![]() |
Hamilelikte Sakıncalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamilelikte Sakıncalı BitkilerAloe Vera Yaprakları müshil etkisi gösterdiğinden ağızdan alınmamalıdır ![]() Sarı çiğdem, Cohosh, (Colichicum autumnale) Yüksek dozlarda alındığında hücre bölünmesini etkileyerek doğum defektlerine neden olabilir ![]() Fesleğen (reyhan) yağı Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Kanotu (Sanguinaria canadensis) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Aslan kulağı (Caulophyllum thalictroides) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Karanfil yağı Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Eşekkulağı, karakafes (Symphytum officinale) Bebek için toksik maddler içerdiğinden kullanılmamalıdır ![]() Pamuk kökü (Gossypium herbaceum) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Dong quai (Angelica polymorpha var ![]() ![]() ![]() Koyungözü (Tanacetum parthenium) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Kırlangıç otu (Chelidonium majus) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Ardıç ve ardıç yağı (Juniperus communis) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Ökseotu (Viscum album) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Yarpuz (Hedeoma pulegioides) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Kınakına (Cinchona officinalis) Geçmişte sıtma tedavisinde kullanılan bu bitki körlük ve komaya neden olabilir ![]() Yalancı Ginseng (Panax notoginseng) Doğum anomalilerine neden olabilir ![]() Sedefotu (Ruta graveolens) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() Kafuriye (Artemisia abrotanum) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Adasoğanı (Urginea maritima) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Solucan otu(Tanacetum vulgare) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() Yabani yer elması (Diascorea villosa) Uterus uyarıcıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|