Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belirtileri, durması, durmasında, durmasının, ilk, kalp, yardım

kalp durmasının belirtileri,Kalp Durması ilk yardım,Kalp Durmasında ilk yardım

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

kalp durmasının belirtileri,Kalp Durması ilk yardım,Kalp Durmasında ilk yardım

kalp durmasının belirtileri,Kalp Durması ilk yardım,Kalp Durmasında ilk yardım -Ani Kalp Durmasında ilk yardım,Kalp Durması nedir neden olur,Kalp Durunca neler yapılmalı

Kalbin kasılıp gevşeme şeklindeki çalışmasının, dolayısıyla vücuttaki kan dolaşımının yapılamamasına kalp durma*sı denir Elektrik çarpması, bazı hastalıklar vBulletin durumlarda gerçekleşen kalp durmasını anlamanın yolu, kalp seslerini dinle*mektir

Bunun için hastanın sol göğsü üzerine kulağımız değdirilerek kalbin atıp atmadığı dinlenir Ayrıca, boynun yan taraflarında bulunan şah damarları ya da el bileklerindeki ana damarlardan nabız kontrol edilerek de kalp durması anlaşıla*bilir Kalp atışı durduğu zaman; hasta bilincini yitirir, deri kül rengini alır, bilekte, boyunda nabız hissedilmez, göz bebekle*rinde aşırı büyüme olur

kalp durması

Kalp atışının durması hâlinde uygulanacak ilk yardım, kapalı kalp masajıyla kalbin yeniden çalıştırılmasıdır

Kapalı kalp masajının (dışarıdan kalp masajı) uygulanması, sırasıyla şöyle yapılır:

* Hasta sert bir zemine sırtüstü yatırılır Vücudunu sıkan kemer vBulletin gevşetilir, düğmeleri açılır

* Hasta ile yüz yüze bakılacak şekilde, hastanın yanına diz çökülür

* Hastanın göğüs kemiğinin (iman tahtası) alt ucu belirlenir

* İki göğüsün tam ortasına, yani göğüs kemiğinin alt ucuna bir elin avuç içinin bileğe yakın kısmı yerleştirilir Diğer el de çaprazlama olarak bu elin üzerine bastırılır

* Dirsekleri bükmeden omuz gücüyle göğüs üzerine kısa süreli ba*sınç yapılır Bu basınç, göğsün 3-4 cm çökmesini sağlayacak kadar olmalı*dır Bu işlem arka arkaya dakikada 80-100 kez tekrarlanır Uygulamalar, hastanın kalbi atmaya başlayıncaya kadar sürdürülür

* Bir yandan bu işlemler yapılırken diğer yandan en yakın sağlık ku*ruluşuna haber verilir Kalp atışı başlayan hasta, sağlık görevlileri gelinceye kadar hareket ettirmeden dinlendirilir

* Kapalı kalp masajı çocuklarda tek elle, az bir kuvvetle ve daha hız*lı (dakikada 100-120 kez) yapılmalıdır Çocuklara masaj yapılırken göğüs kafesinin 1 cm kadar çökmesi yeterlidir

* Kalp masajı, yapay solunum da gerekiyorsa bu ikisi aynı anda ya*pılmalıdır Uygulama, önce yapay solunumla başlanarak 1 kez yapay solu*num, 5 kez kalp masajı şeklinde sırayla yapılmalıdır Bu iki uygulama, tek ya da iki ilk yardımcı tarafından yapılabilir (Şekil 73)

Uçaklarda, ambulanslarda ve evlerde, son yıllarda geliştirilen pratik kalp masajı cihazları kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com