Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domuz, eti, haramdır, zararlıdır

Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır / Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır / Domuz Etİ Neden Zararlıdır ve Haramdır



ZEHİRLİ MADDELER

Domuz eti çok yağlıdır Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer Böylece kan yağ tanecikleriyle dolmuş olur Kandaki bu fazla miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine tansiyon yükselmesine ve kalp enfarktüsüne sebep olur Ayrıcadomuz yağ içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için lenf bezlerinin fazla çalışmaları icap eder Bu durumbilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gösterir Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek adeta domuza benzer Bu sebeple bu hastalığa "domuz hastalığı" (skrofuloz) adı verilir Hastalığın ilerlemesi halinde bütün lenf bezleri cerahatlenerek şişer Ateş yükselir ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar

FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT

Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusukükürt yönünden çok zengindir Bu sayede vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur Bu fazlalıksa; kıkırdak kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar Domuz eti devamlı yenirse vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini domuzdan geçen sümüksü bağ dokusu alır Bunun sonucu olarak kıkırdak yumuşar; vücut ağırlığına tahammül edemeyerek altında ezilir Böylece eklemlerde bozulmalar meydana gelir Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir yağ tabakaları teşekkül eder Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun tembel ve hareketsiz olur Bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır

AŞIRI BÜYÜME

Domuzda büyüme hormonu da çok fazladır Doğduğu zaman birkaç yüz gram olan domuz yavrusu altı ayda yüz kiloya (!) erişir Bu kadar süratli gelişme büyüme hormonunun fazlalığı sebebiyledir Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar Burun çene el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur Büyüme hormonunun en etkili yönü kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlarerkek domuzların belli bir yaştan sonra kansere yakalandıklarını ifade ederlerDERİ HASTALIKLARI Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler deride kaşıntı hissi uyandırır Ek zaman dermatit nörodermatit gibi iltihabı deri hastalıklarına zemin hazırlar Bu maddeler ayrıca; kan çıbanıapandisit safra yolları hastalıkları toplar ve damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır Bu sebeple doktorlar kalp hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler

DOMUZ ETİ VE TRİSİN

Domuz eti ile insana bulaşan tehlikeli hastalıklardan birisi de Trişin [oku: Trischin] hastalığıdır Domuzlar bu hastalığı trişinli fare yemek veya trişinli domuz eti ile beslenmekle alırlar Fakat Trişin domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz Halbuki insanlarda çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık meydana getirir Domuz etiyle alınan Trişin kurtçuklar mide ve bağırsak yoluyla kana geçer Böylece de bütün vücuda yayılırlar Trişin kurtçukları özellikle çene dil boyun yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler Çiğnemekonuşma ve yutma adalelerinde felçler meydana getirirler Yine kan damarlarında tıkanıklığa menenjit ve beyin iltihabına sebep olurlar Bazı ağır vakalarölümle sonuçlanır Bu hastalığın en kötü tarafıysa kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır Trişin hastalığı bilhassa Avrupa ülkelerinde yaygındır Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen İsveç İngiltere ve Polonya'da Trisin salgınları görülmektedir Yurdumuzdaysa yerli Hıristiyanların dışında Trisin hastalığı görülmemiştir

GIDALAR VE İNSAN MİZACI
İnsan ve hayvanlar yedikleri gıdaların az-çok tesirinde kalırlar Mesela kedi köpek aslan gibi et yiyen hayvanların yırtıcı; koyun keçi deve gibi ot ile beslenen hayvanlarsa daha uysal ve yumuşak huylu oldukları malumdur Bu durumda insanlar için de geçerlidir Nebati gıdalarla beslenenlerin genellikle halim-selim; et ve et ürünleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaçlı oldukları tespit edilmiştir Domuz dişisini kıskanmayan bir hayvandır Domuz eti ile beslenen insanlarda kıskançlık hissinin zayıfladığı veya dumura uğradığı gözlenmiştir Fransız filozoflarından Savorin de beslenmenin mizaç üzerindeki bu tesirine çok önem vererek "Bana ne yediğini söyle senin ne olduğunu haber vereyim" demiştir

HELALLER IHTIYACA YETER
Yüce Rabbimiz istifademiz için pek çok gıda yaratmıştır Bunun yanında bazı zararlı şeylerin yenip içilmesini yasaklamıştır Çünkü O sonsuz şefkat ve merhamet sahibidir Kullarına taşıyamayacakları yükleri vermez Emir ve yasakları insanların rahatlıkla altından kalkabilecekleri şeylerdir Acaba insan içki içmeyince domuz eti yemeyince ne kaybeder?

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.