![]() |
Gıda Renkleri ve Anlamları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıda Renkleri ve AnlamlarıRenkler sadece yiyecekleri hoş göstermez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı Kırmızı renkli yiyecekler likopen bakımından zengin ve kanser riskini azaltıyor ![]() Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir ![]() Mor Mora yakın yiyecekler de, aynı özelliğe sahiptir ![]() ![]() Portakal sarısı Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önyeici ve hücreleri yenileyici ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı ve portakal sarısı Bu tür yiyecekler başta C vitamini olmak üzere hücreleri koruyor ve beta-kriptoksin gibi bir çok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor ![]() ![]() Sarı ve yeşil Bu tür yiyecekler lutein, keraten içeriyor ve göz sağlığı için yararlı ![]() Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze mısır, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu tür yiyeceklere örnek ![]() Yeşil Yeşil renkli yiyecekler ise, genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere karşı önleyici özellik taşıyor ![]() ![]() Beyaz/Yeşil Bu tür yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|