![]() |
Peygamber Efendimizin Faziletleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin FaziletleriPeygamber Efendimizin Faziletleri Sual: Peygamber efendimizin faziletlerini bildirir misiniz? CEVAP Mevahib-i ledünniyye ve Mirat-i kâinat kitaplarında bildirilen faziletlerinden bazıları şöyledir: Canlılar içinde ilk olarak Muhammed aleyhisselamın ruhu yaratıldı ![]() ![]() ![]() Âmine validemiz ona hamile olunca, bütün putlar yüzüstü devrildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Safiye Hatun anlatır: Doğduğu gece 6 alamet gördüm: 1- Doğar doğmaz secde etti ![]() 2- Başını kaldırıp “La ilahe illallah inni Resulullah” dedi ![]() 3- Her taraf aydınlandı ![]() 4- Yıkayacaktım, biz Onu yıkadık diye bir ses işittim ![]() 5- Göbeği kesilmiş ve sünnet edilmiş gördüm ![]() 6- Sırtında nübüvvet mührü vardı ![]() ![]() Çocuk iken, başı hizasında bir bulut gölge yapardı ![]() Ona salevat okumak âyet-i kerime ile bildirildi ![]() ![]() Allahü teâlâ, Onu kendisine habib [sevgili] yaptı, herkesten daha çok sevdi ![]() Kimseden bir şey öğrenmemiş iken, Allahü teâlâ Ona, her ilmi, her üstünlüğü verdi ![]() ![]() Allahü teâlâ, bütün peygamberlere (Ya Âdem, ya Musa, ya İsa) diyerek ismi ile hitap ederken, Ona (Ya eyyühennebiyyu, ya eyyüherresul) diye özel hitap ediyor ![]() Namazda otururken, (Esselamü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi) okuyarak, Ona selam vermek emrolundu ![]() ![]() Her peygamber kendi milletine, o ise her millete gönderilmiştir ![]() Her peygamber, iftiralara kendisi cevap verdi, fakat ona yapılan iftiralara Allahü teâlâ cevap verdi ![]() İsmi ile çağırmak, yanında yüksek sesle konuşmak haram idi ![]() Hazret-i Cebrail 24 bin kere geldi ![]() ![]() Mübarek hanımları müminlerin anneleri idi ve onlarla evlenmek başkalarına haram edildi ![]() Önünden gördüğü gibi, arkasından da görürdü ![]() Mübarek teri, gül gibi güzel kokardı ![]() Uzun kimselerin yanında iken, onlardan yüksek görünürdü ![]() Güneş ve Ay ışığında gölgesi yere düşmezdi ![]() Üstüne sinek ve başka hiçbir böcek konmazdı ![]() Çamaşırları, ne kadar çok giyse de hiç kirlenmezdi ![]() Taş üstüne basınca, izi kalır, kum üstünde iz bırakmazdı ![]() Sözü çok vecizdi ![]() ![]() Eshabının hepsi, peygamberler hariç, bütün insanlardan üstündür ![]() Onun ümmeti de bütün ümmetlerin en üstünüdür ![]() Onun mübarek ismini taşıyan mümin Cennete girer ![]() Onu ve ehl-i beytini sevmek farzdır ![]() Hazret-i Azrail, içeri girmek için izin istedi ![]() ![]() Kabrinin toprağı, her yerden ve Kâbe’den daha kıymetlidir ![]() |
![]() |
![]() |
|