|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gönensininsanın, hali, insanin, tereyağı, uçma, yazan |
![]() |
İNSANIN 7 HALİ Yazan: Okay Gönensinİnsanın yedi hali Bir: Tereyağı hali. Uçma ma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İNSANIN 7 HALİ Yazan: Okay Gönensinİnsanın yedi hali Bir: Tereyağı hali. Uçma maİNSANIN 7 HALİ Yazan: Okay Gönensinİnsanın yedi hali Bir: Tereyağı hali ![]() Uçma makinesini tamamlayan mucit, havalanma deneyini izlemeleri için bir yığın kişiyi çağırdı ![]() Beklenen an geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?Gördünüz işte? dedi kendine gelince ![]() ![]() ![]() ![]() Bu güvence üzerine herkes yeni bir makinenin yapımına para yatırmak için seferber oldu ![]() İki: Filozof hali ![]() Aptalın eşeğini dövdüğünü gören filozof araya girdi: ?Kendine gel oğlum, kendine gel ![]() ![]() ![]() ![]() ?Ben de bu eşeğe bunu öğretmeye çalışıyorum? dedi aptal, dayağa ara vermeden ![]() Filozof uzaklaşırken ?aptalların felsefesi bizimkinden daha derin ve gerçekçi olamaz kuşkusuz? diye düşünüyordu ![]() ![]() Üç: Kurnaz hali ![]() Delikten çıkmak üzere olan fare, dışarda bekleyen kediyi görünce tekrar yuvaya girdi ![]() ![]() ![]() ?Harika!? dedi öbürü ![]() ![]() ?Önden mi?? diye bir feryat kopardı beriki ![]() ![]() Pohpohlanmaktan hoşlanan öbürü öne geçti ![]() ![]() Dört: Mutlu etme hali ![]() Adam bir kartal yakalamış, kanatlarını kırptıktan sonra tavuklarla birlikte kümese kapatmıştı ![]() ![]() ?Aslında mutlu olman gerekir? dedi adam ![]() ![]() ![]() Beş: Mutlu hali ![]() Ölümcül biçimde yaralanan kartal, bedenine saplanan okun sapında kendi tüylerinden birini görünce çok rahatladı ![]() ?Neyse? diye inledi ![]() ![]() Altı: ?Hak?lı hali ![]() Ormanda dolaşırken ayağına diken batan bir aslan, rastladığı çobandan bunu çıkartmasını istedi ![]() ![]() ![]() Uzun zaman sonra aynı çoban, haksız bir cezaya uğrayıp arenada aslanlara atıldı ![]() ?Durun! Bu benim ayağımdaki dikeni çıkaran adam ![]() Ötekiler bu özel ilişkiye saygı gösterip kenara çekildi ![]() ![]() Yedi: Gururlu hali ![]() Finoyu gören Aslan deliler gibi gülmeye başladı ![]() ![]() ?Küçük olabilirim efendim? dedi fino gururla ![]() (Hikâyeler Ambrose Bierce?in Karanlığın Kahkahası adlı kitabından alınmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|