ilk yardım nasıl uygulanır,ilk yardım nasıl yapılır resimli,ilk yardımda alınacak |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ilk yardım nasıl uygulanır,ilk yardım nasıl yapılır resimli,ilk yardımda alınacakilk yardım nasıl uygulanır,ilk yardım nasıl yapılır resimli,ilk yardımda alınacak temel önlemler İlk yardım ikinci bir birey tarafından yapılır İlk yardım yapan kişinin mutlak suretle bilgi sahibi olması gerekir Ülkemizde ilk yardım hataları nedeniyle birçok kişi hayatını kaybetmiştir İlk yardımı yapan kişinin öncelikle sakin ve bilinçli hareket etmesi gerekir İlk yardımda 3 temel amacı düşünmelisiniz Hastayı hayatta tutmak, Durumunun daha kötüye gitmesini engellemek ve İyileşmesini sağlayabilmek Bunları sırasıyla uygularsanız hastanın sizin sayesinde hayatta kalmasını sağlayabilirsiniz İlk yardımda öncelikle hasta nefes alamıyor ise soluk yolları açılır Bu suni teneffüs ve kalp masajı ile yapılır Hastaya çektiğiniz nefesi ağız yoluyla aktararak kalp masajı yapmalısınız Her bir nefesin ardından 4 kere kalp masajı yapılmalı ve kalp masajı araları tam 2 saniye olmadan tekrarlanmalıdır Günümüzde kalp krizi yaşama oranı büyük derecede artmıştırArtık her yaştaki birey için tehlike oluşturmaktadır Kalp krizi geçirirken göğüs kafesinde sancılar başlarKalp krizi anında derin nefes alın ve artından sert bir şekilde öksürün Bu öksürükler sıkışan kalp damarlarınızı açarak kanı tazzikli bir şekilde kalbinize ulaşacaktır ve hastaneye gitmek için sizlere vakit kazandıracaktır |
|