![]() |
Kulağa yabancı cisim kaçması ilkyardım,Kulağa yabancı cisim kaçması halinde yapılacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kulağa yabancı cisim kaçması ilkyardım,Kulağa yabancı cisim kaçması halinde yapılacakDış kulak yoluna genellikle buğday tanesi, fasulye, nohut, bezelye, kum gibi küçük cisimler veya böcek kaçabilir ![]() ![]() ? Kesinlikle bunları çıkartmak için tel, iğne, çöp gibi cisimler kullanmayınız ![]() ![]() ? Hastanın başını yana çeviriniz ![]() ![]() ? Kulak kepçesini arkaya ve aşağıya çekerek yabancı cismin dış kulak yolundan dışarı çıkmasına yardım ediniz ![]() ![]() ? Kulağa su damlatmayınız ![]() ![]() ![]() ? Kulağa böcek kaçmışsa el feneri tutuğunuzda ışık onların bulunduğu yerden dışarı çıkmasını sağlayabilir ![]() ? Ayrıca kulağa bir kaç damla gliserin yoksa zeytinyağı damlatırsanız bu böceğin ölmesine ve dışarı atılmasına yardımcı olabilir ![]() ? Eğer bu basit önlemlerle çıkaramıyorsanız ısrar etmeyiniz ![]() ? Kulak-burun-boğaz kliniğine gönderiniz, Çocuklarda kulak ağrısına çok sık olarak rastlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ? Kulak üzerine havlu sarılmış sıcak termofor ya da sıcak havlu koyunuz ![]() ? Kulağa 1-2 damla gliserin ya da varsa kulak damlası damlatınız, bunlar yoksa bir kaç damla ılık zeytinyağı damlatınız ![]() ? Ağrısı için aspirin veriniz ![]() ? Eğer kulak ağrısı bir kaç saatte geçmiyorsa hatta ağrı geçtikten sonra bile doktora gidiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|