|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
besinleri, bilgi, hakkında, pişirmeyin, ısıda, yüksek |
![]() |
Besinleri yüksek ısıda pişirmeyin! hakkında bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besinleri yüksek ısıda pişirmeyin! hakkında bilgiBesinleri yüksek ısıda pişirmeyin! Kansere karşı savaşta en önemli kural sık sık, azar azar dengeli beslenmek ![]() Doğru beslen kanseri yen - 1 / Ayşegül Aydoğan Son yıllarda kanser tedavisindeki gelişmeler hızla ilerlerken, pek çok alanda olduğu gibi kanserde de koruyucu tıbbın önemi artıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet ve beslenme uzmanı Murat - Aysun Gökçen çifti de "Kanseri beslenerek yenebilirsiniz " adlı yeni kitaplarında kanser ve beslenme ilişkisine ışık tutuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gökçen çifti, Remzi Kitabevi'nden basılacak bu yeni kitapları henüz piyasaya çıkmadan önce sorularımızı yanıtlayarak, merak edilenleri anlattı ![]() ![]() ![]() Kanser oluşumuyla beslenme ilişkisi nedir? - Farklı kaynaklara göre beslenme ile ilgisi yüzde 10 - 70 arasında olup, genel olarak yüzde 35 kabul edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kansere karşı beslenmede en önemli kural nedir? - En önemlisi beslenme yoluyla bağışıklık sistemimizi güçlü kılabildiğimiz için yeterli ve dengeli beslenmek ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi besinleri riskli kabul etmeliyiz? - Bolca kuyrukyağı katılmış ve mangalda kavrulmuş kebaplar çok dikkat edilmesi gereken yiyeceklerin başında gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyleyse pişirme yöntemleri de etkili ![]() ![]() ![]() - Yanmış olan her besinde risk çok yüksektir ![]() ![]() Yemek pişirirken nelere dikkat etmeli? - Maalesef çoğu kişi soğanı yağın içinde iyice kavurarak yemek yapmaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki soğanı nasıl kullanmalı? - Sebze yemeklerinde önce kıyma veya et suyla birlikte öldürüp pişirilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Kanserojenlere karşı etkili olan maddeler neler? - Vitamin ve minerallerin dışında 'ikincil bitki maddeleri' veya 'Fitokimyasal' dediğimiz bazı özel maddeler vardır ![]() ![]() ![]() Yediklerinizi kanserojen hale getirmemek için Uzun süre yüksek ısıda işleme tabi tutulan bol proteinli besinler, kanserojen maddelerin oluşumuna neden olur ![]() ![]() ![]() Eti sebzelerle birlikte pişirirseniz - türlü, kıymalı taze fasulye gibi- o zaman mutajenite oluşumunu çok büyük oranda önlemiş olursunuz ![]() ![]() Taze sebzeleri yağda kızartmayın ![]() ![]() Sebze ve kurubaklagilleri yıkamadan yemeyin, pişirmeyin ![]() ![]() Pirinç, un, soğan gibi besinleri yağda kavurmayın ![]() ![]() ![]() Yüksek ısıda uzun süre kaynatmayın ![]() ![]() Ateşe çok yakın tutarak pişirme ve tütsüleme yapmayın ![]() Kurubaklagil ve tahılları kuru, nemli olmayan yerlerde saklayın ![]() ![]() Buzluktan çıkartıp çözdürdüğünüz yiyecekleri bir daha dondurmayın ![]() ![]() Özellikle salça, turşu, reçel vBulletin ![]() ![]() ![]() Küf ve toksin üremiş besinlerden uzak durun ![]() Gökçen'lerin kansere karşı özel olarak hazırladığı yemek tarifleri SAĞLIK ÇORBASI (4 Kişilik) Malzemeler Yarım su bardağı bezelye 1 su bardağı dilim doğranmış havuç 1 su bardağı kıyılmış karnabahar 1 su bardağı kıyılmış brokoli 1 adet kalın kıyılmış kırmızı soğan 2 adet doğranmış domates 1 tatlı kaşığı zencefil 1 çorba kaşığı toz kişniş 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Bezelyeler önce haşlanır ![]() Sonra kalan malzemeler ile birleştirilip üzerine bir miktar daha su ilave edilirek (suyun sebzelerin üzerini üç parmak geçecek kadar eklenmesi yeterli olur) pişirme işlemine devam edilir ![]() Taneli yada blenderdan geçirerek servis yapılır ![]() İşte kanser savaşçıları Gökçen çifti, "Lütfen aşağıdaki sebze ve meyveleri sıkça ve bol yiyin ![]() ![]() Bezelye Pırasa Taze fasulye Karadut Kızılcık Kayısı Kuş üzümü Kiraz Vişne Ananas Kırmızı ve kara üzüm Mandalina, portakal Greyfurt, limon Ispanak Karnabahar Brokoli Kırmızı lahana Kara lahana Yeşil lahana Kuşkonmaz Dereotu Pazı Turp Şalgam Soğan Sarmısak Avakado Mürdüm eriği Domates Biber Isırgan otu Keten tohumu Kimyon Soya filizi kaynak: e-kolay ![]() |
![]() |
![]() |
|