]() * Tarafsız portalları veya yabancı siteleri de gezin ![]() * Mucizelere inanmayın ![]() * Tüp bebekte son yıllarda mucize niteliğinde herhangi bir gelişme olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|