Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabuklarının, meyve, yararları

Meyve Kabuklarının Yararları ...

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyve Kabuklarının Yararları ...



ELMA
Cornell Üniversitesi araştırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş Eğer soyulmamış bir elmayı çiğnemek zor geliyorsa, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirsiniz Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde edersiniz

SALATALIK
Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor Silis için uzanların önerdiği minimum bir doz yok ama uzmanlar günde en az beş miligramı uygun buluyor Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alabileceğin miktara denk
Organik olmasına dikkat edin Normal salatalıkların dış yüzeyi raf ömrü uzasın diye koruyucu maddelerle kaplanır Ancak organik olanlar orijinal halde bırakılır

PATLICAN
Bu mor renkli yiyecekten bir şerit sıyırdığında 300 miligram nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini
engelleyen bir antioksidan) elde etmiş olursunuz Ayrıca 200 miligram kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum, 13 miligram bağışıklığı güçlendirici magnezyum ve üç gram lif kaybediyor olmanız
Eğer az yağlı peynir ve sosa yatırırsan, (marketten satın alır almaz kullandığın takdirde) kabuğunun soyulup soyulmadığını anlamazsın bile

KİVİ
İnce, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşır Tırtıl yiyormuş gibi hissetmek istemiyorsanız içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırabilirsiniz veya kağıt kadar ince dilimleyip salatana koyabilirsiniz

PORTAKAL
Kabuğun üst kısmında bulunan dlimonene UV ısınlarının ölümcül düşmanıdır Arizona Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı görülmüş Dış kabuğu ısırmak yerine, somonun üzerine çeşni yerine serpebilirsiniz ya da salatana sosla birlikte karıştırabilirsiniz


ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.