|
|
Konu Araçları |
bulunacakların, çantasında, ilk, listesi, neler, olmalı, yardım |
İlk yardım çantasında neler olmalı İlk yardım çantasında bulunacakların listesi İlk |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İlk yardım çantasında neler olmalı İlk yardım çantasında bulunacakların listesi İlkİlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler İlk Yardım Çantasında Neler Bulunmalı? Araçlardaki İlk yardım Çantasında Zorunlu Olan İçerik: CİNSİ MİKTARI Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m) 2 Adet Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50?lik kutu) 1 Kutu Üçgen sargı 3 Adet Antiseptik solüsyon (50 ml) 1 Adet Flaster (2 cm x 5 m) 1 Adet Çengelli İğne 10 Adet Küçük makas (paslanmaz çelik) 1 Adet Esmark bandajı 1 Adet Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden) 1 Adet Yara bandı 10 Adet Alüminyum yanık örtüsü 1 Adet Tıbbı eldiven 2 Çift El feneri (LED IŞIKLI) 1 Adet İlk yardım çantasını sadece yönetmelik zarureti olarak görmeyip zor durumda kaldığımızda bize destek olacak bir ekipman grubu olarak görmek gerekir İlk yardım çantası acil bir durumda hekim, sağlık görevlisi ve ilkyardım eğitimi almış herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilecek şekilde ekipmanları içermesi bakımından önemlidir Değişik firmalarca satışı gerçekleştirilen çantaları ihtiyaç duyulabileceğini düşündüğünüz diğer malzemelerlede zenginleştirebilirsiniz İlk yardım çantasında zorunlu bulunması gerekenler haricindeki tavsiye edilebilecek malzeme örnekleri: İlkyardım El Kitabı Deprem düdüğü Suni Solunum Maskesi İlkyardım Künyesi Not Defteri Çakı (Çok Amaçlı) Dermatol Yara Tozu 7 gr Amonyaklı Mendil Poşet Susuz El Antiseptiği Isosol Yara - Yanık Merhemi 20 gr İlk yardım çantasına konulacak bütün malzemelerin uygun ve kullanılabilir durumda olmasına dikkat edilmesi önem arz etmektedir |
İlk yardım çantasında neler olmalı İlk yardım çantasında bulunacakların listesi İlk |
06-25-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İlk yardım çantasında neler olmalı İlk yardım çantasında bulunacakların listesi İlkİlk Yardım Dolabında Bulunması Gereken malzemeler Üyeler Görebilir ]
İlk yardım çantaları, kaza yerinde ilk yardım uygulamalarında kullanılacak araç-gereçleri ile düzenlenir İlk yardım çantası, olay yerinde ilk yardım yapabilmeyi sağlar Evde, okulda, işyerinde, otomobilde yani insanın her yerde kazaya uğrayacağı düşünülerek düzenlenmiştir ilk yardım çantaları, zaman zaman kontrol edilmeli ve eksikleri tamamlanmalıdır Artık ilaçlardan oluşan ilk yardım çantaları ya da kutuları hiç bir zaman amaca ulaştırmaz İlaçlar, ilk yardım aracı ve gereci değildir Bilinçsiz uygulanması da ölümle sonuçlanabilir |
06-25-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İlk yardım çantasında neler olmalı İlk yardım çantasında bulunacakların listesi İlkİlk yardım çantasında neler olmalı İlk yardım çantasında bulunacakların listesi İlk yardım çantasında olması gerekenler Evde Kullanılan İlkyardım Çantasında Olması Gereken başlıca malzemeler: Yapışkan rulo bant Rulo sargı bezi Kendinden ilaçlı küçük yara bandı Yaraları örtmek ya da temizlemek için steril kare gaz bezi (10 cmx10 cm) Burkulma ve incinmelerde kullanılmak üzere 5, 7 ve 10 cm'lik elastik bandaj Üçgen bandaj; havlu, örtü ya da turnike olarak kullanılmak üzere Kaşıntı ve böcek sokmalarında kullanılmak üzere, sprey ya da losyon anestetikler Alerjik reaksiyonlar için tablet ya da şurup antiallerjik ilaçlar İnce lastik eldivenler Yaraları temizlemek için antiseptik solüsyonlar Yaralara sürülmek üzere antibiyotikli kremler Yanık ve yaralarda yapışmayan, yağlı tül bandaj Mikroplu atıkları koymak için torba Çengelli iğne Makas Kıymıkları çıkarmak için cımbız |
|