Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, çocuklar, eğiti, hakkında, lösemili, lösev, sağlık, vakfı

LÖSEV, Lösev vakfı,lösev nedir,lösev hakkında bilgi,Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğiti

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

LÖSEV, Lösev vakfı,lösev nedir,lösev hakkında bilgi,Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğiti

LÖSEV, Lösev vakfı,lösev nedir,lösev hakkında bilgi,Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı,lösemi nedir,lösemi vakfı, Lösemili çocuklar vakfı

Ankara Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı

LÖSEV, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Türkiye'nin her tarafında lösemili çocuklarımıza ve ailelerine ücretsiz hizmet veren kuruluştur

Kar amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan; Sosyal güvencesi olmayan veya lösemi gibi zor bir tedaviyi karşılayamayacak kadar yoksul olan binlerce lösemi hastası çocuğa tamamen ücretsiz tedavi ve eğitim hizmetleri vermektedir

Ailelerine ise maddi yardımlar ve psikolojik destek sağlamaktadır

Her lösemi hastasının 3 yıl süren tıbbi tedavisi yaklaşık 250000 TL'yi bulmaktadır

Buna karşın, LÖSEV'e kayıtlı ailelerden %87'si yoksul aile çocuklarıdır

%11'nin ise hiçbir geliri yoktur

Ekonomik güçlük çeken lösemili çocukların ailelerine kömür, giysi, gıda, temizlik malzemesi, oyuncak, kırtasiye, ev eşyası gibi yardımlarda bulunulmaktadır

500'e yakın çocuğa karşılıksız sağlık ve eğitim bursları verilmektedir

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tamamen lösemili çocuk hastalara özel Türkiye'nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi "LÖSANTE"yi kurmuştur

Hastanede lösemi tedavisinde gerekli olan hijyenik ortamlar ve iyi beslenme koşulları sağlanmış olup ücretsiz tedavi hizmetleri verilmektedir

Yoğun tedavileri sebebiyle derslerine devam edemeyen çocuklarımızın eğitimlerinin aksamasını önlemek amacıyla "Lösemili Çocuklar Okulu'' açılmış, profesyonel ve gönüllü öğretmenler eşliğinde sürdürülen çalışmalarla çocuklarımızın yaşıtlarıyla aynı seviyede eğitim alabilmeleri amaçlanmıştır

Okul ve hastanede çocuklarının tedavisi sırasında güçsüz düşen anneler için ayrıca eğitim programları uygulanmakta ve psikolojik destekler sağlanmaktadır Çocuklarının tedavisi için Ankara'ya giden ailelerimize ise "Lösemili Çocuklar Konağı"nda ücretsiz olarak konaklama imkanı sağlanmaktadır

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı lösemi hastalığını ülkemizde sorun olmaktan çıkarmak, hastalığın tanı ve tedavisindeki başarı oranını yükseltmek, lösemi hastalığına karşı toplum bilincini ve duyarlılığını artırmak, ülkemizdeki tüm lösemili çocuklara ulaşabilmek için Türkiye genelinde seminerler, kampanyalar düzenlemekte ve projeler yürütmektedir

Lösemili Çocuklar Kenti Projesi Vakfınca hazırlanmış ve yakın gelecekte hayata geçirmeye yönelik çalışmalar hız kazanmıştır

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı başarılı faaliyetleri sonucunda 2007 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi tarafından "Özel Danışmanlık Statüsüne Sahip STK" akredite edilmiştir

LÖSEV tüm bu faaliyetlerini duyarlı kişi ve kuruluşların destekleri ile gerçekleştirmektedir Tüm dünyada lösemi tedavisinin başarı ile sonuçlanması ancak bireysel ve kurumsal desteklerle mümkün olabilmektedir

LÖSEV- Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı

Reşit Galip Cad İlkadım Sk No:14 GOP-ANKARA

LOSEV - Losemili Cocuklar Vakfı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com