|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, hakkında, maddeler, tehlikeli |
![]() |
TEHLIKELI MADDELER 2 TEHLIKELI MADDELER 2 Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TEHLIKELI MADDELER 2 TEHLIKELI MADDELER 2 Hakkında BilgiBisphenol-A; Bisphenol-A konservelerin bozulmaması için katkımaddesi olarak katılır ve bu madde aynı ösrojen hormonu gibi etki yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azo- ve sentetik renkmaddeleri; E112 Azorubin, E102 Tartrazin, E104 Chinolingelb, E110 Sarıportakal, E124 Cochenierot A, E127 Erythrosin, E131 Patentblau, E132 Irigitin, E141 Bakırchlorophyll ve E151 Brilliantschwarz’ı sayabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() Kükürtdioksite dönüşen maddeler; Astımlı ve romatizmalı hastaların aşağıda adı geçen katkımaddeleri içeren besin maddeleri yememeleri gerekir ![]() Glutinli katkı maddeleri; Glutamat E621-625, Inosinat E631-632 ve Guanylat E 627-628 içeren konserveli maddeler yiyince, bu maddeler hemen kana geçer ve buda ense ve bacaklarda hisizlik ve duygusuzluğa sebep olur ![]() MCS’ler (çok yönlü kimyasal duyarlılık maddeleri): Bu maddelerin birçoğu kanserojenik (kansere sebe olan), mutajenik (genetik bozulmaya sebep olan) ve teratojenik (kusurlu organ veya doku oluşmasına sebep olan ilaç veya kimyasal madde) özelikleri vardır ![]() Piretroidler (Pyrethroidler): Sentetik olarak üretilen bu kimyasal maddeler grubu haşerelere karşı kulanılır ![]() ![]() ![]() Lindan (gamma-hexachlorcyclohexan, heksaklorsikloheksan): Lindan sinirleri tahripedici (nörotoksik), kanserojen, ve kromosomları tahripedicidir ![]() ![]() ![]() Heksanklorbenzol (hexanchlorbenzol, HCB): Besin maddelerine katkı maddesi (konserve yapmak için) olarak katılır, özeliklede et, peynir ve meyvelerin konservesinin yapımında kulanılır ![]() Pentaklorfenol (Pentachlorphenol, PCP): Binalarin iç dekorasyonunda kulanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PCB (Poliklorlu Bifeniller, polychlor Biphenyl): PCB 209maddenin yapımında kulanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Formaldehid (formid aldehid): Formaldehid konserve maddesi olarak kulanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amalgam; Amalgam metallerin karışımından oluşan ve bu metallerin % 53’sini civa (çok zehirli), % 20’sini gümüş (çok zehirli), % 12’sini bakır (çok zehirli), % 16’sını kurşun (çok zehirli) ve diğer metellerden oluşur ![]() ![]() Ayrıca yavaş yavaş çözülerek kana karışan civa başta sinirsel ağrılar, depresyon, korku, dermasızlık, başdönmesi, başağrısı, migren, belağrısı, alleji, bağısak mantarı, prostatiltihaplanması ve lenfbezelerinin şişmesine neden olur ve genelikle karaciğer böbrekler ve kalın bağısaklarda yoğunlaşarak, buradan bütün vücudu zehirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benzol; Benzol birçok organik maddenin yapımında kulanılan anamaddedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurşun; Kurşun sinirleri zedeler hatta felçe yolaçar vede kısırlaştırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amalgma dolgusu olanların dikkat etmesi gerken hususlar: 1-) Limonlu ve sirkeli besinler civayı çözer, bu nedenle bunlarda uzak durulmalı 2-) Sakız civayı çözer 3-) Uzun süreli ve çok çiğneme civanın çözülmesine sebep olur ![]() 4-) Sıcak yiyecekler ve içeceklerde civanın çözülmesine sebep olur ![]() Amalgam sökülürken dikkatedilmesi gereken hususlar: 1-) Amalgamın ağız düşerek yutulmasının mutlaka önlenmesi gerekir ![]() 2-) Diş doktorlarının muayenehanelerini mutleka iyi havalandırmaları gerekir ![]() 3-) Amalgam çıkarıldıktan sonra geçici olarak çimento veya plastik dolgu yapılmalıdır ![]() 4-) Asla altın, palladiyum (bakır karışımlı) ve titan kulanılmamalıdır ![]() Elektro-smog: Elektromanyetik dalgaların etki alanı diyebieleceğimiz bu durum insanların % 4’ünde görülür ve aşağıdaki rahatsızlıklara sebep olabilir ![]() 1-) Depresyon, immun zafiyeti ve kansere karşı mücadelede zafiyet doğar ![]() 2-) Hücre bölünmesi anormal şekilde artar ![]() 3-) Urlar çoğalır ![]() 4-) Civanın vücuda yayılması artar ![]() 5-) İştahsızlık, başağrısı, uykusuzluk, kronik hastalıklar, Elekro-smog’dan korunma: 1-) Metal yataklardan kaçınılmalı 2-) Metal yorganlardan kaçınılmalı 3-) Mikrodalga fırınlar kulanılmamalıdır ![]() Alkol; Uzun süre alkol alma sonucu kişide kalp, pakreas, ve mide mukazası tahrip olur ve karaciğer yağlanır vede sertleşir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sigara 1-) Waşigton dünyaya bakış enstitusü (Worldwatch Istituts in Washington) tarafından yapılan arştırmada dünyada 1990 yılında 21 milyon insanın sigaradan öldüğü tesbit edilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() 2-) Alman kanser kurumu (Deutsche Krebshilfe) Mart 1994’de Frankfurtta yaptığı açıklamada her yıl Almanyada 140 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3-) Sigaranın hücreleri tahripetiği ve kişinin daha kolay kansere yakalanmasına sebep olduğu tesbitedilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4-) Sigaranın birleşimindeki nitrosaminler, poli aromatik karbonhidrojenli bileşikler vede polonium 210'un kanserojen etkiye sebep olduğu tesbitedilmiştir ![]() 5-) Sigara içerken karbonmonoksit (CO) gazı akçiger tarafından absorbe edilir ve kana karışan gaz oksijenden 300 defa daha büyük bir çekim güçü ile hemoglobine yapışır ![]() ![]() ![]() 6-) Sigaranın serbest radikalleri artırdığı bununda C-ve E- Vitaminlerinin aşırı harcanmasına sebep olduğu ve vitaminsizlik (avitaminoz) ortaya cıkar ve deri buruşarak kişı çirkileşir ![]() ![]() 7-) Sigara dumanı ile birlikte siyanürasit (purikasit, siyanhidrikasit, hidrosiyanikasit =HCN) kana gecer, kandan böbreklere ve karaçiğere gecen purikasit burada kükürtle reaksiyona girerek tiosiyanat’a (Thiocyanat) dönüşür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sigaranın birleşimindeki benzol kan yapan organları (Omurilik, Dalak ve Karaciðer) tahrip ederek kankanserine (lösemi) sebep olur ![]() 9-) Tütüne kadmiyum toplayan bitkide denebilir, çünkü yapraklarında aşırı miktarda kadmiyum depolar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10-) Polonıum 210; Sigara kurşun içerir, akçiğere ulaşan kurşun parcacıkları, bulunduğu yerden çevresine Polonium 210 radioaktif işınlar yayar ![]() ![]() ![]() ![]() 11-) Sigara akçiğeri büzer, sertleştirir, siyahlaştırır vede nefes darlığına sebep olur ![]() ![]() Gökçek İksiri, Çörek Yağı, Aloe Vera veya Noni immün sistemini güçlendirir vehastalıklara karşı korur ![]() |
![]() |
![]() |
|