![]() |
Duanın Kabulü İçin Ne Yapmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duanın Kabulü İçin Ne YapmalıDuanın Kabulü İçin Ne Yapmalı Duanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır ![]() ![]() ![]() Önce çalışmak, sonra dua dinin esası, Kabul edilir ancak, çalışanın duası! Duanın kabul edilmesi için şartlardan bir kısmı şöyle: Haram lokmadan sakınmalıdır ![]() İtikadı düzgün olmalıdır ![]() Dualarım niçin kabul olmuyor dememelidir ![]() (Allahü teâlâ, duanızı kabul eder ![]() ![]() İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez ![]() ![]() (Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebrail’e, “Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!” Facir [günahkâr] dua edince de, “Ben onun sesini sevmiyorum ![]() ![]() Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir ![]() Bela gelmeden önce çok dua etmelidir ![]() Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır ![]() Yalvararak dua etmelidir ![]() Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir ![]() (Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir ![]() Günah işlemeyen dille dua etmelidir ![]() ![]() ![]() Duayı yalnız namazlardan sonra ve belli zamanlarda yapmak mekruhtur ![]() |
![]() |
![]() |
|