Meyve Kabuklarının Yararları ... |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Kabuklarının Yararları ...ELMA Cornell Üniversitesi araştırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş Eğer soyulmamış bir elmayı çiğnemek zor geliyorsa, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirsiniz Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde edersiniz SALATALIK Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor Silis için uzanların önerdiği minimum bir doz yok ama uzmanlar günde en az beş miligramı uygun buluyor Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alabileceğin miktara denk Organik olmasına dikkat edin Normal salatalıkların dış yüzeyi raf ömrü uzasın diye koruyucu maddelerle kaplanır Ancak organik olanlar orijinal halde bırakılır PATLICAN Bu mor renkli yiyecekten bir şerit sıyırdığında 300 miligram nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan) elde etmiş olursunuz Ayrıca 200 miligram kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum, 13 miligram bağışıklığı güçlendirici magnezyum ve üç gram lif kaybediyor olmanız Eğer az yağlı peynir ve sosa yatırırsan, (marketten satın alır almaz kullandığın takdirde) kabuğunun soyulup soyulmadığını anlamazsın bile KİVİ İnce, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşır Tırtıl yiyormuş gibi hissetmek istemiyorsanız içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırabilirsiniz veya kağıt kadar ince dilimleyip salatana koyabilirsiniz PORTAKAL Kabuğun üst kısmında bulunan dlimonene UV ısınlarının ölümcül düşmanıdır Arizona Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı görülmüş Dış kabuğu ısırmak yerine, somonun üzerine çeşni yerine serpebilirsiniz ya da salatana sosla birlikte karıştırabilirsiniz ALINTI |
|