![]() |
Araliya Araliya Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Araliya Araliya Hakkında BilgiAraliya, Aralia, Aralia racemosa Aralia Familyası: Duvarsarmaşığıgillerden, efeugewaechse, araliaceae Drugları: Araliyakökü: Aralii radix Araliyakökü çay, tentür, ve natürel ilaç yapımında kulanılır ![]() Giriş: Duvarsarmaşığıgillerin bir altgrubuna dahil olan araliyagillerintakriben 30 türü mevcutturve bunlardan Salkım Çiçekli Araliya: Aralia racemosa, Mancuray aralyası: Aralia mandschuria tibbi olarak kulanılan türlerdir ![]() ![]() Salkımlı Arliya ise Kuzey Amarika yerlileri tarafından öksürük, lohusa rahatsızlıkları ve adet yetersizliklerine karşı kulanılmıştır ![]() ![]() ![]() Botanik: Salkımlı Arliya 2-3 metre boyunda dikine yükselen ve çatallaşmayan bir bitki olup, salkım şeklindeki çiçeklerinin çok ve ağır olması nedeniyele üst kısımları hafif sarkıktır ![]() ![]() ![]() ![]() Yetiştirilmesi: Oldukca kolaydır ve Mart-Nisan aylarında camlık veya saeralara ekilen tohumların fideleri Mayısta tarla ve bahçelere ekilir ![]() Hasat zamanı: Kökleri sonbaharda sökülerek cıkarılır, yıkanır, ortadan yarılarak şeritlere ayrılır ve kurutulur ![]() Birleşiminde: ![]() ![]() ![]() Araştırmalar: Arliya ile yapılan araştırmalar yetersiz olup bu konuda yeterince araştırma yapılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunedenle hapın birleşimindeki bitkilerinin tentürlerini tek tek denedim ve gördümki bu etkiye sahip olan bitki Aralyadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tesir şekli: ![]() ![]() ![]() Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemekleri ve araştırmalar yapılmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b-) Araliya genelikle homeopatide: Bahar nezlesi, astım, allerji, nezle, öksürük ve kramplı öksürüğe karşı kulanılır ![]() c-) Halkarasında: Üşütme hastalıkları, astım, kronik öksürük, ve deri hastalıklarına karşı kulanılır ![]() ![]() Yantesiri: Ben kendi üzerimde yaptığım tedavi denemesinde uzun süre kulanıldığında Brun deliklerinde kurumaya sebep olduğunu tesbitettim, fakat benim çalışam yeterli değidir ![]() ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|