Türk Hava Kuvvetleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Hava KuvvetleriThe other day a Chinese told me that to go with the traditional custom,one's marriage has to be decided by his or her parents and that accordingly,her mother's marriage was arranged by her grandparents,but her sister has broken the tradition "How?"I asked "Her marriage was arranged by her unborn baby " "What do you mean?"I was puzzled "She had to get married because of her premarital pregnancy,"She explained in embarrassment by the way, the Chinese bought nike puma y3 shoes in my shoeshoppe www shoeshoppe biz www thankshoes com |
|
Türk Hava Kuvvetleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Hava KuvvetleriTürk Hava Kuvvetleri (komutanlığın adı: Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, kısaltması: T Hv K K), 1911 yılında kurulan ve şu anda envanterinde 900'ün üzerinde uçak barındıran, barışta Türk Hava Sahası'nı savunan, savaşta kara ve deniz kuvvetlerine destek veren kuvvettir Komutanı OrgeneralHasan Aksay'dır![]() Teşkilat Teşkilat Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı 222 Filo'ya bağlı bir C-130 HerculesAnkara’da konuşlu olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’nda Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı, Başkanlık ve Daire Başkanlıkları bulunmaktadır 11 Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı ile 12 Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı doğrudan Kurmay Başkanlığa bağlıdır![]() 11 Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı, Etimesgut, Ankara
Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı, Erkilet, Kayseri
ve 2 Hava Kuvvet Komutanlıkları 1 Hava Kuvveti Komutanlığı Batı hava sahası, karargâh merkezi Eskişehir'de bulunan 1 Hava Kuvveti Komutanlığı tarafından komuta edilmektedir 1 Hava Kuvveti Komutanlığı bünyesinde 5 Ana Jet Üssü, 1 Füze Üssü, bu üslere bağlı 4 Av-Önleme Filosu, 4 Av-Bombardıman Filosu, 1 Foto/Keşif Filosu, 1 F-16 Eğitim Filosu, 1 Jet Muharebe Eğitim Filosu, 1 Silah ve Taktikler Filosu, 1 Havadan Erken Uyarı ve Kontrol Filosu, 1 Akrotim Filosu ve kuvvet komutanlığına doğrudan bağlı 1 İrtibat ve Arama-Kurtarma Filosu bulunmaktadır Ayrıca, NATO/CAOC-6 karargahına ev sahipliği yapan 1 Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı yedek hava meydanları (Akhisar, Dalaman, Afyon, Çorlu), radar mevzi komutanlıkları, üslere bağlı hava savunma birlikleri ve arama-kurtarma kolları da bulunmaktadır![]() 1 Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı Jet Üsleri ve Taktik Harp Filoları :1 Ana Jet Üs Komutanlığı, Eskişehir
Ana Jet Üs Komutanlığı, Konya
Ana Jet Üs Komutanlığı, Akıncı, Ankara
Ana Jet Üs Komutanlığı, Bandırma
9 Ana Jet Üs Komutanlığı, Balıkesir
Füze Üs Komutanlığı, İstanbul2 Hava Kuvveti Komutanlığı Doğu hava sahası, karargâh merkezi Diyarbakır'da bulunan 2 Hava Kuvveti Komutanlığı tarafından komuta edilmektedir 2 Hava Kuvveti Komutanlığı bünyesinde 3 Ana Jet Üssü, 1 Tanker Üssü, bu üslere bağlı 2 Av-Önleme Filosu, 3 Av-Bombardıman Filosu, 1 F-4 Eğitim Filosu, 1 Havada Yakıt İkmal Filosu ve kuvvet komutanlığına doğrudan bağlı 1 İrtibat ve Arama-Kurtarma Filosu bulunmaktadır Ayrıca, 2 Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı yedek hava meydanları (Batman, Muş, Ağrı, Sivas, Erzurum), radar mevzi komutanlıkları, üslere bağlı hava savunma birlikleri ve arama-kurtarma kolları da bulunmaktadır![]() 2 Hava Kuvveti Komutanlığına Bağlı Jet Üsleri ve Muharebe Filoları :5 Ana Jet Üs Komutanlığı, Merzifon, Amasya
Ana Jet Üs Komutanlığı, Erhaç, Malatya
8 Ana Jet Üs Komutanlığı, Diyarbakır
10 Tanker Üs Komutanlığı, İncirlik, Adana
Hava Eğitim Komutanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'nin bütün görevleri için gereken personel eğitimini en üst seviyede sağlamak ve harekât görevlerini yerine getirmekten sorumludur ![]() Hava Eğitim Komutanlığı'na Bağlı Birimler : 2 Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı, Çiğli, İzmir
Işıklar Askeri Hava Lisesi, Teleferik, Bursa Hava Harp Okulu, Yeşilköy, İstanbul
Hava Lisan Okulu Komutanlığı, Gaziemir, İzmir Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı, Kütahya Hava Lojistik Komutanlığı Hava Lojistik Komutanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'nin ikmal, bakım, ulaştırma, istihkam ve diğer lojistik faaliyetlerinin yerine getirilmesi, Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan bütün silah sistemlerinin idame, işletme ihtiyaçlarının hesaplanması, temin edilmesi, faal tutulması, altyapı ve tesis ihtiyaçlarının karşılanmasından sorumludur ![]() Hava Lojistik Komutanlığı'na bağlı birimler : 1 Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Eskişehir
Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Kayseri
Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Ankara
|
|
|
|