|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
belirtileri, belirtisi, kardiyomyopati, nelerdir |
![]() |
kardiyomyopati belirtileri nelerdir kardiyomyopati belirtisi kardiyomyopati |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() kardiyomyopati belirtileri nelerdir kardiyomyopati belirtisi kardiyomyopatikardiyomyopati belirtileri nelerdir kardiyomyopati belirtisi kardiyomyopati nasıl tedavi edilir Kalp kasının (miyokard) güçsüzleşmesini içeren herhangi bir kalp hastalığı kardiyomiyopati olarak adlandırılabilir ![]() ![]() Kardiyomiyopatinin bazı türlerinde güçsüzleşmiş olan kalp kası incelir; diğer türlerinde ise anormal bir şekilde kalınlaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen kardiyomiyopatiye, kalp kasının iltihaplanması olan miyokardit neden olur ![]() ![]() ![]() Daha yakın zamanlarda yapılan araştırmalar, mutant (türeşik) bir Coxsackie B virüsü türünün miyokardite ve kardiyomiyopatiye neden olma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermektedir ![]() ![]() Lupus ve bir kalp naklinden »sonra gelişen reddetme reaksiyonları gibi kronik enflamatuar (iltihaplı) hastalıklar da miyokardite neden olabilir ![]() Koroner arter hastalığı da, kalbin büyük bir kısmına kan akışının azalmasına (iskemik kardi¬yomiyopati) neden olarak kalıcı (sürekli) bir kalp kası güçsüzlüğüne yol açabilir ![]() ![]() Diğer kişilerde kalp kası hasarı, çok fazla alkol almaktan kaynak¬lanan toksik etkilerden dolayı meydana gelir (alkolik kardiyomi¬yopati) ![]() ![]() Genellikle alkolizme eşlik eden zayıf beslenmenin neden olduğu vitamin eksiklikleri de kalbi güçsüzleştirebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipertrofik kardiyomiyopati olarak adlandırılan ve sıra dışı kalıtımsal bir hastalık, özellikle iki ventrikülün (karıncığın) arasındaki duvar olmak üzere kalp kasının kalınlaşmasına neden olur ![]() ![]() ![]() ![]() SEMPTOMLAR Kardiyomiyopati erken safhalarında semptomlara neden olmayabilir ![]() ![]() ![]() Kardiyomiyopati anormal kalp ritimlerine (ritim bozukluklarına) neden olduğunda; semptomlar çarpıntı, sersemlik hali, bayılma ve hatta ani ölümü kapsayabilir ![]() ![]() TEDAVİ SEÇENEKLERİ Fiziksel bir muayenenin sonuçlan olan semptomlara (özellikle kalp yetmezliği sinyalleri) ve bir göğüs röntgeni, ekokardiyogram ve elektrokardiyogramın sonuçlarına bakılarak kolayca kardiyomiyopati teşhisi konabilir ![]() Nadiren, endomiyokardiyal biyopsi olarak adlandırılan bir teste gerek duyulur ![]() ![]() ![]() ![]() Semptomların en yaygın olarak görülen iki nedeni olan kalp yetmezliği ve anormal kalp ritim¬leri de (ritim bozuklukları da) dahil olmak üzere kardiyomiyopatinin tüm türleri için tedaviler mevcuttur ![]() Alkolik kardiyomiyopatisi olan kişiler, alkolün etkilerine karşı özellikle hassas gibi görünmektedirler ![]() Bu hastalığın tedavisindeki en önemli adım, alkolü bırakmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anormal kalp ritimlerini (ritim bozukluklarını) önlemek için de ilaç almanız gerekebilir ![]() ![]() Bazen, kalp ritimlerini düzenli tutmak için bir kalp pili (pacemaker) ya da vücuda yerleştirilebilen bir defiralatör kullanmak gerekir ![]() ![]() Aile bireylerinizde hipertrofilik kardiyomiyopati varsa, hiçbir semptom görülmüyorsa bile sizde de hipertrofilik kardiyomiyo¬pati olup olmadığını anlamak için muayene olmanız gerekir |
![]() |
![]() |
|