Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akraba, dinimizdeki, yeri, ziyaretenin

Akraba Ziyaretenin Dinimizdeki Yeri

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fâsık olan, günah işlememize sebep olacak akrabayı ziyaret etmek gerekmez, fakat salih olan akrabayı ziyaret etmek gerekir Yakınlarından münasebeti kesmek büyük günahtır Erkek ve kadın zi rahm-i mahrem akrabayı ziyaret etmek vaciptir Amca kızı gibi mahrem olmayan akrabayı ziyaret etmek vacip değildir (Berika) [Zi rahm-i mahrem, erkek için anne, kız kardeş, hala, teyze gibi; kadın için de, baba, erkek kardeş, amca, dayı gibi evlenmesi haram olanlar demektir]

Salih arkadaşları ziyaret etmek de çok sevabdır Salih akrabayı hiç olmazsa, haftada veya ayda bir ziyaret etmeli, kırk günü geçirmemelidir! Uzak ülkede ise mektupla, telefonla gönlünü almalı, dargın ise barışmalıdır Ziyaret, yalnız Allah rızası için olmalıdır

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bir din kardeşini ziyaret edene bir melek, “Ne mutlu sana, Cennete girmiş oldun” der Hak teâlâ da buyurur ki: “Benim için ziyaret eden kuluma, Cennette hoşlanacağı mükâfatlar vereceğim”) [Bezzar]

(Din kardeşini Allah için ziyaret eden her Müslümana bir melek, “Ne iyi ettin, Cennet sana helal olsun” der Allahü teâlâ da buyurur ki: “Kulum beni ziyarete geldi Bana da onu ağırlamak düşer”) [Ebu Ya’la]

(Din kardeşini ziyaret eden, dönene kadar, rahmet içindedir) [Taberani]

(Cennette öyle güzel köşkler vardır ki, bunlar, birbirini Allah için ziyaret eden, Allah için sevip yardım edenler için hazırlanmıştır) [Taberani]

(Bir mümini ziyaret için evinden çıkana, yetmiş bin melek, “Ey Rabbimiz; senin rızan için ziyarete giden şu kuluna rahmet et” diye dua eder) [Ebu Nuaym]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com