Yeşil ve sarı sebzeler, sarı meyveler |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil ve sarı sebzeler, sarı meyvelerGünde üç yada daha fazla porsiyon Bu besinler beta karoten formunda A vitamini içerir A vitaminini hücre büyümesi (bebeğin hücreleri inanılmaz bir hızla çoğalır) sağlıklı cilt, kemikler ve gözler için gereklidir, hatta bazı kanser türleri riskini de azaltır Yeşil yapraklı sebzeler, vitaminler (E vitamini, riboflavin, folik asit, B6), mineraller (yeşil yapraklı sebzelerin çoğu mineraller kadar kalsiyum da içerir) ve kabızlığı önleyen lif içerir A vitaminin doğada en verimli kaynakları yeşil ve sarı sebzeler ile meyveleridir Havuç ve ıspanağın ve şeftalide bulunur Bir bardak havuç suyu içenler bunu bir porsiyon sayılabilirler |
|