![]() |
Tatlı yemeden yaşayamam! hakkında bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı yemeden yaşayamam! hakkında bilgiTatlı yemeden yaşayamam! - Reaktif Hipoglisemi nasıl bir hastalıktır? Reaktif Hipoglisemi hastalarının açlık kan şekerleri değerleri normaldir ancak şeker yüklemesi yapıldığında, hastaya Reaktif Hipoglisemi tanısı konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Reaktif hipoglisemi hastalarında hangi belirtiler görülür? Reaktif hipoglisemi hastalığı, tatlı yemeden duramamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Reaktif Hipoglisemi kimlerde görülür? Reaktif hipoglisemi; düzensiz beslenen, öğün atlayan, psikolojik durum bozukluğu, aşırı ve hızla kilo alıp veren, ailede şeker hastalığı olan kişilerde gözlenebilmektedir ![]() - Reaktif Hipoglisemi’nin tedavisi nedir? Reaktif hipoglisemi, ileride şeker hastalığının habercisidir ![]() ![]() ![]() Reaktif hipoglisemide diyet tedavisi • Kan şekerinin hızla yükselen ve ardından kan şekerinin hızla düşmesine sebep olacak basit karbonhidratların (çay şekeri, bal, reçel, pekmez, pasta, tatlı, kurabiye v ![]() ![]() • Kan şekerinin hızla yükselmesine sebep olan rafine edilmiş, glisemik indeksi yüksek besinler yerine, posa içeren kompleks karbonhidratlar tüketilmelidir ![]() ![]() • Kan şekeri yemek yedikten 3 saat sonra düşmeye başlar ![]() ![]() • Glisemik indeksi yüksek meyvelerin tüketiminden kaçınılmalıdır ![]() • Yaşa ve boya göre olması gereken kilo aralığında olunmalı, zayıflamak gerekiyorsa mutlaka profesyonel bir yardım alınmalıdır ![]() • Öğün atlanılmadan düzenli besin tüketimi sağlanmalı, öğünlerde her besin grubundan yeterli olarak tüketim sağlanmalıdır ![]() • Vücudumuz enerji veren karbonhidratlardır ![]() ![]() • Düzenli yapılacak egzersiz, kan şekerini dengeler fakat egzersize aç başlanması veya çok uzun süre yoğun egzersiz yapılması kan şekerinin düşmesine sebep olur ![]() ![]() • Ara öğünlerde probiyotik yoğurt, kepekli tost veya sandviç, meyve, kepekli bisküvi+peynir, ceviz veya fındık gibi besinler tüketilebilir ![]() • Alkol, kan şekerini önce yükselmesine daha sonra düşmesine sebep olduğundan tüketiminden kaçınılmalıdır ![]() • Meyve suyu, şeker içeren içecekler, aşırı çay, kahve tüketiminden kaçınılmalıdır ![]() • Beyaz undan yapılmış besinler (börek, poğaça, mantı, kuru pasta v ![]() ![]() • Şeker isteği hissedildiği takdirde meyve, kepekli sandviç gibi besinlerden doğal şeker alınmalıdır ![]() • Glisemik indeksi düşük besinlerin tüketimine ağırlık verilmelidir ![]() • Posa içeriği yüksek sebze ve salata tüketimi artırılmalıdır ![]() kaynak: e-kolay ![]() |
![]() |
![]() |
|