![]() |
Merak Hissiniz Ne Durumda? |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Merak Hissiniz Ne Durumda?"MERAK, İLMİN HOCASIDIR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merak duygumuzu ölçecek bir cihazın olup olmadığını bilmiyorum; ancak hayalî bir senaryo ile, merak duygumuzun ne durumda olduğunu öğrenebiliriz ![]() Yakın arkadaşlarımız, isteğimiz üzerine, bizim ve evimizdeki kedimizin gözlerini bağlasınlar ![]() ![]() ![]() Yolculuk süresince bize ve kedimize herhangi bir yiyecek vermemiş olsunlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz kedimizden ayrı olarak gözü kapalı olarak geldiğimiz yerin neresi olabileceğini merak eder ve gittiğimiz yerde gözümüz açıldıktan sonra gördüğümüz eşyaları inceleyerek nereye gelmiş olabileceğimizi çıkarmaya çalışırız ![]() ![]() Eğer bize ikram edilen yemeği yer ve bizim için hazırlanan odada istirahate çekilir, bu arada nereye gelmiş olabileceğimizi hiç düşünmeyecek olsak, merak hissimizin felç olduğunu anlayabiliriz ![]() ![]() ![]() Evet, bir insan merak etmeli ve demeli: “Ben neyim, nereden geliyorum, bu âlem neyin nesi? ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dünyada yemek, içmek, uyumak, çiftleşmek çoğu canlı ile ortak özelliklerimizdir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
speed
|
![]() Evet, bir insan merak etmeli ve demeli: “Ben neyim, nereden geliyorum, bu âlem neyin nesi? ![]() ![]() ![]() ![]() tşkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|