Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağladığında, dyalom, irvin, nietzsche

Nietzsche Ağladığında - Irvin D.Yalom

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nietzsche Ağladığında - Irvin D.Yalom

Nietzsche Ağladığında

Kendisiyle ve hayatla yüz yüze gelmekten çekinmeyenlere

Edebiyatla da düşünülebildiğini gösteren müthiş bir örnek

SAHNE

Psikanalizin doğumu arifesindeki 19 yüzyıl Viyana'sı Entellektüel ortamlar Hava soğuk

AKTÖRLER

Nietzsche: Henüz iki kitabı yayımlanmış, kimsenin tanımadığı bir filozof Yalnızlığı seçmiş Acılarıyla barışmış İhaneti tatmış Tek sahip olduğu şey, valizi ve kafasında tasarladığı kitaplar Karısı, toplumsal görevleri ve vatanı yok İnzivayı seviyor Tanrıyı öldürmüş "Ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır," diyor Daha sonra "kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız: Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz?" diyecek Ümitsiz

Breur: Efsanevi bir teşhis dehası Ümitsizliklerin kapısını çaldığı doktor Psikanalizin ilk kurucularından Kırkında, bütün Avrupalı sanatçı ve düşünürlerin doktoru olmayı başarmış Güzel bir karısı ve beş çocuğu var Zengin Saygın Hayatı boyunca "ama" pozisyonunda yaşamış biri

Freud: Breuer'in arkadaşı Henüz genç Geleceği parlak Şimdi yoksul

Salome: Erkeklerin başını döndüren kadın Çekici Özgür Evliliğe inanmıyor Bazan aynı anda birçok erkekle beraber oluyor Sanatçıları ve düşünürleri tercih ediyor Kırbacı var

KONU: Ümitsizlik

Bir gün, erkeklerin başını döndüren kadın, Salome, nietzsche'den habersiz Breuer'e gelir "Avrupa'nın kültürel geleceği tehlikede, Nietzsche ümitsiz Ona yardım edin," der Breuer Salome'yi tekrar görebilmek umuduyla "peki" der

Ve varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade ve neden, nasıl gibi en önemli duraklarından geçen bir yolculuk başlar

Kitaptan Alıntılar:

"Fiziksel açıdan sağlıklı olmanın, toplumsal ve psikolojik açıdan sağlıklı olmaya bağlı olduğunu düşünüyorum "Sayfa: 81

"Dürüstlük-dürüst sorular, dürüst cevaplar- en iyi ilaçlardır" Sayfa: 86

"Genellikle sorulmayan soru en önemli sorudur!" Sayfa: 88

"Neysen o ol Gerçekler olmadan kişi kim ya da ne olduğunu nasıl keşfedebilir?" Sayfa: 89

"Düşünceler, duygularımızın gölgesidir; ama her zaman daha karanlık, daha boş ve daha sade" Sayfa: 100

"Herşeyin derinine inmek: Bu zahmetli bir özellik İnsanın gözlerini hep yorar ve sonunda insan isteyebileceğinden daha fazlasını bulur" Sayfa: 109

"Beni öldürmeyen şey, beni güçlendirir" Sayfa: 124

"Belki 'ben' ve bedenim, zihnimin arkasından bir dolap çeviriyordur Bildiğiniz gibi zihin, tuzaklarla dolu arka sokaklarda gezinmeye bayılır" Sayfa: 125

"Belki benim öğrencilerim henüz dünyaya gelmediler Benim günlerim yarından sonraki günler Bazı filozoflar ölümlerinden sonra doğarlar!" Sayfa: 302

Yalom kimdir?

Irvin D Yalom 1931'de Amerika'da doğdu 1956'da Boston Üniversitesi'nden Tıp Fakültesi'nden mezun olan Yalom, psikiyatri ihtisası yaptı Anne ve babası Rusya'dan Amerika'ya göçen Yahudilerden Uzun süre üniversitede öğretmenlik yaptıktan sonra yazmaya başlayan Yalom'a, psikoterapi temalı kurgusal kitapları geniş bir okur kitlesi kazandırdı Irvin Yalom'un 'Nietzsche Ağladığında', 'Aşkın Celladı', 'Divan' ve 'Annem ve Hayatın Anlamı' gibi kitapları yoğun ilgi gören eserlerinden bazıları

Yazar :Irvin DYalom
Ayrıntı Yayınları / Edebiyat Dizisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com