![]() |
Mehdi Nedir - Mehdi Kimdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mehdi Nedir - Mehdi KimdirMehdi (Arapça: المهدي al Mahdī), Müslümanlar tarafından ahir zamanda Dünyaya geleceği ve dünyada İslam'ı hakim kılacağına inanılan kişidir ![]() ![]() ![]() ![]() Mehdi kelimesi, "hidayete eren ya da hidayete vesile olan" anlamlarına gelmektedir ![]() Harfiyen "kendisine rehberlik edilen" demek olup, bütün istikametler (yol göstermeler) Allah'tan geldiği için, kelime nihayet kendisine Allah tarafından yol gösterilen, yani hususi ve şahsi bir tarzda Allah'ın hidayetine nail olan manasını almıştır ![]() Tarihte İbrahim, Muhammed, Dört Büyük Halife ve Abbasiler'in 34 ![]() ![]() Mehdi, İslam inancına göre Kıyamet'in kopmasından önce gönderilecek ve yer yüzünde son bir kez barış, mutluluk ve bolluğun yaşanmasını sağlayacak kişidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mehdi ile İlgili Bazı Hadisler (Ehl-i beytimden bir zat yeryüzüne hâkim olmadıkça kıyamet kopmaz ![]() ![]() ![]() ![]() -"Ümmetim yağmur gibidir, sonu mu, yoksa başlangıcı mı hayırlıdır, bilinmez ![]() ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: Mehdi, benim Ehli Beytim'den ve evladı Fatımadandır ![]() ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: Mehdi Bizdendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: Nasıl helak olur bir ümmet ki, evvelinde Ben, sonunda Meryem oğlu İsa (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ümmü seleme (r ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|