Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadilde, bilgi, hakkında, hastalara, hizmet, türk

Türk hastalara anadilde hizmet hakkında bilgi

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk hastalara anadilde hizmet hakkında bilgi

Gelsenkirchen St Josef Hospital Başhekimi Ufuk Günduğ, haftada bir gün Türk hastalara Türkçe danışmanlık yapıyor, dertlerini dinliyor, hastalıklarını açıklıyor Doktor-hasta ilişkisinde dilin ve kültürün önemini vurgulayan DrGünduğ, dil yetersizliği nedeniyle yanlış tanı ve tedavinin hiç de az olmadığını söyledi

Üyeler Görebilir ]Dr Ufuk GünduğAlmanya'nın Gelsenkirchen kentinedeki StJosef Hospital Hastanesi'nde çalışan DrUfuk Günduğ (34), yoğun çalışma temposu arasında hastanedeki Türk hastalara da zaman ayırıyor Türk hastaları Türkçe selamlayan DrGünduğ, haftada bir gün Türk hastalara Türkçe danışmanlık yapıyor, dertlerini dinliyor, hastalıklarını açıklıyor Doktor-hasta ilişkisinde dilin ve kültürün önemini vurgulayan DrGünduğ, dil yetersizliği nedeniyle yanlış tanı ve tedavinin hiç de az olmadığını söyledi

Genç yaşında başhekim olan Dr Günduğ, dil yetersizliği nedeniyle hastalıkların tanısının uzadığını ve birçok gereksiz muayene yapıldığını anlattı Bunun önüne geçmek için Türkçe danışmanlık hizmetini başlattıklarını bildiren Dr Günduğ, yaklaşık bir yıl önce başlattıkları hizmet hakkında şunları anlattı: “Burada çalışmaya başladıktan sonra, Türk hastalar beni gördüklerinde hemen hastalıklarıyla ilgili sorular soruyorlardı Koridorda, asansörde sürekli sorularla karşılaşıyordum Meslektaşlarım isteği üzerine başka bölümlere gidip, Türk hastaların dosyalarına bakıyordum

Bunu bir düzene bağlamak için hastane yönetimiyle konuşup, bir danışma saati belirledik Perşembe günleri 1400-1600 saatlerini arasını Türk hastalara ayırdım Aynı dili konuştuğumuz için bana daha çok güven duyuyorlar, rahatsızlıklarını daha iyi anlatıyorlar Ben de onlara ve yakınlarına hastalıklarını açıklıyorum Geçenlerde bir kadın geldi 30 yıla yakın bir süredir sindirim sorunu varmış Gitmediği doktor kalmamış Kadını bir süre dinledikten sonra süt ürünlerine karşı alerjisi olabileceğini düşündüm Testler sonunda bu ortaya çıktı ve kadının hastalığına çare bulduk Bu örnek hasta doktor anlaşmasının ne kadar önemli olduğunu açıkça gösteriyor

kaynak:avrupa hürriyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com