Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
noni

Noni

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Noni

Noni, Noni, Morinda citrifolia

Familyasi: Kökboyabillerden rötegewächse, Rubiaceae

Druglari: Meyvesuyu, Tahitian Noni meyvelerinden özel bir takım işlemlerden sonra meyvesuyu eldeedilir Ayrıca el yüz kremi, şampuanlar ve kozmik madde yapımında kulanılır

Giriş: Noninin vatanı Pasifikteki tahitiadaları ve çeresindeki adalar olup zamanla Avusturya, Yeni Zellanda, Endonezya, Malezya ve Hindistan gibi tropik ülkelere yayılmıştır Her bitki gibi TahitianNonide asıl vatanı olan bu adalarda en ideal şekilde gelişir ve olğunlaşır Türkiyenin Ege ve Akdeniz sahilerinde yetişen Hayıt Almanyada ancak çiçek açar ve meyveye dönmeden solar Nonide aynı şekilde en mükemel olarak bu Tahiti ve çevresindeki adalarda tam kıvamını bulur ayrıca buranın taşıda volkanik taşlardır Noni adanın yerlileri tarafindan 2000 yıldır bir çok hastalığa karsşıkulanılmaktadır Birleşimindeki Proxeronin ve Proxeronaze enzimlerinin keşfi ile birlikte değeri ve önemi çok çok artmıştır

Botanik Noni kökboyagillerin alt grubu olan Morindagillerden olup bu gruba 60 bitkitürü dahildir Bunlardan Morinda citrifolia yani nonini meyveleri ve kaliteli olanıdır Buna benzeyen ve başka ülkelerde yetişen Morinda litrolaris, Morinda bracteata ve Bancudus latifolia gibi türlerde mevcuttur Noni çali veya 3-8m boyunda bir ağaçtır ve tropik ülkelerde yetiştiğinden sürekli yeşil renklidir Yapraklari 15-30 sm uzunluğunda 5-15 sm eminde, kısa saplı, karşılıklı ve bir sonrası ile çapraz, kenarları bütün, mızrak şeklinde, üzeri damarlı üst yüzeyi koyu yeşil ve parlaktır ve her biri 15mm uzunlugunda beyazrenkli kupa şeklinde ucları geriye doğru dönük 6 loptan oluşur ve lopların ucu sivridir Çiçekleri solunca meyvenin bir gözünü oluşturur Meyveleri geriden duta benzersede TahitianNoninin meyvesi armut büyüklüğündedir ve ortasında 8 adet kehverengimsi parlak tohumları mevcuttur

Birleşiminde:
Noni Meyvesi: 100 den fazla mineraller, vitaminler, enzimler, aminoasitler ve karbonhidrattürevleri içerir

Vitaminler: C,B1, B2, B6, B12, ve E vitaminler, Niacin (PP-Vitamini), Biotin(H-Vitamini), Folikasit (Bc-Vitamini), Pantotenasit (B3-Vitamini), ß-Karotin (pro A-Vitamini) alfa-Karotin

b-) Minerallerden: kalsiyum, solyum, potasyum, magnesiyum, fasfor, iron, sodyumklorid, molibden

c-) Aminoasitlerden: aspartikasit, treonin, serin, glutamikasit, prolin, glycin, alanin, cystin, valin, metionin, isoleucin, tyrosin, phenylalanin, histidin, lysin, arginin ve tryptophan içerir

d-) Enzimlerden: proxeronin ve proxeronaz içerir

e-) İridoidlersden: asperulosid, asperulosidinasidi ve desacetilasperulosid

f-) Glukozitler: heksanasitdiglukosid, oktanasitdiglukozit, 6-0-( ß-0-glucopyranosyl)-1-0-octanil- ß-D-glukopyranosid ve 2,6-Di-o-(ß-D-glukopyranosyl)-1-0-octanoyl-ß-D-glucopyranose

g-) Karbonikasitler: Capronasit ve Caprylasit

h-) Kumaringlukozitler: Scopoletin

i-) Flavonoidler: Rutin

j-) Anthrachinotürevler içerir

2-) Kökünde: Anthrachinonlar: Demnacanthal, Nordemnacanthal, Morindon, Morindin, Morindadiol, Sorajidiol, Rubiadin

3-) Gövdekabugunda, Demnacanthal, Nordemnacanthal, Morindon, Soranjidiol ve Rubisadin

4-) Nonimeyvesuyunu PH=3,4-4,6 arasındadır, bu pH değeri bağırsaklar için en ideal olan bağırsakflorasının oluşmasını sağlar ve bağırsakmukozasını uyarak enzim kalitesini artır

Aminoasittürevleri:

Aminoasitler
R:Yanbağlar

Alanin
CH3-

Valin
(CH3)2-CH-

Leucin
(CH3)2-CH-CH2-

Isoleucin
CH3-CH2-C(CH3)H-

Prolin
(N)-C3H6-

Tryptophan
NHC8H6-CH2-

Phenylalanin
C6H5-CH2-

Methionin
CH3-S-CH2-CH2-

Glycin
H-

Serin
HO-CH2-

Tyrosin
HO-C6H5-CH2-

Threonin
CH3-C(OH)H-

Cystein
HS-CH2-

Asparagin
NH2CO-CH2-

Glutamin
NH2CO-CH2-CH2-

Asparaginasidi
-OCO-CH2-

Glutaminasidi
-OCO-CH2-CH2-

Lysin
+NH3-CH2(CH2) 2-CH2-

Arginin
(+NH2)C(NH2)-NH-CH2(CH2) 2-

Histidin
+N2C3H4-CH2-

Araştırmalar:
1-) TahitianNoni ile 50 Doktorun 10000 hasta üzerinde yaptıkları Tedavi denemeleri sonucu noninin toplam 101 hastalık türünü % 72 oranında iyileştirici özeliğe sahip olduğu tesbit edilmiştir Bu rahtsızlıklardan, kanser, depresyon, diabet, sindirimzafiyeti, dermansizlik, yorğunluk, düşünce bulanıklığı, kalpzafiyeti, tansiyonyüksekliği, böbrekhastalıkları, kaszafiyeti, yağlanma, şişmanlık, başağrısı, cinselzafiyet, uykurahatsızlıkları, stres ve beyinkanaması gibi 101 hastalığı hafifletici ve iyileştirici özeliğe sahiptir

1-) Dr Schechter Kalifornya Doğal Tedavi Enstitusü Müdürü (Direktor des Institutes für Naturheilkunde in Kalifornien) olup ekibi ile TahitianNoni meyvesuyu ile hastalarını tedavietmiş ve aşağıdaki rahatsızlıkları iyileştirici özelikleri tesbitedilmiştir

a-) TahitianNoni bağışıklık sisteminden (Immun sistemi) T-Hücrelerini uyardığı tesbitedilmiştir ve T-Hücreleri hastalıklarla mücadelede anarol oynar

b-) TahitianNoni immun sistemini kuvvetlendirir, çünkü makrofaj ve lökozitleri uyarır ve kuvvetlendirir

c-) TahitianNoni birçok bakteri türüne karşı mücadelede direnci artırıcıdır

d-) TahitianNoni ağrıları dindirici özeliklere sahiptir

e-) TahitianNoni kanserli urların önceden oluşmasını önler vede kötü huylu urların yayılmasınıda önler (Noni Juice 9)

2-) ABD’nin Stanford Üniversitesi, Kalifornyadan Los Angeles Üniversitesi, Hawaii Üniversitesi, Ingilterede Londurada Birlesik Kolej (Union College in London) ve Fransada Metz Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda TahitianNoninin birleşimindeki scopoletinin yüksek tansiyonu hafif düşürdüğü, fakat normal ve düşük tansiyona etki etmediği tesbitedilmiştir (Age 10)

3-) Dr Scott Gerson ve ekibi New York’ta yüksek tansiyonlu 9 hasta üzerinde TahitianNoni ile yaptığı tedavidenemesinde tansiyon düşürücü özeliğinin olduğunu tesbitetmiştir (Age 10)

4-) Dr Hrrison TahitianNoninin epifizbezesini uyardığı serotonin ve melatonin hormonlarının denğeli salğılanmasını sağladığı tesbitedilmiştir Serotonin ve melatonin hormonları uyku, vücutısısı, kişinin psikolojik durumu, ergenlik ve adet hallerini düzenleyici olduğu tesbitedilmiğtir (Age 11)

5-) Dr Ralph Heinecke 40 yil süren araştırmasının sonunda TahitianNoninin birleşimindeki enzimlerden proxeroninin bağırsaklarda xeronin adı ile anilan alkaloide dönüstüğüdür Vücudun kendini yenilerken (hücre bölünmesi ile eski hücreler atılırken yeni hücreler görevine başlar) bu alkaloide (xeronin) gerek vardir çünkü 220 enzimin oluşmasında xeronin anahtar görevi görür (Age 12)

6-) Dr Bloss astım hastalarının TahitianNoni almaya başladıktan sonradurumlarının iyileştiğini gözlemlemiştir (Age 13)

7-) Kentucky’den hayvan doktoru Dr Gary Tran artritli köpekler ve kediler üzerinde yaptiği tedavidenemelerinde TahitianNoninin hayvanlari % 90’a varan oranda iyileştirdiğini tesbitetmiştir (Age 14)

Fransada Metz Üniversitesinin Farmakoloji laboratuarlarında (Pharmaceutische Laboratorium der Üniversitet von Metz) yapılan tedavi denemelerinde TahitianNoninin ağrıları dindirici özeliğe sahip olduğu tesbitedilmiştir (Age 15)

9-) Dr Gerson hastaları üzerinde yaptığı tedavidenemelerinde TahitianNoninin birleşimindeki anthrachinonların antibakteriel olduğunu kalpenfeksiyonuna sebep olan staphylokokken ve dizanteriye sebep olan shegella bakterilerini zararsız hale getirdiğini tesbitetmişlerdir (Age 16)

10-) Amarika Kanser araştırmaları birliği (Amarican Associaation for Canser Research) tarafından her yıl yıllık konferanslar düzenlenir Hawaii Honululu’dan Tıp Üniversitesi Patholoji ve Farmakoloji dalından araştırmacı John Burs Kalifonyanın San Diago şehrinde 83 Uluslararası Kanser konferansında noni ile yaptığı çalışmaları sunmuştur Kanser Araştırmaları Birliği konferans sonrası yayınladığı protokolde TahitianNoninin (morinda citrifolia) Lewisin fareler üzerinde yaptığı denylere göre antitumor etkilerinin olduğunu beyan etmiştir (Die Antitumorwirkung von Morinda Citrifolia auf Lewis Lungenkarzinom im Peritonaeum von Maeusen) Bunun açıklaması şöyledir: Farenin karınboşluğuna yerleştirilen akciğer kanserhücreleri üzerine noninin etkileri diyebiliriz Nonimeyvesi ile beslenen farelerin diğer farelere göre % 105-123 oranında daha uzun yaşadıkları tesbitedilmiştir ve bu oldukca sık denedikten sonra protokole geçmiştir (Age 16)

11-) Japonyanın Keio Üniversitesi ve Biyotıp (Biomedizin) Enstitusünün ortaklaşa yaptıkları çalışma sonucu TahitianNoninin birleşiminde ‘’Demnacanthal’’ ismi ile anılan yeni bir madde bulmuşlardır Japonyanın Yakohama şehrinde yapılan tedavi denemelerinde (labor deneyleri) demnacanthal’ın kanserli hücrelerin çoğalmasını önlediği ve yavaş yavaş normal hücreye dönmesini sağladığı tesbitedilmiştir (Age 17)

12-) A Hirazumi ve ekibi 1994’de TahitianNoninin farelerdeki akciğer kanserine karşı etkisi (Antikrebswirkung von Noni bei Maeusen mit Lungenkrebs) üzerine ve yine 1993’de Tomonori Hiramatsu ve ekibide aynı şekilde araştırmalar yapmışlardır Bu araştırmaların sonucu Noninin birleşimindeki demnacanthal’ın kanserli urların gelişmesini vede yayılmasını önlediği tesbitedilmiştir (Age 17)

13-) Dr Harrison bir hastasının karnında şişkinlik olmuş, alınan sıvıdan bunun kanser olduğu teşhisi konmuştur Hastaya TahitianNoni meyvesuyu verilmiş ve hastanın rahatladığı görülmüş vede sonra yapılan muayenede iyileştiği tesbitedilmiştir (Age 1

14-) Harvard Üniversitesinde Dr Judah Folkmans kanserli fareler üzerinde yaptığı tedavi denemelerinde, TahitianNoninin fareleri iyileştirdiğini tesbit etmiştir (Age 1

Bu araştırmaların sonunda 10000 hasta ve 5000 doktorun gözetimi vede 50 doktorun yaptığı deneyler ve tedavi denemeleri sonucu Noninin ortalama 101 hastalıktürünü % 72 oranında iyileştirdiği tesbitedilmiştir Ayrıca aşağıda adı geçen ilim adamlarınında çalışmalarıda mevcuttur

1-) Dr med Phil Neil Solomon ortalama
2-) Dr Allan Bailey, Kanada
3-) Dr Bryant Bloss, İndiana
4-) Dr Richard T Dicks, New Jersey
5-) Dr Frank Elaty, Florida
6-) Dr Scott Gerson, New York
7-) Dr Steven Hall, Waşigton
Dr Ralph Heinecke, Kentucy
9-) Dr Anne Hirazumi, Hawaii
10-) Dr Samuel Kolidney, Pennsylvania
11-) Dr Jim Marcoux, Michigan
12-) Dr William T Meier, Florida
13-) Dr Allan Newman, Florida
14-) Dr Loiss H Renzler, Kalifornya
15-) Dr Stephen Schchter, Kalifornya
16-) Dr Rick M Smith, Florida
Bu çalışmaya burada adı geçen doktorlardan başka 5000 doktorunda çalışmasını ilave etmemiz mümkün değildir

Açıklama:
Dr Heinickeye göre TahitianNoni anormal çalışan hücrelerin yani kanserli hücrelerin yeniden normal çalışmaya dönmesini sağladığını tesbitetmiştir TahitianNonini birleşimindeki proxeronin, vücut hücreleri tarafından Xeronine dönüştürür Xeronin hücreler üyerinde positif bir etkiye sahiptir ve buda kişinin genel sağlığını iyileştirici vede rahatlatıcıdır Normal olarak proxeronin karaciğerde depoludur, ve beyin 2 satte bir karaciğere gönderdiği mesajla proxeronin salğılanmasını ister Kana karışan proxeronin ise organlar tarafından emilerek Xeronine dönüştürür ve gerkli yerlerde kulanılır Kişi hastalandığında ise bakterilere, viruslara, mantarlara ve kanserli hücrelere karşı mücadeleederken daha fazla enzime ihtiyaç duyulur

Xeronin 220 enzimin harekete geçmesini sağlar Sağlıklı iken yeterli olan proxeronin hastalıklı durumlarda daha fazla proxeronine ihtiyaç duyulur Hastalıklı hücrelerde yeterince proxeronaze ve serotonin olması pek işe yaramaz , çünkü proxeronin yeterli değildir Bu ise Nonide yeterince mevcuttur TahitianNoninin bir diğer özeliği ise serotonin üretimini artırıcı olmasıdır Serotonin depresyon, migren, başağrısı, mani ve benzeri sinirsel vede ruhsal rahatsızlıklara karşı etkili olduğu bilinmektedir Şayet kişi direkt serotonin hapı alınırsa kişide bulantı, ishal, başdönmesi, korkulu durumlar, allerjik reaksiyonlar, kalp atışlarında anormalikler ve aritmi (kalpritim bozukluğu) sebep olmaktadır

TahitianNoninin birleşimindeki proxeronin xeronine dönüşürken, bu alkaloid serotonin salğılanması için bir takım enzimleri harekete geçirmektedir Böylece kişi sinirsel ve psikolojik problemleri daha kolay atlatmakta ve kısa sürede yeniden neşeli, canlı ve çalışkan insan olmaktadır Noni alanların % 92’si enerjilerinin artığını, % 72’si konsentrasyon ve net düşünme kabiliyetini yükselttiği tesbitedilmiştir Xeronin vücudumuzdaki oluşması gereken enzimlerin yeterince salğılanmasını sağlıyarak autoimmunzafiyeti ve immunzafiyetini ortadan kaldırır, enfeksiyon ve iltihaplı hastalıklara karşı vücudun direncini artırıcıdır Nasıl oluyorda bu kadar çok ve çeşitli hastalıklara karşı olabiliyor, diye bir soru akla gelebilir Bunun cevabı ise xeronin 220 enzimin oluşmasında anahtar rol oynamasıdır Aslında ananastada aynı enzim vardır, fakat noni 800 kat daha fazla enzim içerir

TahitianNoninin bir diğer özeliği ise pH 3,4-4,6 değerleri arasında olması ve B12-Vitamini içermesidir Bana göre noninin pH değeri ve B12-Vitamini en önemli faktölerdendir Bu pH’da bağırsak içeriği hafif asitli ortama dönüşürür ve böylece burda yaşayan faydalı bakterilere (bağırsakflorası) yaşamoramı (oksijenli ortam) sunulurken, mikropların yasamortamı (ojsijensiz) yokedilir PH değerinin hafif asitli ortama dönüşmesi ile birlikte sindirim organlarının kaliteli enzim salğılamalarıda sağlanmış olur Noninin 01-03mcg/100g B12-Vitamini içermeside faydalı bakterilerin anabesinini oluşturması nedeniyle odukca önemlidir İnsan vücudundaki bütün metabolik deşişimler bu vitamine bağlıdır Bu sayede bağırsakflorası ideal konuma gelir, sindirim organları kaliteli enzimler salğılar vede başta damarsertliğine sebep olan homocystein elimineedilir

Tesirşekli: antikanserojen (kanseri önlyici) antianalgetik (ağrıları dindirici), antibakteriel, antiviral, antimikozit (mantarları yokedici), antiflogistk (iltihapları önleyici), antiseptik (mikropları öldürücü), antihipertensif (yüksektansiyonu düşürücü), kanadaki şeker, kolesterol, lipid ve trigliseridi düşürücüdür

Kulamılması:
Araştırmalara göre TahitianNoni başta Kanser, astım, artrit, artoz, allerji (besinallerjisi, baharnezlesi, nörodermatoz), diabet, bronşit, nezle, gastrit, enterit, divertikul, hepatit, pankreatit, yüksektansiyon, başağrısı, migren, depresyon,sinirlilik, artrit, iltihaplı hastalıklar, enfeksiyon, karaciğerhastalıkları, bağırsakmantarları vBulletin 101 hastalığa karşı etkili olduğu ispatlanmıştır

Meyvesuyu: Noni meyvesuyu deyince yüzlerce firma noni meyvesuyu üretmektedir, fakat hepiside aynı kalitede değildir Yapılan yüzlerce deneyde TahitianNoni meyvesuyunun en kaliteli si olduğudur Şayet diğer firmaların satığı noni meyvesularını alıp kulanırsanız belkide pek faydasını göremezsiniz Bunedenle labor analizlerini ayrıca kalite başlığı altında elealacağım Noniden ilk bir ay kahvaltıdan ve akşam yemeğinden önce iki yekekkaşığı alınır, bu 16 yaşından küçükler için günde 2 defa bir yemekkaşığı olarak alınır 2aydan ihtibaren 7aya kadar kahvaltıdan önce 2yemekkaşığı ve akşamyemeğinden önce 1 yemekkaşığı alınır Kanser ve karaciğer hastalarının almaları greken miktar oldukca farklıdır

Doktorlar:
1993’da bir düzine inanilmasi imkansiz bir buluş yapılmıştır Polinezin adalarında sıradan bir bitki üzerinde çok tanınan iki biyo-kimyager Stephen Story ve John Wadsworth araştırmalar yapmışlardır Güney Pasifik adalarında bu küçük ağaç TahitianNoni ismi ile anılır Noni 2000 yıldır buranın yerli halkı tarafından mucizevi şifası nedeniyle kulanılmıştır TahitianNoni geleçeğin en büyük koruyucu hekimlik ürünü olabilecek özeliktedir Bu iki ilim adamının meyvesuyunu verdikler tanıdıkları ve arkadaşları etkisi karşısında hayranlık içinde kalmışlardır

Bu biyo-kimyagerler Noninin hasat, işleme, tatlandırma ve TahitianNoni Meyvesuyunu üretmek için çalışmışlar ve bu çalışma 3 yıla yakın sürmüştür TahitianNoni Meyvesuyu ilk defa haziran 1996 yılında üretime geçerek pazara sürülmüştür O günden beri milyonlarca kulanıcı bu mucizevi şifalı etkilerinden dolayı sevinmektedir Önce ABD’de denenen ve yayılan TahitianNoni Meyvesuyu 5000 doktor ve doğal tedavi uzmanlarının hayran kaldığı bir üründür ve bunlardan bazılarının görüşleri:

DrRoger Soard, Chiropractor; Winchester Bay, OR, ABD
„TahitianNoni Meyvesuyu sağlığına dikkat etmek isteyen herkes için bir mecburiyettir Ben kendim takriben bir yıldır günde 3-4 defa TahitianNoni Meyvesuyu alıyorum Öyle çok etkilerini tesbitettim ve kendimi sağlık yönünden mükemel hissediyorum TahitianNoni tek çaredir Ben TahitianNoni Meyvesuyundan vazgeçmem Mecburiyet karşısında kalırsam Tahitiye yerleşirim

Dr Betty J Carter, MD; Luty FL, ABD
„Tahitian Noni Meyvesuyu harika bir ürün Benim tesbitlerime göre hastalarının çoğuna iyi gelmiştir Ben herkese tavsiye ederim

Dr Steven Hall, MD, Family Practitioner; Seattle, WA, ABD
„Bir yıl boyunca boyunca karşılaştırabileceğim başka bir ürüne şahit olmadım Ben hastalarıma TahitianNoni Meyvesuyu tavsiyeederim Herkes sağlığını iyileştirmek için ilgilenir Ben onu (TahitianNoni Meyvesuyu) seviyorum

Dr Jim Marcoux, Chiropractor and Nutritionnist; Livania IN, ABD
„Şiropraktiker ve beslenme uzmanı olarak yüzlerce insana TahitianNoni Meyvesuyunu tavsiye ettim Hep büyük başarılar eldeettim TahitianNoni Meyvesuyu vücud ile çok mükemmel çalışıyor

Dr Wagne Cole, DO, Osteopathic Physician, Family Practice; Providence, PA, ABD
„Ben ve hastalarım Tahitian Noni Meyvesuyu ile kendilerimizi daha mükemmel hissdiyoruz Ben bundan vazgeçemem

Dr Samuel Kolochey, Chiropractor; New Hope, PA, ABD
„Tahitian Noni Meyvesuyunun geniş etki yelpazesini keşfettim ve kendimi bunu hastalarıma anlatmaya mecbur hissediyorum Tahitian Noni Meyvesuyunun bütün hastalarıma iyi geldiğini biliyorum TahitianNoni Meyvesuyu kendini iyi hissetmek isteyen herkese yardımeder Ben doğrudan veya dolaylı olarak 2000 insanın hayatını değiştirdim Bunu tanıdıklarım veya onların tanıdıklarına TahitianNoni Meyvesuyunu tavsiyeederek başardım Benim kişisel başarım sadece mükemmeldir Onu deneyin onu seveceksiniz

Dr Jake Savage PhD Microbiology; Huntsville, AL, ABD
„Ben TahitianNoni Meyvesuyunu seviyorum O acıklaması imkansız muhteşem bir üründür ve ben onu başkalarına tavsiyeetmekle gurur duyuyorum

Dr Bryant A Bloss, MD, Orthopedic Surgeon; Evaaansville, IN, ABD
„Ben ortoped ve chiropraktiker (şiropraktiker) olarak benim TahitianNoni Meyvesuyu ile kişisel başarım nedeniyle ailem ve hastalarıma tavsiye ediyorum TahitianNoni Meyvesuyu hayatımızda gerçekten değişiklikler yapmıştır

Dr Gary Tran, Veterinarium; Louisville, KY , ABD
„TahitianNoni Meyvesuyu ailem için çok etkilidir, fakat asıl etkisi dört ayaklı hayvanlar üzerindedir TahitianNoni Meyvesuyu işimi çok kolaylaştırıyor 35 yıllık mesleki hayatımda onunla karşılaştırabileceğim başka bir ürün bulamadım

Dr Mona Harrison, MD, Yelm, WA, ABD
„Tahitian Noni Meyvesuyu ile vücudumda positif bir reaksiyon farketim Bu dünyadaki milyonlarca insan için harika bir buluştur Ben TahitianNoni Meyvesuyunun günümüzde insanlığın bulduğu en büyük bluş olduğuna inanıyorum

Dr Joyce Beffert, Chiropractor; New York, ABD
„Doğal tedavi uzmanı olarak TahitianNoni Meyvesuyu ile hastalarım üzerinde büyük başarılarını farkettim ve tavsiye ederim Ben kendim bu ürünü kulanıyorum ve başkalarına sağlıkta başarılarımı anlatmaya devam edeceğim

Dr Loren Marks, Clinical Nutritionist; New York, ABD
„Ben (beslenme uzmanı) Tahitian Noni Meyvesuyunun aileme ve hastalarıma nasıl etki yaptığını gördüm Aşırı etkili ve faydalı Ben herkesi onu kulanmayı tavsiye ederim

Dr Donald Murdock, Chiropractor; Chicago, IL, ABD
„Bu mükemmel bir üründür Sadece ve yalınızca bir ürünü kulanmayı tavsiye ediyorum, oda TahitianNoni Meyvesuyudur Burada en önemli olan büyük kulanım alanıdır

Dr Clifford Blumberg, Dentist;Queens, NY, ABD
„Ailem bana Tahitian Noni Meyvesuyunu gösterdiğinde, faydasız bir madde olarak düşündüm 6 hafta sonra ürünün olağınüstü faydalarını tesbitettim ve Tahitian Noni Meyvesuyunu kendim kulanmaya başladım Büyük başarılar eldeetmeye başladım ve muayenehanemde hastalara Tahitian Noni Meyvesuyunu tavsiye etmeye başladım Tahitian Noni Meyvesuyu ile mucizevi başarılara ulaştım

Dr Gordon Hunte, Herbalist and Chiropractor; Calgary AB, Canada
„TahitianNoni Meyvesuyunun bana sonsuz yardımı oldu Ben çok insanla karşılaştım ve hepisine aynı şekilde etki yaptığını gördüm Ben TahitianNoni Meyvesuyunu insanlara yardımeden çk mükemmel bir ürü olarak görüyorum

Dr Donald Mantell, MD, Family Practice; Cranberry, PA, ABD
„TahitianNoni Meyvesuyu benim muayenehanemde radikal (kökten) değiştirdi İşimi seviyorum ve bu ürünü hastalarıma tavsiye ediyorum

Dr Ralph Heinecke, Chemist; Louisville, NY, ABD
„Tahitian Noni Meyvesuyu oldukca çok besleyici maddeler içermektedir Pek bulunmayan proxeronin TahitianNoni Meyvesuyunda oldukca çok mevcuttur Proxeronin çok farklı ve yönlü olarak insan sağlığına etki yapar TahitianNoni Meyvesuyunda bu bolca mevcuttur Ben düşünüyorumki, dünyadaki herkes bundan istifade edebilir

Dr Barbara Flot, MD; Los Angeles, CA, ABD
„Hastalarımın çoğu inanıyorlar ve TahitianNoni Meyvesuyuna teşekkür ediyorlar, çünkü onlar daha önce yapamadıkları birçok şeyi yapabiliyorlar Muhtemelen onu kulanan herkese yardım ediyor

Dr Friderich Pryce, PhD Clinical Biochemistry; Orleans, ON, Canada
„Ben TahitianNoni Meyvesuyunun hastalarıma nasıl iyi geldiğini gördüm Ben onu kendim ve sevdiklerim için kulanıyorum

Dr William E Doell, MD, San Clemente, CA, ABD
„25 yıllık beslenme uzmanı olarak bu mucizevi TahitianNoni Meyvesuyudan haberim olmadı Bu hayatımda gürdüğüm en mükemmel üründür

Dr Robert Young Chiropractor; Cicago, IL, ABD
„TahitianNoni Meyvesuyu heycan yaratan bir üründür Ben sadık kulanıcısı ve büyük bir çoşku ile tvsiye edicisiyim

Dr Maria Odegbaro, MD, General Practitioner; Brooklyn, NY, ABD
„Benim tecrübelerim doğal ürünler içinde en kaliteli ürün TahitianNoni Meyvesuyudur Tedevi sonucları inanılması imkansız ve bu nedenle onu bütün hastalarıma tavsiye ediyorum

Dr Matthews, Dentisit; Chicago, IL, ABD
„Sağlığımız en büyük değerdir TahitianNoni Meyvesuyu için! Ben TahitianNoni Meyvesuyu içiyorum, kendim için en iyisini yapmak için

Dr Tim Stone ND, CNHP, MH; Kenteood, MI, ABD
„Doktor olarak çalıştığım sürede hastalarıma TahitianNoni Meyvesuyunu tavsiye ettim Hastalarım, ailem ve kendi üzerimde yaptığım tecrübeler beni çok mutluediyor

Dr Jack Souder, Chiropractor; Angola, IN, ABD
„Biz arkadaşlarımıza ve hastalarımıza oldukca çok TahitianNoni Meyvesuyu dağıtık Çoğu çok güzel olaylar yaşadı ve bazılarıda sansansyonel olaylar yaşadı TahitianNoni Meyvesuyu biriciktir, onu başka ürünle karşılaştırmak mümkün değildir

Dr Don Metz, MD, Family, Practicie; Plymouth, MN, ABD
„Ben TahitianNoni Meyvesuyundan hastalarıma yardımetmek için faydalanıyorum Ben mucizevi faydalarının şahidiyim O herkese basitce yardımeder

Dr Nelson P Rivers, Pharmacist; Evanville, IN, ABD
„Günde binlerce hayat TahitianNoni Meyvesuyundan etkilenmektedir Doğal ürün olarak hayatta karşılaştığım en iyi üründür ve inanıyorumki sağlık için en büyük şanstır

Dr Paula Davey, Doctor of internal and Ehvironmental Medicine; Ann Arbor, MI, ABD
„TahitianNoni Meyvesuyu denediğim diğer ürünler içinde en etkili olanıdır

Raporlar (Yaşanan Tecrübeler):

Burada adı geçen şahısların isim, adres ve telefon numaraları firmamızda mevcuttur oradan temin edilebilir Burada yaşanan tecrübeleri kısmen kısaltmak zorundayız, çünkü 100’e yakın sayfayı olduğu gibi yayınlamamız mümkün değildir Geniş bilgi isteyenlerin bize müracat etmeleri gerekir

1-) Böbrek iltihaplanması (piyelit), kaza, şeker hastalığı (diabet) ve beyin kanaması E K, Scheffen’den 20800
„İsmim E K ve 8 çocuğum var Bu yedinci çocuğumun (S) hikayesidir Küçük kızımız S 4 yaşında iken Ağustos 1997’de çok ağır hastalandı Bad Mergentheim çocuk kliniğinde yapılan muayenelerde böbrek yatağı ilthaplanması (piyelit) teşhisi kondu Böbreğin bir diğerinden iki misli büyüktü Buna pseudomona isimli bakterinin sebep olduğu teşhis edildi 2 Hafta hastahanede kaldıktan sonra böbrekleri normale döndü 1-2 hafta arayla yapılan idrar konturollerinde urinde tekrar bakteri tesbit edildi 6 hafta tekrar çocuk kiniğinde kaldı ve antibiyotik ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldı

Çocuk yatağı ıslatıyor ve defi-hacetini konturol edemiyordu Tavsiye üzerine Heidelberg’de doğal tedavi uzmanı olan Profösöre götürdük Profösörün yaptığı muayenelerde çocuğun immün sisteminin çok çok zayıfladığını ve immün sistemini kuvvetlendirmek için TahitianNoniyi tavsiye etti ve bizde çocuğa ThitianNoni verdik S iyileşti ve yatağı ıslatmayı vede dışkılamayı bıraktı Daha sonra attan düşen S çok ağır yaralandı ve 3 defa amaliyat oldu ve sonra TahitianNoni ile kısa sürede iyileşti Ninemiz 99 yaşına girmişti beyin kanaması geçirdi Onada TahitianNoni verdik yeniden kendine geldi ve şekeri normalleşti vede başdönmesi kayıp oldu

2-) Akciğer zaruru (Akciğer zarkanseri) ve bypass amaliyatı J J, Donauwörth’den Ocak 2000
„Kardeşim H isviçrede dağ gesisi yaparken göğsünde ağrı ve nefes darlığı hisseder Ev doktoru onu Gauting’deki Asklepiose kliniğine gönderir Orada akciğer zaruru teşhisi konmuştur Akciğerinden 4,5 litre su alındı Bu tür kanserde kemoterapi iyi netice vermediğinden doktorlar kemoterapiyi uygun bulmadı Ocak 2000’de bana ThitianNoni Meyvesuyunu tavsiye ettiler, çünkü bende bypassdan amaliyat olmuştum ve buna rağmen rahatsızlıklarım vardı Tahitian Noniyi alınca benim durumum iyileşti ve kardeşimede TahitianNoniyi tavsiye ettim Oda 3 ay içinde iyileşti

3-) İshal M J, Sindelfingen’den Ekim 1998
„Mayıs 1983’de güney İspanya’dan (Endülüs) izinden döndükten sonra 2 gün sürekli ishal nedeniyle eczanaden ishale karşı hap aldım faydasını görmedim ve doktora gittim Verilen ilaçların hiçbir faydası olmadı Sene 1997’de çok meşhur bir heilpraktiker’nın (doğal tedavi uzmanı) tedavileri netice vermedi ve sadece 2785 DM’lık bir hesap ödedim o kadar Ekim 1998’de ThitianNoniyi bana tavsiye ettiler TahitianNoniye başladıktan bir hafta sonra mucizevi olarak ishal kayıp oldu

4-) Bağırsak kanseri S S, Hamburg’dan 03081999
„Kızımla ormanda pisiklet sürerken tamirat için durduğumuzda o anda bayan S’le görüştüm ve konuştum Bayan S’e neden yüzünün böyle gri olduğunu sordum Oda Bağırsak kanseri olduğunu ve 2 defa amaliyat olmasına rağmen kanserin sürekli yayıldığını söyledi Ben ona TahitianNoniyi tavsiye ettim ve sora elimdeki 2 şişeyi ona verdim Bayan S’i 14 gün sonra gördügümde bana çok iyi olduğunu söyledi ve bu yüzündende anlaşılıyordu 6 hafta sonra kilinikte yapılan muayenelerde bağırsaklarında metaztaz kalmadığı ve tememen iyileştiğini söylemişler

5-) Nörodermatit (elerjik Ekzema) „Norbert ve Manuela S, Bad Waldsee’den
15071999 19041991 doğumlu oğlumuz Stefan ilk 2 yıl çok sağlıklı idi ve sonra hastalandı Wangen, Ravensberg, Weingarten ve Ulm’daki çocuk doktorları, cilt doktorları, allerji uzmanları, ve çocuk kiliniklerinde nörodermatit (elerjik ekzema) teşhisi kondu Ayak tabanları kızarıyor, çatlıyor ve yarılıyordu Günde 2-3 defa ayak banyosu yapıyor ve kremler ürüyordu“„Ocak 1999’da arkadaşım Diter Wolfmiller Ulm’dan arıyarak „Stefan için iyi bir meyvesuyu ve senin içinde iyi bir ticaret imkanı var“ dedi BGen ticarete ilgi duymadığımı ve benim için Sefanın sağlığının önemli olduğunu söyledim Bir koli TahitianNoni ile tedaviye başladık 6-8 hafta içinde ayağındaki kızarıklıklar geçti ve 3-4 ay içindede kabuk bağlama yok oldu Bunun üzerine ben ve ailem 14071999’da ThitianNoni distribütörlüğüne başladık

6-) Yüksek Tansiyon Peter R, Bochum’dan 250800
„Birkaç yıldır yüksek tansiyon problemim var Bu 24 saat içinde 180/120’den 100/75’e düşmektedirPisiklet sürücüsü olduğumdan benim için pekte normal değildir Doktorum bu çok oynayan tansiyondan dolayı ilaç yazmadı Birgün ailem bir tanıdığın tavsiyesine uyark benim için Tahitian Noni almıştı Doğrusu etkili olabileceğine pek inanmadım, fakat almaya başladım TahitianNoniye başladıktan 3 gün sonra tansiyonumdaki anormalikler düzeldi 2-3 hafta içinde ise tamamen iyileştim

7-) Lösemi (kan kanseri), nikris (gut hastalığı), yüksek tansiyon F B, Lünen’den Ekim 2000
„Öksürük nöbetleri, nefes darlığı ve bronşit nedeniyle uzun süredir antibiyotika alıyordum ve muayeneler sonucunda Lösemi olduğum anlaşıldı 1,5 yıldır lösemili lenf kanseri (lenfom) nedeniyle boğaz, koltukaltı ve kasıklarımdaki lenf bezeleri şişmişti ve bu şişkinlik nedeniyle zor yutkunuyordum Doktorlar bu tür lösemilerin kemoterapi ve ışınla tedavisinin mümkün olmadığını söylediler Ayrıca 15 yıldır nikris ve yüksek tansiyon rahatsızlığım vardı Ailem C’nin tavsiyesi ile haziran 2000’de TahitianNoniye başladım TahitianNoniye başlar başlamaz tansiyonum normale döndü ve yüksek tansiyona karşı kulandığım hapları bıraktım Lenf bezlerindeki şişlikler küçüldü, nikris yok oldu ve yeniden güçüme kuvvetime kavuştum Hapları bıraktım ve ağrılarım yok oldu Sağlığıma yeniden kavuştum Allahın bir hediyesi olan Thitian Noniye teşekkürler

Kandida Mantarı (candida albicans) B R, Berlin’den 231199
„Yıllardır kandida mantarı (candida albicans) ile mücadele ediyorum ve insanların çoğunda bu mantar vardır vehatta çoğuda mantar taşıdığını bilmez Ben antibiyotik ilaçlardan homeopatikye kadar bir düzine tedavi yöntemi denedim, fakat hiçbir başarı eldeedmedim Şimdi ilk defa bu mantara karşı bir tedavi uyguluyorum Takriben 3 aydır TahitianNoni alıyorum ve önceleri başdönmesi , bulantı, kulakta basınç, sırt ağrısı, belağrısı gibi rahatsızlıkları ortaya çıkınca şüphelendim Sonra öğrendimki bu vücuttaki mantarın dışarı atılması nedeniyle önce vücutta bir reaksiyon oluşuyor Şimdi ise çok çok iyiyim

9-) Adet ağrıları G K, Dortmund’dan Ekim 1999
„12 yaşından beri ağır adet ağrılarım var, buna çok ağır haplarla ancak tahammül edebiliyordum ThitianNoniyi almaya başladıktan sonra iyileşmedim, aksine baş ağrısı, baş dönmesi vBulletin Rahatsızlıklar çektim 2 Haftadan ihtibaren ağrılarım yavaş yavaş yok olmaya başladı 1 Aydan sonra çok kötü kramplar yok oldu ve ağrı haplarını bıraktım Sadece bu muhteşem kazanç bana yeter, çünkü her ay 3 gün acılar ve ızdıraplarla zor çalışıyordum ThitianNoni ile kendimi çok iyi ve dinç hissediyorum Herkese bu mükemmel tecrübeleri yaşamayı dilerim

10-) Fibromiyalji (romatizma türü), başağrısı, kronik bronşit, yüksek tansiyon
G I, Günzburg’dan 19022000 „54 yaşında ve 4 çocuk büyüttüm ve 45 yaşında yaşlılara bakmak için eğitime başladım Mesleğimi bakıcı olarak severek yaptım Birkaç yıl önce belağrısı, dizağrısı ve baş parmağımın ilk ekleminde ağrılar başladı Göğüs amaliyatından önce baş dömesi başladı 3 yıl önce sağ omuzumu ve 1 yıl öncede sol omuzumu kaldıramaz oldum ve bu nedenle çalışmayı bıraktım Kızımın tavsiyesi ile ThitianNoniye başladım 1 hafta ağrılarım artı ve 2 haftadan ihtibaren iyileşmeye başladım vede 3 haftadan ihtibaren aynı anda akupunktur yaptırmaya başladım Bugün 19022000 o kadar iyiyimki kendi ev işlerimi artık kendim yapabiliyorum

Baş parmağın ama eklemi artık ekmek yağlarken ve şişe acarken ağrımıyor Şimdi yıllardır ilk defa çok iyiyim Davranışlarım düzeldi, keyfim yerine geldi ve çok iş yapmak istiyorum Sevincle dünyaya haykırmak istiyorum ve bunu yolda yapacağım Bana akapunktur yapan kızıma ve TahitianNoniye sağlığıma kavuşturdukları için sonsuz teşekkürler

11-) Kanser K R, Bochum’dan 161000
„Bochumda 60 yaşında kanserli bir adam, bir tanıdıktan TahitianNoni aldı ve kulanmaya başladı İlk 4 şişeden sonra durumunda iyileşme görüldü Adam izindeyken oğlu babası Nonisiz kalmamasın diye internetten Noniyi ısmarladı Oğlu Noniyi ucuza aldım diye sevinir, tanıdık şahıs bunun TahitianNoni olmadığını ve etkisininde olmıyacağını söyler İzinden gelen kanserli baba Noniyi içmek ister ve bir yudum alınca bu çok pis kokuyor diye şişeyi çöpe atar

Oğluna TahitianNoniyi istiyorum, „bunlar yanlışNoni“ der Birkaç gün sonra konturol için doktoruna gider ve doktoru „Ne oldu sana kanserli ur büyümüyor“ der Baba TahitianNoni’den bahseder ve doktoru „Sen ona devamet“ der Baba tekrar kendi Nonisi içmeye başlar ve durumu gitikce iyileşir

12-) Yaralanma, prostat büyümesi, ateş, döküntü (deride kabarcıklar), kronik sinüzit
E K, Münih’den 0310200 „Babam bodrumda merdivenlerden düşerek baştan yaralanmış ve omuzlarında kızarıklıklar, soyulmalar vede yüzünde gözüne kadar açık yara vardı Hemen hastahaneye kaldırdık Hastahanede TahitianNoni vermeye başladık 5 günde iyileşmesi nedeniyle eve gönderdiler vede 6 gün avluyu temizlemeye başladı Bizim bir çiftliğimiz ve 8 çocuğumuz var Kocam Noni almak istemiyordu TahitianNoni pahalı diyordu

Prostat rahatsızlıkları azınca TahitianNoniy almaya başladı İlk iki hafta hiç birşey hissetmedi, 3 hafta’dan ihtibaren bir rahatlama hisseti ve 4 hafta durumu çok çok iyileşti İki hafta daha devam edince romatizma rahatsızlıkları yok oldu Sırtında sürekli kaşınan bir döküntü (kaşıntılı ekzema gibi bir kabarcık) vardı ve bu 3 haftanın sonunda yok oldu 3 Yaşındaki kızımın ateşi 40 dereceyi geçti ve ona günde iki defa 20 ml TahitianNoni verdim Birgün sonra ateşi düşmüştü Ben ona iki gün daha 2 defa 10 ml TahitianNoni verdim ve sağlığına tekrar kavuştu TahitianNoni almadan bu rahatsızlığı 3-6 gün sürüyordu

Ben TahitianNoni içmemiştim, hastalanınca bende TahitianNoniye başladım 1gün ateş, 3 gün boğaz ağrısı , fakat 2 günden ihtibaren yutkunabiliyordum Benim 1991’den beri kronik ve tıkanan sinüzitim vardı O günden beri çocuk nezle olunca, bende hemen nezle oluyordum Bende 2 hafta boyunca iltihapları önlemesi ve balğamı sökmesi için bitkisel ilaçlar alıyordum Bu sefer 2 günde sinüzit’e sebep olan iltihaplı ve ateşli başağrısı yok oldu Ogünden beri ev işlerini gece yarısına kadar yapmama rağmen yorulmuyorum TahitianNoninin ailemden ve çevremden yok olmasına tahamül edemiyorum TahitianNoni aileme ve başka insanlara çok yardım etti Ben bu meyvesuyunun şifasına inanıyorum

13-) Depresyon P E, Ulm’dan Haziran 2000
„Morinda ve TahitianNoni Meyvesuyunu tanımadan önce yıllarca vitaminler ve tamamlayıcı besleyici maddeler alıyordum Bu nedenlede bana faydasının olacağına inanmıyordum Aslında küçük bir ayrıntı haricinde sağlılı sayılabilirdim O zamanlar psikolojik olarak istikrarsız ve mutsuzdum, bu mesleğimle ilgili bir durumdur Bu gün diyebilirimki o gün bir çok insanın depresyonla biten sonucuna doğru gidiyordum

Mart başlarında ilk defa TahitianNoni Meyvesuyu içmeye başladım 3 günden ihtibaren içimde bir huzur hissettim Sanki içimde biri veya birşey varmış ve gülümsüyormuş gibi idi Evet gülümsüyor Ben süper iyi bir duyguyu içimde hissetim ve olağan üstü sakin (huzurlu) idim ve tekrar içimde positif hayat anlayışı belirdi O günden beri Morinda ve TahitianNoni benim hayatımın bir parçası oldu

1999 yılının başından beri burun spray’i kulanıyordum ve çerevremde burun sprayı bağımlısı olarak görülüyordum TahitianNoni benim mukozamı (sümüksü iç deri) yenilendi (rejenerasyon) ve ben burun sprayi kulanmayı unutum Benim için TahitianNoni olağan üstü bir üründür, en yüksek kalite, saygı ve yüksek degerdir

14-) Kanser, göğüs kanseri I K, Brühl’den Eylül 2001
„Nisan 1999’da sağ güğsümde nohut büyklüğünde bir kapsül tesbit edildi ve hemen amaliyat olmamı tavsiye ettiler 1 1,5 sm büyüklüğündeki ur amaliyatla alındı ve 20 lenf bezi konturol edildi ve problem olmadığı belirtildi 3 hafta küre gittim, orada tekrar ağrılar başladı Eve geldiğimde ağrılar dahada ağrılaştı H Üniversitesinin kliniğinde ışın tedavisi gördüm ve muayene sırasında yeniden ur oluştuğunu söylüyerek tekrar amaliyat olmam gerktiğini söylediler

2 defa 010999’da ikinci defa göğüs amaliyatı geçirdim Birgün sonra konturolda doktorlarım sağ göğsümün tamamen alınması gerektiğini söylediler Göğüs duvarına kadar sağ göğsümü tamanen aldılar Ocak 2000’e kadar problem olmadı Ocak 2000’den ihtibaren ağrılar yeniden başladı 20092000’de 4 dafa amaliyat oldum 1312 2000’de sol göğsümden 5 defa amaliyat oldum

24122000’de eşim bana bir Tahitian Noni şişesi hediye etti, fakat içmedim ve buzdolabına koydum Şubat 2001’de çok kötüleşince doktorlarım 6 defa amaliyat olmam gerektiğini söylediler Bu tarihten sonra Tahitian Noni almaya başladım Eylül 2001’de durumumda iyileşme görülmeye başladı Bugün 170901 artık rahat uyuyabiliyorum, kendi ev işlerimi yapabiliyorum ve ağrı kesici haplar almıyorum

15-) Parkinson, migren, depresyon, uyuyamama
G S, Lindau 240103 „Haziran 2002’de kız kardeşimi ABD’lerinde ziyaretim sırasında Tahitian Noni’den duydum Önceleri topluluk içine çıkamıyordum ve ellerimi titremesi, migren, depresyon ve uyuyamama gibi rahatsızlıklar nedeniyle 8 hafta nöroloji (sinir) kliniğinde kalmak zorunda kaldım Tahitian Noni alama başladıktan sonra migren ve uyuyamam rahatsızlıkları hemen geçti 5-6 ay sonra ise 50 Numaralı elbiseler giyiyordum, şimdi ise elbise numarası 40’a düştü, yani oldukca kilo verdim Artık kahve fincanını dökmeden taşıyabiliyorum ve oldukca mutlu ve huzurluyum vede korkularım yok oldu

16-) Mesane kanseri, kuak çınlaması (tinnitus), baş dönmesi
F R, Mietingen’den 201002 „1988’den beri sağ kulağımda çınlama, nöbetli başdönmesi, bel ağrısı, kasık ağrısı ve mesane kanseri rahatsızlıkları çektim Mesane kanseri nedeniyele birkaç defa amaliyat oldum ve kemoterapiye rağmen durumum iyileşmedi Başdönmesi ve kulak çınlaması beni deli ediyordu Agustos 2001’de Tahitian Noni ile tanıştım 3 Ay Tahitian Noni aldıktan sonra baş dönmesi geçti Kulak çınlaması çok çok hafifledi ve yapılan konturollerde mesane kanseri artık rahatsızlık vermiyor Bana Tahitian Noniyi tavsiye eden şahısa ve Tahitian Noniye minet borçluyum

17-) Lenfbezi kanseri (lenfom) P B, Frankfurt’dan 040203
„111201 yapılan muayenelerde lenfom teşhis edildi Buna karşı kemoterapiye başladık ve 230302’de akciğer iltihaplanmasına (zatürre) yakalandım Aldığım ilaçlardan kanım tamamen zehirlemmişti Annem Tahitian Noniyi duymuş ve bana getimişti Ben meyve suyunun ne işe yarıyacağını düşünmüştüm, fakat denemeninde zararının olmıyacağını düşünerek Tahitian Noniye başladım ve günde 3 defa 90 ml aldım ve 4 günde durumumda iyileşme oldu

Bir hafta içinde mucizevi olarak durumum çok çok iyileşi kanım ve karaciğerimdeki değerler düzeldi Tahitian Noniye başlamadan önce sünni tenesüs ve sünni beslenme ile yaşayabiliyordum Şimdi 4 hafa içinde ise Tahitian Noni ile tekrar yürüyebiliyorum Agustos 2002’de yapılan son muayenede kanserden eser kalmamıştı

1 Prostat kanseri C R, Wörth’den 010401
„Kayın babam 2000 yılının ilkbaharında prostat kanserine yakalanmıştı ve yapılan bütün müdahaleler rağmen kanser kasık kemiğine kadar yayılmıştı Kanser nedeniyle yaşam zevkini kaybetmiş ve psikolojik olark adeta tükenmişti Eylül 2000’de amaliyatın mümkün olmadığı beyanedilmiş ve adeta ölüme terkedilmişti Ben ona Tahitian Noni tavsiyeettim ve Tahitian Noniye başladı 3 Hafta sonra durumu çok çok iyileşmişti Kayın babam yeniden hayata dönmüştü ve artık gülüyordu ve neşeli sohbetler yapıyordu 6 Hafta sonra yapılan kan testininde ise durumunun iyileştiği belgelenmişti Şimdi ise misafirliğe gelen herkese Tahitian Noni’den bahsediyor

19-) Romatizma, artrit, artoz K G, Durbach’dan Haziran 2001
„Şu anada 25 yaşındayım, 12 yaşında romatizmaya yakalandım Grarmisch- Patenkirsch Çocuk kliniğinde vaskulit (damar iltihaplanması) teşhisi kondu 4 yıl ilaçlarla tedavi oldum 7 yıl boyunca hiçbir problem olmadı ve bu süre sonunda yakaloandığım virüs enfeksiyonu nedeniyle romatizmam yeniden azdı Bu defa artrit ve dizlerimde artroz şeklinde ortaya çıktı Bu nedenle yaptığım her türlü sosyal faliyeti durdurmak zorunda kaldım

O tedavi için sadece kortizon kulanmam gerekiyordu Kortizonu bıraktığımda dizimdeki ağrılar dayanılmaz bir hal alıyordu Ağrılarımdan 3 yaşındaki çocuğuma dahi bakamıyordu Bir tanıdığın tavsiyesi ile Tahitian Noniyi tanıdım Doktoruma sordum, oda ağrılara etkisi olmaz ama belki iltihapları önleyebilir dedi Doğrusu fiyatı nedeniyle almak istemiyordum Babam bir koli hediye etti ve Tahitian Noniye başladım Mart 2001’de Tahitian Noniyi alamya başlayınca önce ağrılarım artı ve sonra sürekli iyileşmeye başladı Son konturolümde doktorum herhangi bir rahasızlık belirtisi göremiyorum diyerek şaşırdı ve ev gönderdi Yeniden ağrısız dans, pisiklet ve inline sürebilmem beni çok mutlu etti Romatizma veya başka sebeplerden ağrı çeken bütün insanlara gönülden Tahitian Noniyi tavsiye ediyorum

20-) Beyin kanaması, diabet (şeker hastalığı), yüksek tansiyon, bademcik iltihaplanması (tonsillit)
Bayan E Schefflenz’den Ocak 2001 „Bayan E’nin annesi 68 yaşında Nisan 2000’de beyin kanaması geçirdi Bu beyin kanamasından sonra ayaklarını felç nedeniyle oynatamaz oldu ve tekerlekli koltuğa mahkum oldu Bu beyin kanamasından sonra yüksek tansiyon, diabet (şeker hastalığı) ve ayaklarda felç görüldü Bayan E Tahitian Noninin etkisini duymuştu ve hemen onunla tedaviye başladı Tahitian Noniyi almaya başladıktan sonra annenin durumunda sürekli iyileşme görüldü ve yavaş yavaş kimyasal ilaçları bırakarak sadece Tahitian Noniyi almaya başladı Önceleri günde 3 defa 60ml alırken, şimdi günde 1 defa 20 ml yeterli geliyor Annenin tansiyonu ve şekeri düzeldiYeğeni bademcikten dolayı 3 defa amaliyat olmuş, f akat buna rağmen yeniden şişmeye başlıyordu ve doktorları 4 defa amaliyat olması gerektiğini söylediler Oda Tahitian Noni almaya başladı ve 3 ay içinde bademciklerindeki iltihap tamamen akarak boşaldı ve böylece amaliyata gerek kalmadı

21-) Guvatr, migren ve Bayan B B, Welzheim’dan 220501
37 yaşındayım ve Kasım 1999’dan beri Noni alıyorum Bir tanıdık aracılığıyla bu harika meyve suyu ile tanışım Guvatr nedeniyle sürekli konturollere gidiyordum vede migrenim’den dolayı ilaçlar alıyordum Konturollar sırasında Lösemi olduğum olduğumda anlaşıldı Bunun üzerine Tahitian Noni ile tedaviye başladım Nisan 2000’de kann testi ve muayenede doktorum „Kaç yıl yaşamak istersin hiçbir rahatsıylığın kalmamış“ dedi

22-) Kronik Sinüzit
Bayan M W, 38 yaşında Temmuz 1999’dan Isernhagen
15 yıldır kronik sinüsitden dolayı birçok uzmana gittim ve sonunda homeopatiye başladım Kahve içmem nedeniyle homepatik ilaçların etkisi yok oluyordu ve ağrılarım yeniden başlıyordu Haziranın donunda Tahitian Noniye başladım ve bir ay içinde sürekli mevcut olan akıntılarım kesildi

23-) Kronik Bronşit
Bay J S, 42 yaşında, Agustos 1999’dan Gross Düngen 20 yaşından beri zatürre (akciğer iltihaplanması) çekiyorum ve o günden beride kronik bronşitim var Her sabah 430’da öksürük nöbetleri uyanıyor ve balgam tükürüyordum Sürekli ilaç alıyordum ve bunlar birazcık yardım ediyordu Tahitian Noni almaya başladıktan 5 hafta sonra hiçbir rahatsızlığım kalmadı

Avusturyadan kısa raporlar:
1-) Eli T Zell’den 041100
„Tahitian Noni almaya başladığım günden beri migrenim çok çok hafifledi"

2-) G F, St Johan’dan 041100
„Tahitian Noni ile sinüzit ve baş ağrısı 1,5 ayda geçti Sindirimim mükemmel ve yutkunmam üç günde iyileşti Şimdi çok çok dinçim"

3-) E S, Salzburg’dan 041100
„Tahitian Noni içmeye başladığım günden beri baş ağrım ve yorgunluğum geçti Kendimi enerji dolu hissediyorum"

4-) G B, Steinhaus’dan 041100
„Tahitian Noniyi kalp kapakcığım değiştikten sonra almaya başladım Yüksek tansiyonum normalleşti Kanımda bakteri vardı, bu bakteri kalp kapakcıkları, karaciğer ve böbreklerimi tahrip etmişti Hastalık yapan bakteriler yok oldu, kanımdaki değerler düzeldi Bunu sadece Tahitian Noniye borçluyum ve şükranlarımı arzederim

5-) C Z, Bruck’dan 041100
„Eylül sonunda Tahitian Noni içmeye başladım ve o günden beri 5 şişe içtim Genel sağlığım çok çok iyidir"

6-) M Z, Steihaus’dan 041100
„Bir yurtdışı seyahatinden sonra grip, kronik bronşit ve tahrişli öksürüğe yakalandım 4 haftadan beri süren bu rahatsızlık beni zayıflatı ve halsiz bıraktı Ebeveynim beni ziyaret ettiler ve bana bir şişe Tahitian Noni getirdiler Daha 3 günden ihtibaren büyük bir hayat ve enerjiyle doldum ve işim bana kolay gelmeye başladı Ayrıca ayak tabanımda sert bir nasır vardı bunun üzerine 5 defa Tahitian Noni sürdüm ve kayıp oldu Ayrıca ben daha sakin, huzurlu ve enerji doluyum

Rolfi isimli köpeğimizin başkabir köpekle dalaşması sırasında boynundan yaralandı ve bu yara iyileşmiyordu Açık yara kokmaya başladı ve tek çaresi öldürmekti Babam yara üzerine Tahitian Noni sürdü ve 3 günde iyileşmeye başladı ve bir haftadan sonra tamamen iyileşti Ayrıca unuttuğum bir rahatsızlıkta kayak yaparken geçirdiğim ağır kaza nedeniyle sonraları kolumu fazla kaldıramıyordum ve kalkık tutamıyordum Bu rahatsızlığımın geçtigini sonradan farkettim

7-) M Z, Bruck’dan 041100
„Ekimin başlarından ihtibaren Tahitian Nonialıyorum Ben çok memunum Gırtlak iltihaplanmasına (larenjit) karşı günde iki defa Tahitian Noni ile gargara yapıyorum ve 1 haftadan ihtibaren rahatsızlığım tamamen geçti

F F, Bern’den 041100
„Kız arkadaşımın kalın bağırsak iltihaplanması (kolonit) ve nörodermatit (allerjik ekzema) rahatsızlığı vardı O bir aydır Tahitian Noni alıyor ve sürekli rahatsızlık veren ateşi yok oldu ve kendini iyi hissediyor Arkadaşım Tahitian Nonisini istiyor ve onu seviyor

9-) E Z, Schladming’den 041100
„İki aydır Tahitian Noni alıyorum ve ayak tabanımdaki nasır kayıp oldu, zira çok ağrı veriyordu ve iltihaplanmıştı

10-) Z A, Steinhaus’dan 041100
„İki aydır Tahitian Noni alıyorum Sindirim organlarımda rahatsızlıklar vardı Yarım şişe Tahitian Noni ihtibaren defi-hacetim düzeldi ve kendimi çok mutlu hissediyorum Bütün organlarım iyileşti Gözümdede iyileşme hissetim, çünkü göz mukozam kuruidi Ben sadece Tahitian Noniyi tavsiye ederim

11-) K E, Wiyana’dan 041100
„Takriben 10 yıldır ellerimde açık yaralar vardı ve iyileşmiyordu İki aydır Tahitian Noni alıyorum ve yaralar (ülser) tamamen iyileşti

12-) D V, Slzburg’dan 041100
Şişman olmam nedeniyle sürekli eklem ağrıları çekiyordum İki haftadır Tahitian Noni alıyorum ve ağrılarımın azaldığını hissediyorum

13-) S R, Wals’dan 041100
Anaokulunda çocuk bakıcısıyım Tahitian Noni almaya başladığım günden beri çocukların gürültüsü artık rahatsız etmiyor Sigara içmeryi bıraktım Gece araba sürerken görüşüm yoktu (gece körlüğü) buda geçti

14-) S A, Graz’dan 281000
Metabolizma ve sindirim bozukluğu nedeniyle günde 3-5 defa tuvalete gidiyordum, şimdi ise sadece bir defa defi-hacet için gidiyorum, yani bağırsaklarımdaki rahatsızlık düzeldi Bu Tahitian Noniyi bir haftadır almama rağmen oldu

15-) H M, Gleisdorf’dan 281000
„Tahitian Noni’den önce 3 günde bir tuvalette defi-hacet için gidiyordum, yani kabızdım Şimdi ise günde en az bir defa tuvalette gidiyorum Sindirim sistemimdeki rahatsızlık (kabızlık) yok oldu 2 Önceleri 5-8 haftada bir düzensiz adet görüyordum 1,5 aydır Tahitian Noni alıyorum ve Tahitian Noni’den sonra 1 adetim çok ağrılı geçti ve 2 adetim tam 28 gün sonra oldu ve ağrısız geçti Sinirsel gerginliklerim yok oldu, sakinleştim ve huzurluyum"

16-) M C, Grafenwört’den 281000
„Tahitian Noni aldıktan sonra büyük bir enerji ile yüklendim Vücudumun bir orasında bir burasında çimdikleme gibi durumlar oldu Yüksek tansiyonum normaleşti ve tekrar uzun ve sürekli koşabiliyorum (maraton), yani nefesim acıldı Muhtemmelen kronar damarlarındaki yetersizlik yok oldu, çünkü hastalıklı kalbimde bir rahatsızlık hissetmiyorum Vücudumda bir rahatlama ve huzur olduki, bunu yıllarca hissetmemiştim Ben Tahitian Noniye çok minetarım 63 yaşındayım ve 3 haftada 3 şişeyi bitirdim

17-) R G, Wiyana’dan 281000
„Tiroidbezi (kalkan bezi) rahatsızlıkları nedeniyle 4 yıldır kimyasal ilaç alıyorum Kan testlerinde TSH hormonunun normal olmadığını gösterdi Üç hafta Tahitian Noni'den 60 ml sabahları ve 60 ml akşamları aldım ve sonra sadece sabahlerı 60 ml aldım Bu süre içinde kimyasal ilaç kulanmadım Tekrar kanımdaki TSH hormonunun ölçülmesi için kan verdim ve TSH’da düzelme oldu Doktorumun 6 hafta sonra yapılan yapılan son testlerde kanımdaki değerlerin normal olduğu ve hiçbir problemim kalmadığını söyledi Bu süre içinde hiçbir kimyasal ilaç almamıştım

1 S P, Salzburg’dan 281000 „İki yıl önce patlayan disklerden dolayı belfıtığından amaliyat oldum O günden beri yürüyebiliyordum, fakat dayanılmaz ağrılar çekiyordum Ağrılarıma karşı çok ağır ağrı kesiciler alıyordum, çünkü iki firmayı idare etmek için çalışıyordum Tahitian Noniyi günde 3 defa 40 ml almaya başladıktan sonra ağrı kesici haplara ihtiyacım kalmadı Hareketlerim rahatladı ağrılarım yok oldu ve uyuşuk olan kaslarım yeniden hisseder oldu Tahitian Noni bana yardım etti ve hayatıma yeniden değer kazandırdı

19-) JR, Neustadt’dan 281000
Tanıdığım bir şahıs 70 yaşının üzerinde ve yıllarca yüksek tansiyona karşı hap alıyor Bu bayan 2 aydır Tahitian Noni alıyor ve artık hap kulanmasına gerek kalmadı Bayan kendini çok dinç ve eneji dolu hissediyor O günde 2 defa 30 ml alıyor Ben kendim kocamdan ayrıldıktan 20 yıl sonra çok depresyonlu idim Tahitian Noniye teşekkür ederim Yaşamayı yeniden seviyorum ve biliyorumki daha çok çok iyi olacağım

20-) E L, Wiyana’dan 281000 Tahitian Noniye başladıktan sonra sinirsel çok sakin, sabırlı, çalışkan ve enerji doluyum Sindirimim çok mükemmel, omuzlarımdaki ağrılar çok çok azaldı, şimdi uzun süre koşabiliyorum nefesim acıldı ve okuma gözlüğüne ihtiyacım kalmadı

21-) H K, Wiyana’dan 281000
"Tahitian Noniyi almaya başladıktan sonra sindirimim düzeldi, enerji doluyum, sabırlı ve çalışkanım vede kendimi daha iyi hissediyorum

22-) E K, Wiyana’dan 281000
"Tahitian Noni almaya başladıktan bir hafta sonra eklem ağrılar ve sinirsel iltihaplardan kurtuldum"

23-) L B, Wiyana’dan 281000
„Nisan 2000 ortalarında Tahitian Noni toplantısına katıldım ve söylenenleri dinledim, ama pek inandırıcı bulmadım O zamanlar bende aritmi (kalp ritmi bozukluğu) ve yüksek tansiyonum vardı ve tedavi oluyordum Aritmi haftada en az bir defa oluyor 1-2 gün sürüyordu ve bu sırada nefes darlığı, terleme ve merdivenleri çıkmada:

Burada Tahitian Noni çeşitli hastalıklara karşı etkisini tedavi denemeleri ile sonucları ve hastaların kendi tecrübelerine yervereceğim
1-) Kandolaşımı zafiyeti nedeniyle el ve ayakları aşırı üşüyen ve kış aylarında çif çorap ve kalınca pamuklu giymek zorunda kalan M Ö isimli şahıs sürekli üşüdüğünden bahsediyordu Ben ona Tahitian Noni verdim Bu şahıs damlayı üç aydır alıyor ve ilk defa bu aylarda çif çorap giymekten kurtulduğunu söyledi (161203)

2-) Ağız kokusu olan pakistanlı bir tanıdınım daha 1,5-2 metrede çevresini rahatsızediyorduzorlanıyordum Aldığım ilaçlar hiçbir işe yaramadı Mayıs başlarında bir koli Tahitian Noni aldım ve günde 2 defa 60 ml sabah ve akşamlarıalmaya başladım O günden sonra aritmi yok oldu, fakat yüksek tansiyonum ancak 2 ay sonra normal seviyeye döndü 10 Yaşındaki oğulu 2000 Nisan ortalarında güneş allerjisine yakalandı ve bütün vücudu kızardı Ev doktoru bir şurup verdive güneş allerjisi iyi oldu, fakat bir ay sonra tekrar güneş allerjisine yakalandı ve bu defa daha çok yayılmıştı Ben ona hemen Tahitian Noni verdim ve 3 gün sonra allerji tamamen yok oldu ve bir dahada görülmedi

Kendi tecrübelerim
Bana ne tavsiye edebileceğimi sordu, ben ona Tahitian Noni verdim Mr Khanı bir ay sonra gördüğümde ağız kokusunun geçtiğini ve bu derten kutulduğunu söyledi (201203)

3-) Ş G 6 yaşında arkadaşlarına göre kısa boylu ve zayıfca son iki yıl çörek ve çinko hapları nedediysemde istenilen neticeyi eldeedemedim Ş G 6 haftadır Tahitian Noni alıyor ve çoçuğun bütün pantolonları kısa gelmeye başaladı, yani mükemel bir başarı (220103)

4-) İlk defa birini Noni Distribütörü yapmak için ona Tahitian Noninin faydalarını anlatıyordum ve bu kişi Faslı Hassan Benali sürekli sorular soruyordu bende artık onunu sorularından bıkmıştım ve tam diyip gidecektim İşte o sırada yanımıza gelen taylantlı bayan bu nedir? dedi Bende Noni deyince hemen anlatmaya başaldı Bu bizim bahçede yetişir, annem 7 yıl romatizma tedavisi gördü ve sonunda hiç bir faydasını görme ve tekerlekli sandelyeye mahkum oldu, işte bu sırada bir tanıdık bütün hastalıkların çaresi bahçenizde yetişen Nonide var dedi ve bizde onun suyunu içirdik Annem 6 ayda tekerlekli sandelyeden ve bir yıldada romatizmadan kutuldu diye hikayeyi anlatınca Hassan Benali Hemen üye oldu

5-) Önce sadece müşteri üyeliği yaptıran H Benali 3 hafta sonra gelerek benim allerjim, hanımının gastriti ve oğlumun bronşiti Tahitian Noni ile çok çok hafifledi, bu nedenle artık Distribütör olmak istiyorum dedi

6-) Takriben 15-20 kişiye Tahitian Noniyi anatıyordum ve insanlar ilk defa duyduklarından pekte inandırıcı bulmuyorlardılar İşte tam bu sırada bir Alman bayan ben onu bir yıldır kulanıyorum ben, kocam ve kızım vede yakın akrabalar hep bunu içiyoruz ve dinçiz dedi

7-) İtalyan bir bayana Noniyi anlatırken yanımızda oturan Yunan bir bayan bunu tanıyorum kız kardeşim bunun sayesinde artroz'dan ve depresyon'dan kurtuldu dedi Kız kardeşinin mesleğinin terzilik olduğunu ve zamanla elerinin kartal pençesi gibi ne açılabilir nede kapanabilir bir duruma dönüşür Bu nedenle işini bırakmak zorunda kalır Bu durumun düzelmemesi nedeniylede depresyon geçirir 5 senedir klinikte tedavi gördür Buna rağmen durumu sürekli kötüleşir Bir tanıdığının tavsiyesi ile Tahitian Noniye başlar ve altı ay içinde elleri düzelir ve bir sene sonrada işine yeniden başlar (230204)

O G Kayınvalidesi 35 yıldır çektiği amansız migren rahasızlığına karşı iki haftadır Tahitian Noni alıyor ve 35 yıldır ilk defa migrensiz bir hafta geçiren teyzenin sevincini tarif edemezsiniz (240204)

9-) P K Yunan asıllı bir tanıdık Astımı olduğunu ve buna karşı Tahitian Noninin etlili olup olamıyacağını sordu Bende ona denemesi gerektiğini çünkü bu tür rahatsızlığı olan 2854 hasta üzerinde tedavi denemesi yapıldığını ve çok iyi neticeler eldeedildiğini söyledim P K’yi 5 hafta sonra gördüğümde nefesinin acıldığını ve rahatladığını söylededi (180204)

10-) O Ö telefonla arıyarak bir gazetede çalıştığını ve günde toplam 10-12 saatinin bilgisayarın karşısında geçtiğini ve başağrısı, dermansızlık ve yorgunluk çektiğini söyledi ve Noninin buna karşı etkili olup olamıyacağını sordu Bende bugüne kadar ağrı özeliklede başağrısı çeken 4231 ve yorgunluk ve dermansızlık problemi olan 4561 hasta üzerinde test yapıldığını ve hastaların hemen hemen tamamının iyileştiğini söyledim O Ö 4 gün sonra telefon ederek Tahitian Noni gerçekten bu kadar etkilimi dedi neden diye sorduğumda kendini çok diç hissetiğini ve ve rahatsızlıklarının geçtiğini ve üye olmak istedigini söyledi (010404)

11-) C K Noni almaya başladı ve 8 hafta sonra karşılaştığımızda 7 yaşındaki küçük oğlunun artık yatağı ıslatmadığını ve depresyon nedeniyle psikolojik tedavi gören 18 yaşındaki oğlunun ise artık çok rahat olduğunu söyledi Kendisinin sağ dizindeki eklem romatizmasının (artrit) iyileştiğini sol dizinde ise hala biraz ağrı olduğunu söyledi (290304) Tahitian Noni ile depresyon rahatsızlıkları olan 807 kişi ve artrit rahatsızlıkları olan 719 kişi üzerinde kliniklerce tedavi denemeleri yapılmış ve başarı eldeedilmiştir

12-) K Ü bey bundan iki hafta önce Tahitian Noniye başladı Telefonla durumunu sorunca astım rahatsızlığının hafiflediğini ve yutkunma problemini büyük oranda geçtiğini söyledi (020404)

13-) Ç Y 6 hafta önce Tahitian Noniye başladı ve beni Wiesbaden’a davetederek arkadaşları ile tanıştırdı Sohbetten sonra kendi durumunu sordum Üzerindeki halsizlik ve dermansızlığın kalktığını ve cinsel gücünün artığını söyledi (020404) 1608 kişi üzerinde yapılan araştırmada cinsel gücü artırdığı ve 4561 kişi üzerinde yapılan araştırmada halsizlik ve dermansızlığı önlediği tesbitedilmiştir

14-) N Y kendisi için aldığı Tahitian Noniyi hanımının kulandığını ve ailesini Noniye başladıktan sonra sinirlilik, gerginlik ve depresif davranışlarının yok olduğunu söyledi (300404)

15-) K Ü 6, 12 ve 17 yaşlarında yaşadığı yanğınlar ve sürekli takip edilme korkusu (orman köylüsü ormandan ağaç keserek satarlar tek geçim kaynakları budur) nedeniyle son 25 yıldır rahat uyuyamaz Uyurken her 30 dakikada bir uyanır K Ü Tahitian Noniye başladıktan 3 hafta sonra beni arıyarak 25 yıldır ilk defa rahat uyumaya başladım dedi (100404) Tahitian Noni ile depresyon rahatsızlıkları olan 807 kişi tedavi denemesi yapılmiş ve % 77 oranında başarı eldeedilmiştir

16-) K S isimli 35 yaşlarında 2 çoçuk annesi bir bayanın sol yumurtalığında bir kist oluşur ve doktorları bunu iğne vurarak yokederler Aradan 4 gün geçmeden bayanın sağ kasığında aniden yumurta büyüklüğünde bir şişlik ortaya çıkar Ailem bayanı hastahaneye götürdü ve hemen amaliyat ettiler Amaliyattan sonra herşey bitti zannedilirken 3 gün sonra aynı yerden yeniden şişme görülmesi üzerine bayan bana gelerek ne yapabileceğini sordu Bende Noni ile 889 kanserli hasta üzerinde tedavi denemesi yapıldığını ve bunlarda % 65 oranınında iyileşme görüldüğünü söyledim Oda Tahitian Noni alarak tedaviye başladı 3 hafta sonra amaliyattan sonra ortaya çıkan şişkinliğin geçtiğini söyledi (190404)

17-) Askerlik yaparken başına tüfek darbesi yiyen bir tanıdığımın (K Ü), o günden beri arada bir basağrısı çeker Bu şahıs Tahitian Noniyi kulanmaya başladıktan 4 hafta sonra bu ağrıları yok olur (080504)

1 Taylandlı bayan (Weintraut) annesinin artoz, şişmanlık ve diabet yüzünden yıllarca tedavi olduğunu, fakat iyileşmediğini, fakat bir tanıdığın tavsiyesi üzerine son altı aydır Tahitian Noni meyvesu içtiğini ve bütün rahatsızlıklarından kurtulduğunu söyledi (030504)

19-) Taylandlı bayanın (Puk) annesi mesane zafiyeti nedeniyle idrarını tutamaz ve babasınında aşırı sinirlilik nedeniyle elleri titrer Yıllardır tedavileri mümkün olmayan ebeveyni bayan Puk Tahitian Noni ile 3-4 ay içinde tedavieder (040504)

Yantesiri: Tahitian Noni bazı insanlarda allerjiye sebep olabilir, bu nedenle allerjik tepki gösterdiğinde Tahitian Noni ile tedaviye araverilmelidir Allerji, mantar, sindirim rahatsızlıkları ve deri hastalıklarında Aloe vera Essenz Jel daha etkilidir Sadece Tahitian Noni alınırken bol su içmek gerekir aksi halde yüzde sivilciler çıkar ve başağrısı ve bulantıya sebep olabilir Tahitian Noninin alınması ile hücrelerdeki artık maddeler kana geçer, bunun temizlenmesi içinde çok su gerekir, bol su içererek vücut temizlenir

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com