![]() |
İçme Suyunun Özellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçme Suyunun Özellikleri- Su; kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır ![]() - Sularda fenoller, yağlar gibi suya kötü koku ve tat veren maddeler bulunmamalıdır ![]() - Su tortusuz ve renksiz olmalıdır ![]() ![]() - Suda bulunan vibrio cholera, salmonella typhi, hepatit virüsü gibi mikroorganizmalar sudan geçerek hastalığa sebep olurlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - İçme suyu ve sanayide, kullanma sularında demir, manganez ve sertlik değerleri önemlilik arzeder ![]() ![]() - Suların agresifliği, serbest karbondioksit ( CO2 ) ile bikarbonat ( HCO3-) iyonunun dengede olmasından ileri gelir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|