Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
besleneceğimi, bilgi, hakkında, şaşırdım

Nasıl besleneceğimi şaşırdım! hakkında bilgi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nasıl besleneceğimi şaşırdım! hakkında bilgi

Nasıl besleneceğimi şaşırdım!
Spor yapanlar, beslenmenin çalışmalarının etkililiği açısından önemini bilirler Çalışma öncesi ve sonrasında yemeniz gerekenlerin miktarı ve türü ise yaptığınız çalışma ya da sporun yoğunluğuna, süresine ve çeşidine göre değişir

Kas glikojeni ve egzersiz

Tüm egzersizler bir dizi kasılma hareketinden oluşur Bunlar; yürüyüş, uzun mesafeli bisiklet sürüşü gibi daha hafif egzersizler olabileceği gibi, ağırlık çalışması ya da koşu gibi biraz daha yüksek yoğunlukta olan egzersizler olabilir Ancak yaptığınız egzersiz hangisi olursa olsun, hepsi egzersizin devamı için bir tür yakıt olan kas glikojeni gerektirir

Glikojen, karbonhidratlarda bulunan şekerin dağıtılmasıyla oluşur Bu nedenle yeterli miktarda karbonhidrat almak çok önemlidir Patates, makarna, pilav, ekmek, meyve ve tahıllar iyi birer karbonhidrat kaynağıdırlar

Egzersiz öncesinde beslenme

Çalışmayı bitirebilmek için kaslarda yeterli miktarda glikojen bulunmalıdır Bu nedenle çalışmadan iki saat önce karbonhidrat açısından biraz daha zengin bir şeyler yemekte fayda vardır Bu iki saatlik zamanda vücut, yenen besinleri sindirmek ve glikojen depolamak için yeterli zamana sahip olacaktır

Bundan sonra kan şekeriniz sabitlenmiş ve uzun süreli ya da kısa ama çok enerji gerektiren bir çalışmaya yetecek enerjiniz olur

• Egzersiz öncesinde orta büyüklükte bir porsiyonun tamamen sindirilmesi için vücudunuza 2-3 saatlik bir süre tanıyın

• Daha büyük bir öğünün sindirilmesi 4 saati bulabilir

kaynak: e-kolaynet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com