|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ilk, sakatlıkl, sakatlıklarında, spor, yaralanmalarında, yardım |
![]() |
Spor Yaralanmalarında ilk Yardım Spor Sakatlıklarında İlk Yardım Nedir Spor sakatlıkl |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Spor Yaralanmalarında ilk Yardım Spor Sakatlıklarında İlk Yardım Nedir Spor sakatlıklSpor Yaralanmalarında ilk Yardım Spor Sakatlıklarında İlk Yardım Nedir Spor sakatlıklarında Şlk Yardım Nasıl Yapılır Sporcular için özellikle de profesyonel sporcular için antrenmansız geçen her gün her açıdan bir kayıptır ![]() ![]() ![]() ![]() R I C E: Rest: dinlenme Ice: Buz - soğuk uygulaması Compression: Kompresyon, basınç uygulama Elevasyon: Yukarı kaldırma Dinlenme:Sakatlanma hissedildiği andan itibaren egzersize-spora hemen ara vermek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk uygulama: Acil olarak sakatlanan bölgeye soğuk uygulaması yapmak gereklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kompresyon: (sakatlanma bölgesi ve çevresine basınç uygulaması) Sakatlanma sonrası sakatlanan bölgede öncelikle kanama olması ihtimaline karşı, bölgesel basınç uygulanması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lk anda mümkünse buz ile birlikte yapılacak kompres uygulaması kanama oluşumunu en azından yavaşlatacaktır ![]() ![]() Yukarıya kaldırma (elevasyon): Yine kanama ve ödem oluşumunu önlemek yada en azda tutmak için buz ve bandaj uygulaması ile birlikte sakatlanan bölgeyi kalp seviyesinin üstünde tutmak gereklidir ![]() ![]() Önemli: İlaç ve atel uygulaması mutlaka uzman bilgisi ve gözetiminde uygulanmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|