|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hakları, müslüman, müslümanın, nelerdir, üzerindeki |
![]() |
Müslümanın Müslüman Üzerindeki Hakları Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslümanın Müslüman Üzerindeki Hakları Nelerdir?Müslümanın Müslüman Üzerindeki Hakları Nelerdir? Müslümanın, müslüman üzerindeki hakkı beştir: -Selamı karşılamak, -Hastayı ziyaret etmek, -Cenazelerin ardından gitmek, -Davete icabet etmek, -Aksırana dua etmek ![]() Abdullah İbni Ömer (r ![]() ![]() ![]() "Davet edildiğiniz zaman, bu davete icabet ediniz!" (7) Kendisi davet edildiği takdirde, mü'min Müslümanların davetine icabet ettiğini beyan buyuran Rasulullah (s ![]() ![]() ![]() Ebu Hureyre (r ![]() ![]() ![]() "Eğer ben, sığır ve davar ayağından yapılmış bir paça yemeğine bile davet olunsaydım, muhakkak ona icabet ederdim ![]() ![]() İbni Ömer (r ![]() ![]() ![]() ![]() "Paça yemeğine çağırılırsanız hemen icabet edin!" (9) Ebu Hureyre (r ![]() ![]() ![]() "Her kim davete icabet etmezse Allah'a ve Rasulüne isyan etmiştir ![]() Böyle buyuran Rasulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah ibn Ömer (r ![]() ![]() ![]() ![]() "Sevdiği veya sevmediği hususlardaki emirleri dinlemek ve masiyet emrolunmadıkça itaat ve icayet etmek, Müslüman kişi üzerine vacib bir haktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|