|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kılınır, kılınışıteravih, namazı, namazının, rekattır, teravih |
![]() |
Teravih namazı nasıl kılınır ?Teravih Namazının Kılınışı-Teravih Namazı Kaç Rekattır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Teravih namazı nasıl kılınır ?Teravih Namazının Kılınışı-Teravih Namazı Kaç Rekattır?Teravih namazı nasıl kılınır ? Teravih namazı yirmi rek'attır ![]() Erkekler ve kadınlar için sünnet-i müekkededir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Faziletine inanarak ve mükâfatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren (teravih namazını kılan) kimsenin geçmiş günahları bağışlanır ![]() Teravih Namazının Kılınışı: Teravih namazı yatsı namazından sonra kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() Yirmi rek'at olan teravih namazı her iki rek'atın sonunda selâm verilerek kılındığı gibi, dört rek'atta bir selâm verilerek de kılınır ![]() ![]() İki Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı: Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonra teravih namazına başlanır ![]() Namaz kıldıracak imam: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum" diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar ![]() İmam'ın arkasında kılan cemaat da "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama" diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra "Allahü Ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar ![]() Bundan sonra imam ve cemaat gizlice "Sübhâneke"yi okur ![]() ![]() ![]() Burada yine imam gizlice Besmele, açıktan da fatiha ve bir sûre okuyup cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaparak oturulur ![]() Bu oturuşta imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhümme salli, Allâhümme bârik ile Rabbenâ âtina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayağa kalkılarak tarif ettiğimiz şekilde ikişer rek'at kılınmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlanır ![]() ![]() İki Rek'atte Bir Selâm Verilerek Teravihin Tek Başına Kılınışı: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya" diyerek niyet edilir ve aynen sabah namazının iki rek'at sünneti gibi kılınır ![]() Yirmi rek'at tamamlanıncaya kadar ikişer rek'at kılmaya devam edilir, teravih bitince de vitir namazı kılınır ![]() Dört Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı: Namazı kıldıracak imam ve cemaat yukarıda tarif ettiğimiz gibi niyet ederek iftitah tekbirini alır ve ellerini bağlar ![]() ![]() Burada imam gizlice Besmele'yi, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar ![]() ![]() Üçüncü rek'atın başında hem imam, hem de cemaat gizilce Sübhaneke'yi okur ![]() ![]() ![]() İmam gizlice Besmele'yi, açıktan da fatiha ve bir sure okuyarak yine rükû ve secdeler yapılıp oturulur ![]() Bu oturuşta da imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhüme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra ayağa kalkılarak tıpkı tarif ettiğimiz gibi dörder rek'at kılınmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlanır ![]() Sonra da cemaatle vitir namazı kılınır ![]() Dört Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Tek Başına Kılınışı: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya" diye niyet edilir ve aynen ikindi namazının sünneti gibi kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|