06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Japon diyetiyle formda kalın hakkında bilgi
Japon diyetiyle formda kalın
İşte Japonların kilo almadan yıllarca genç kalmalarının sırları Gözlerinizle yiyin Japonların yemek sırrı yavaş ve ufak parçalarla küçük porsiyonlarda yemek Yemeğinizi yavaş yerseniz beyninizde tokluk hissi oluşacak ve az yiyeceksiniz Kaloriyi azaltmak acı vermez Ekstra bir yiyecek yemeksizin, çikolata, cips, bisküvilerin yerine meyve, sebze ve çorbaları tercih edebilirsiniz Küçük porsiyonlar Porsiyon güçtür Japonlar yemeklerini küçük tabaklarda ve kaselerde alırlar Akşam yemeklerinde herşey azar azar tadılır Ufak porsiyonlar belki de sağlıklı yaşamalarının ve zayıf kalmalarının en önemli yoludur Araştırmalara göre ise, büyük servislerde sunulan yemekler bitirilmeye çalışıldığınmdan kilo almaya neden oluyor Büyük tabaklarda servis edildiğinde kişi % 45 daha fazla yiyebiliyor Bu hem iyi hem de kötü haber! Düşünmeden yenildiği için kötü, yiyeceklerin değerini değiştirmeye yardımcı olduğu için iyi haber Daha az yemeye alışılabilir öyl değil mi?
Temel besin kaynağı pirinç
Japon diyetinde pirincin büyük yeri var Bir kişi günde 6 kereden fazla pirinç yiyebilir Kahvaltı dahil hemen hemen her öğünde küçük bir kasede pirinç servis edilir Yağ oranı düşük, kompleks karbonhidrata sahip pirinç birkaç kalorinin yükselmesine neden olabilir Hamur işi ve bisküvileri göbeklenmeye neden olabileceği için azaltmanız gerekir Kalbe yararlı yağlar içeren pirinç, Japonya'da sadece haşlanarak yenir, yağ eklenmez
Sebzeler lezzetlidir
Japon kadınları haşlanmış, karışık sebzeleri yemeye bayılırlar Kırmızı biber, kabak, taze fasulye, patlıcan, soğan, domates, yeşil biber, salata, havuç, ıspanak, pancar, şalgam, patates, mantar, deniz sebzeleri, patates gibi sebzeler beslenme alışkanlıklarında önemli yer tutar Bir öğünde en az 4-5 farklı sebze yemeği servis edilir Hiç kimse sabah kahvaltısında salata yemenin veya çorba içmenin garip olduğunu düşünmez
Ana yiyecek balık
Özellikle somon, tuna, sardalya, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar, kalbe yararlı omega-3 kaynağıdır Japonlar dünyanın % 2'sini oluşturmalarına rağmen dünya balığının % 10'unu tüketirler Dolayısıyla Japonlar daha az kırmızı et tüketirler ve kırmızı etin neden olabileceği hastalık risklerinden korunurlar
Soya yararlıdır
Soya yetiştirilmeye ve tüketilmeye başladığından beri, kırmızı et kadar yararlı olduğu ancak daha az yağ içeridiği biliniyor Bu nedenle Japon yemeklerinde daha çok soya yağı kullanılır Bunun yanı sıra soya, mayalanmış çorba olarak da tüketilir
Sağlıklı tatlılar
Japon tatlıları mevsim meyvelerinin karışımıdır Dondurma ve kek gibi tatlı türlerini daha çok seven Japonlar, tatlıdan sonra bir fincan Japon yeşil çayı içmeyi ihmal etmez Sadece birkaç düzenleme ile Japon diyetinizi uygulayabilir ve daha sağlıklı yaşayabilirsiniz Öncelikle her yerde olan beyaz yerine, kahverengi pirinç tüketin Sushi'yi tercih ederken 2-3 damla soya sosu ilave etmeniz yeterli olacaktır
|
|
|