|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çocuklarda, ilk, maddelerin, yanlışlıkla, yardım, zehirlenmeler, zehirli |
![]() |
Zehirlenmeler ve ilk yardım Çocuklarda zehirlenmeler Zehirli maddelerin yanlışlıkla |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zehirlenmeler ve ilk yardım Çocuklarda zehirlenmeler Zehirli maddelerin yanlışlıklaZehirlenmeler ve ilk yardım Çocuklarda zehirlenmeler Zehirli maddelerin yanlışlıkla yutulması en sık 1 - 5 yaş grubu çocuklarda görülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genel olarak bakıldığında, zehirlenmelerin çoğu yanlışlık sonucu ve evde meydana gelmektedir (%90) ![]() ![]() ![]() Küçük çocuklarda sıklıkla zehirlenmeye yol açan maddeler aile bireylerine ait ilaçlar, temizlik malzemeleri, cila eriyikleri, bazı bitkiler ve kozmetiklerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Toksik maddeler evlerde çoğunlukla mutfak ve banyoda bulunur ![]() Evin bu bölümlerinde ilaç ve kimyasal maddeleri yüksekte ve kilitli dolaplarda bulundurunuz ![]() Gazyağı ve diğer zehirli sıvıları gazoz vBulletin şişelere koymayınız ![]() Kimyasal maddeleri mutlaka etiketleyip kaldırınız ![]() Böcek zehiriyle bulaşmış giysileri çocuklardan uzak tutunuz, elletmeyiniz ![]() ![]() Eski ve kullanılmayan ilaçları atınız ![]() ![]() Çocuk zehiri alırsa derhal doktorunuzu arayınız ve direktifleri doğrultusunda hareket ediniz ![]() Her zehirli madde alımında kusturma uygun değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğunuzun neyle zehirlendiğinden emin değilseniz, evde onun erişebileceği her türlü ilaç ve kimyasal maddeyi yanınızda getiriniz ![]() ![]() Çocukları, zehirlenme ve olası sonuçlarından korumak birincil olarak ebeveynlerin sorumluluğudur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|