![]() |
Des Planines Nehrinin Tam Ortasındayım.. |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
![]() Des Planines Nehrinin Tam Ortasındayım..Çenesi kapansın diye şarabın sonunu köprüsünden aşağı boşalttığım Florida gecelerine…
Liene’ den Son sözler… Çenemi kapıyorum şarabım da bitti yağmurum da Bahar gelmeden gitmeli… Başladığım yerde değilim artık ![]() ![]() İki örgülü kırmızı kurdeleler zamanı vurup kaçmış Kısacık kestim saçlarımı belki bu yüzden… Yalın ayak bir karşılaşmaya alet olmadım Belki bu yüzden sen beni hiç tanıyamadın… ![]() ![]() Adım Liene… Ruhum parçalı bulutlu… Belki dağıldım… İsyan gibi bir gürültüye yeltenirken o sabah Çarpışmaları günaha sertçe kapanan o kapılar ardında Ağlarken utanıyor diye yağmur Kıyamadım Usulca örttüm penceremi Sessiz bir yalvarışla sızlayan duvarlara bakıp bakıp Sahipsizliğimle aynı yatağa binlerce kez girmekten yorgun Sıkıca kapadım gözlerimi yine Sakladım yüzümü gri düşlerden İki elim bir sancıyla birleşti Gök’ yüzüne kapandım… Evet, belki yine bir aptalı oynadım… Korku boylarından hayaller seçip sana saklandım… Ne senin yokluğun Ne benim kederli şarabım Nedeni yoktu işte yalnızlığa kadın olan sevdamın Başladığım yerde değilim artık ![]() ![]() İki adım geriledim ayrılığa denk geldi Eskidi şehirler artık Gitmeler de eskidi… Bir yalana adanmış hayatların en gücündeyim Eksildikçe artarmış hüzün çiçeklerinin yeşili… Bu baharda açmazmış… öyle diyorlar Beklenen baharları taşıyor Florida sırtlarında bir ihtiyar… Ertelenen bir aşkın soğuğa aldırmayan çocuğuymuş bir zaman Başka bahara derken vakit geçirmiyormuş avuçları arasından İnandım beklemeye gelmeyecek olsa da Hüzün çiçekleri yeşilmiş Görsem ne görmesem ne… Ben de mi yakalandım bu hastalığa? Göçsüz gözyaşlarının adı yok işte ben sadece sana kalandım… Söylesene bende mi çok bekletildim… Ben de mi ellerin kadar yaşlıydım… Ne senin yokluğun Ne benim kederli şarabım Nedeni yoktu işte yalnızlığa kadın olan sevdamın… Adım Liene…… Soyadıma bulaşmadın… Şarkıların… Şarabın… Yağmurun kadınıydım Hep ıslandım Hep kurudum Hep bekletildi acım Yalın ayak bir karşılaşmaya alet olmadım Belki bu yüzden sen beni hiç tanıyamadın… Ruhum parçalı bulutlu… Belki dağıldım… Eskidim sevgili… Eski bir sevgili olamadım Saçlarımı uzatıp aşağı bıraktım Des Plaines nehrinden Düşerken içine yalınayaktım… Çok fazla uzanmışım Birine sarılmayı öyle özlemiş ki kollarım Ölüm çıkmış karşıma yanılmışım… Adım liene Şarkıların… Şarabın… Yağmurun kadınıydım “elimde yemyeşil bir hüzün çiçeğiyle” Bir nehrin sularına yalnızlıkla atladım ![]() ![]() Başladığım yerde değilim artık Des Plaines nehrinin yağmurundayım… |
![]() |
![]() |
|