![]() |
Nietzsche - Böyle Buyurdu Zerdüşt |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nietzsche - Böyle Buyurdu Zerdüşt![]() Zerdüşt otuz yaşındayken yurdunu ve yurdunun gölünü bırakarak dağa çekildi ![]() Orada on yıl boyunca bıkmadan, usanmadan ruhunu dinledi ![]() Ama sonunda, gönlünde bir değişiklik duydu ![]() Bir gün tan kızıllığında kalktı, güneşin karşısına geçti ve ona şöyle seslendi ![]() "Ey büyük yıldız, aydınltacak bir şeyin olmasa yazgın ne olurdu ? On yıl var ki buraya, mağarama çıkıyorsun ![]() Eğer ben, kartalım ve yılanım olmasaydık ışığından ve yolundan bezerdin ![]() Fakat biz her sabah seni bekledik ![]() ![]() ![]() Bak; ben, fazla bal toplamış arı gibi uzanacak ellere muhtacım ![]() İnsanlar arasında akıllılar deliliklerine, fakirler de zenginliklerine bir defa daha sevininceye kadar armağanlarımı paylaştırmak istiyorum ![]() Bunun için aşağılara inmeliyim ![]() arka dünyaya ışık götüryorsan ben de senin gibi, inmek istediğim insanların aralarına inmeliyim ![]() Ey, en büyük mutlulupu bile kıskanmadan görebilen tok göz, beni kutsa ![]() Taşmak isteyen kadehi kutsa ki içinden su, altın gibi aksın ve mutluluğun parıltılarını her tarafa taşısın ![]() Bak, bu kadeh yine boşalmak, Zerdüşt yine insan olmak istiyor" Zerdüşt'ün inişi böyle başladı ![]() ![]() ![]() "Ne çok şeref ve ne büyük servet isterim ![]() Bu, zihni karıştırır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|