![]() |
Güzel Ahlakla İlgili Hadisi Şerifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Ahlakla İlgili Hadisi ŞeriflerGüzel Ahlakla İlgili Hadisi Şerifler (Ahlakınızı güzelleştiriniz) [İbni Lal] (Sizin imanca en güzeliniz, ahlakça en güzel olanınızdır ![]() (Ya Rabbi senden, sıhhat, afiyet ve güzel ahlak dilerim ![]() (Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim ![]() (Güzel ahlak, büyük günahları, suyun kirleri temizlemesi gibi temizler ![]() ![]() ![]() (Allahü teâlâ indinde kötü ahlaktan büyük günah yoktur ![]() ![]() ![]() (Bir kimse tevbe ederse, tevbesini Allahü teâlâ kabul eder ![]() ![]() ![]() [Taberani] (Güzel ahlak, senden kesilen akrabanı ziyaret etmek, sana vermeyene vermek, sana zulmedeni affetmektir ![]() (Din, güzel ahlaktır ![]() (Müminlerin iman yönünden en faziletlisi ahlakça en iyi olanıdır ![]() (Şüphesiz güzel ahlak, güneşin buzu erittiği gibi günahları eritir ![]() (Bir müslüman güzel ahlakı sayesinde, gündüzleri oruç tutan, geceleri ibadet eden kimselerin derecesine kavuşur ![]() ![]() (Bir insan az ibadet etse de, güzel ahlakı sayesinde en yüksek dereceye kavuşur ![]() (Yumuşak davran! Sertlikten sakın! Yumuşaklık insanı süsler, çirkinliği giderir ![]() (Yumuşak davranmayan, hayır yapmamış olur ![]() (En çok sevdiğim kimse, huyu en güzel olandır ![]() (Yumuşak olan kimseye, dünya ve ahiret iyilikleri verilmiştir ![]() (Cehenneme girmesi haram olan ve Cehennemin de onu yakması haram olan kimseyi bildiriyorum ![]() ![]() ![]() (Yumuşak olanlar ve kolaylık gösterenler, hayvanın yularını tutan kimse gibidir ![]() ![]() ![]() (Cennete ***üren sebeplerin başlıcası, Allahü teâlâdan korkmak ve iyi huylu olmaktır ![]() ![]() (İmanı en kuvvetli kişi, ahlakı en güzel ve hanımına en yumuşak olandır ![]() (İnsan, güzel huyu ile, Cennetin en üstün derecelerine kavuşur ![]() ![]() ![]() (İbadetlerin en kolayı, az konuşmak ve iyi huylu olmaktır ![]() (Şu üç şey bulunan kimsenin imanı kâmildir: Herkesle iyi geçinen güzel ahlak, kendini haramlardan alıkoyan vera, cehlini örten hilm ![]() |
![]() |
![]() |
|