Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağrısı, ağrısında, göğüs, göğüz, ilkyardım, nedenleri

Göğüs ağrısı,Göğüz ağrısı nedenleri,Göğüs ağrısında ilkyardım,Göğüs ağrısı İlkyardım

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Göğüs ağrısı,Göğüz ağrısı nedenleri,Göğüs ağrısında ilkyardım,Göğüs ağrısı İlkyardım

Göğüs ağrısı,Göğüz ağrısı nedenleri,Göğüs ağrısında ilkyardım,Göğüs ağrısı İlkyardım nasıl olmalıdır?

Göğüste kuvvetli ağrıda (kalp krizi şüphesi) ilkyardım uygulama

GÖĞÜSTE KUVVETLİ AĞRI NEDENLERİ NELERDİR?

Göğüste kuvvetli ağrı nedenleri arasında en sık angina pektoris ve myokart enfaktüsüne rastlanır Her ikisi de kalp kasına giden kanın azalması sonucu oluşur

GÖĞÜSTE KUVVETLİ AĞRI (ANGİNA PEKTORİS) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Sıkıntı veya nefes darlığı

Ağrı hissi; genellikle göğüs ortasında başlar kollara, boyuna, sırta ve çeneye doğru ilerler

Sıklıkla fiziksel zorlama, heyecan, üzüntü yada fazla yemek yeme sonucu ortaya çıkar

Kısa sürelidir ve istirahat ile durur İstirahat halindeyken görülmesi ciddi bir durumu gösterir

MİYOKART ENFARKTÜSÜ (KALP KRİZİ)

Hasta ciddi bir sıkıntı hisseder, terleme, mide bulantısı, kusma vBulletin Görülür

Ağrı; göğüs yada mide boşluğunun herhangi bir yerinde, sıklıkla kravat bölgesinde görülür Omuzlara ve sol kola yayılır

Bazen hazımsızlık ve kas ağrısı şeklinde belirti verir

GÖĞÜSTE KUVVETLİ AĞRI DURUMUNDA İLKYARDIM NASIL OLMALIDIR?

Hastanın yaşam bulguları kontrol edilir

Hasta hemen istirahate alınır

Yarı oturur pozisyon verilir

Sakinleştirilir

Kullandığı ları varsa almasına yardım edilir

Yardım istenerek (112) sağlık kuruluşuna gitmesi sağlanır

Yol boyunca yaşam bulguları izlenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com