|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
belirtileri, durması, durmasında, durmasının, ilk, kalp, yardım |
![]() |
kalp durmasının belirtileri,Kalp Durması ilk yardım,Kalp Durmasında ilk yardım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() kalp durmasının belirtileri,Kalp Durması ilk yardım,Kalp Durmasında ilk yardımkalp durmasının belirtileri,Kalp Durması ilk yardım,Kalp Durmasında ilk yardım -Ani Kalp Durmasında ilk yardım,Kalp Durması nedir neden olur,Kalp Durunca neler yapılmalı Kalbin kasılıp gevşeme şeklindeki çalışmasının, dolayısıyla vücuttaki kan dolaşımının yapılamamasına kalp durma*sı denir ![]() ![]() ![]() Bunun için hastanın sol göğsü üzerine kulağımız değdirilerek kalbin atıp atmadığı dinlenir ![]() ![]() ![]() kalp durması Kalp atışının durması hâlinde uygulanacak ilk yardım, kapalı kalp masajıyla kalbin yeniden çalıştırılmasıdır ![]() Kapalı kalp masajının (dışarıdan kalp masajı) uygulanması, sırasıyla şöyle yapılır: * Hasta sert bir zemine sırtüstü yatırılır ![]() ![]() ![]() * Hasta ile yüz yüze bakılacak şekilde, hastanın yanına diz çökülür ![]() * Hastanın göğüs kemiğinin (iman tahtası) alt ucu belirlenir ![]() * İki göğüsün tam ortasına, yani göğüs kemiğinin alt ucuna bir elin avuç içinin bileğe yakın kısmı yerleştirilir ![]() ![]() * Dirsekleri bükmeden omuz gücüyle göğüs üzerine kısa süreli ba*sınç yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() * Bir yandan bu işlemler yapılırken diğer yandan en yakın sağlık ku*ruluşuna haber verilir ![]() ![]() * Kapalı kalp masajı çocuklarda tek elle, az bir kuvvetle ve daha hız*lı (dakikada 100-120 kez) yapılmalıdır ![]() ![]() * Kalp masajı, yapay solunum da gerekiyorsa bu ikisi aynı anda ya*pılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Uçaklarda, ambulanslarda ve evlerde, son yıllarda geliştirilen pratik kalp masajı cihazları kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|