![]() |
Makarna dost mu? / Makarna dost mu düşmanmı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna dost mu? / Makarna dost mu düşmanmı?![]() Toplumda makarnanın şişmanlattığı ve besin değerinin düşük olduğu şeklinde yanlış ve eksik bilgiler bulunduğu bilinenlerin aksine makarnanın kalori ve yağ oranının çok düşük olduğu belirtildi ![]() Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Ergin Erzurumlu makarnanın vitamin ve mineraller bakımından çok zengin ve yararlı bir besin kaynağı olduğunu söyledi ![]() Makarnanın A B1 B2 vitaminleri ile demir kalsiyum fosfor potasyum ve protein yönünden de çok zengin bir gıda olduğunu belirten Erzurumlu makarnadaki yağ ve sodyum oranının da çok düşük olduğunu ve kolesterol riskinin bulunmadığını vurguladı ![]() ![]() Makarnanın kompleks karbonhidratlar grubundan olduğunu ve metabolizmada çabucak parçalanarak hemen enerjiye dönüştüğünü dile getiren Erzurumlu makarnanın bu nedenle kolay ve hızla hazmedilen bir besin olduğunu belirtti ![]() İTALYANLARIN DAHA ŞİŞMAN OLMASI GEREKİRDİ Makarnanın kalori ve yağ oranının çok düşük olduğunu ifade eden Erzurumlu şunları kaydetti: “Toplumumuzda şişmanlara ‘makarnacı’ denilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|