Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgi, hakkında, jambol

Jambol Jambol Hakkında Bilgi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jambol Jambol Hakkında Bilgi





Jambol, Jambulbaum, Syzgium cumini
Jambul

Familyası: Mersingillerden, Myrtengewaechse, Myrtaceae
Jambul kabuğu: Syzygii cumini cortex
Jambul meyvesi: Syzygii cumini fructus
Jambul tohumu: Syzygii cumini semen
Jambulun kabuk, meyve ve tohumları çay, tentür ve natürel ilaç yapımında kulanılır

Botanik: Jambolun asıl vatanı Malezya olup buradan dünyanın diğer tropik ülkelerinde yayınlanmıştır Yaprakları geniş mızrak şeklinde, derimsi, 7-15 cm uzunluğunda 3-7 cm genişliğinde, ortada derin bir anadamar, kenarları hafif geri kıvrık, üst yüzeyi parlak, alt yüzeyi mat, koyu yeşil renkli ve kısa saplıdırÇiçekleri 4-8 adeti bir sapta demet gibi bulunur ve herbirinin dört beyaz taç yaprağı ve ortadan 40-60 adet beyaz dölenme tozlukları adeta ışı saçarmış gibi bir görüntü verir Meyveleri önce sarımsı yeşil küçük topuzcuklar şeklinde olğunlaşınca nohut büyüklüğündene ulaşır ve koyu kırmızı renkli vede etkilidir

Birleşiminde:…

Tesirşekli:

Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2 sınıf bir şifalı bitkidir Jambol yerine göre daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır Örneğin ağız ve dişeti iltihaplanmasına karşı Papatya-, Beşparmak-, Limon-, Kekik-, Adaçayı-, veya Gökçek İksiri daha etkildir

b-) Komisyon E’nin yayınladığı monografi bildirisine göre akut ağız ve yutak iltihaplanmasına vede ishal’e karşı kulanılılabileceği beyanedilmektedir

c-) Halkarasında: Jambol başta şeker hastalığı, pankreas zafiyeti, pankreas rahatsızlıkları, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer ve safra hastalıkları, dermansızlık, depresyon, kabızlık, ishal, ağıziçi ve yutak iltihaplanmasına karşı kulanılır

Çayı: Kurutulmuş jambol kabuğu ve meyvesinden (tohumundan yarım çay kaşığı) bir kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 200-300 ml kaynarsu ilaveederek haşlanır Demlenmesi 5-10 dakikadır bu süre sonunda süzülerek içilebilir

Yantesirleri: Tarife uyulduğunda bilinen bir yantesiri yoktur

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.