![]() |
Herkes Ameline Göre Haşrolacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkes Ameline Göre HaşrolacakHerkes Ameline Göre Haşrolacak Herkes ameline göre haşrolacak Bir kimse, salihler gibi amel işlese; fakat günahkârlarla düşüp kalksa, iyi amelleri boşa gider, kıyamette kötülerle beraber haşrolur ![]() ![]() İki ayet-i kerime meali şöyledir: (Kıyamette onları [kâfirleri] kör, dilsiz ve sağır bir halde yüzüstü haşrederiz ![]() ![]() (Beni anmayan, sıkıntılara düçar olur, kıyamette de kör olarak haşrolur ![]() Bu konudaki hadis-i şeriflerden bazıları da şöyledir: (Amellerini yapmasa bile, bir milletin yaptığını seven onlarla haşr olur ![]() (Kişi sevdiğiyle haşrolur ![]() ![]() ![]() (Abdestten sonra Kadir suresini bir defa okuyan sıddıklardan, iki defa okuyan şehidlerden yazılır ![]() ![]() (Müslümana sözle yardım eden veya onun için bir adım yürüyen, kıyamette emin olarak, Peygamberlerle haşrolur ve 70 şehid sevabına kavuşur ![]() (Çoluk çocuğu çok ve rızkı az olup, namazlarını şartlarına uygun olarak kılan ve Müslümanları gıybet etmeyen, benimle birlikte haşrolur ![]() ![]() (Mehr vermemek niyetiyle evlenen, kıyamette hırsızlarla haşrolur ![]() ![]() (Allahü teâlânın rızası için, helali ve haramı açıklayan kırk hadisi, ümmetime bildiren, âlim olarak haşrolur ![]() (Beş vakit namazı cemaatle kılmaya devam eden kimse, Sırat köprüsünü ilk ve şimşek gibi geçenlerden olur ![]() ![]() (Malım çoğalsın diye dilenen, kıyamette, yüzünün eti yenmiş olarak haşrolur ve Cehennemden yiyeceği de kızgın taş olur ![]() (Ölü arkasından ağlamayı sanat edinen kadınlar, ölmeden önce tevbe etmezlerse, üzerlerinde katrandan elbise ve uyuzlu olarak haşrolur ![]() (Kabirden kalkınca, [herkes ameline göre] binitli, yaya, sürünerek veya yüzüstü haşrolacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|